tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

pistofidis ban1

Παρουσίασε τους νέους αντιπεριφερειάρχες ο Απόστολος Τζιτζικώστας

tzitzi parousiasi Antiperifereiarches

«Η νέα πορεία που χαράζουμε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει τη βάση της στη συνεργασία σε συνδυασμό με ένα σύγχρονο μοντέλο διοίκησης. Ένα μοντέλο διοίκησης που υπηρετεί τους στόχους που βάζουμε και εδραιώνει την έννοια και, κυρίως, το περιεχόμενο της ενιαίας Περιφερειακής Διοίκησης και νοοτροπίας. Το προηγούμενο διάστημα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ολοκληρώσαμε τη μεγαλύτερη τομή που έγινε μετά τη μεταρρύθμιση στην αυτοδιοίκηση με τον Καλλικράτη: Αφήσαμε πίσω την ξεπερασμένη και αναποτελεσματική λογική της απλής γεωγραφικής συνένωσης των 7 νομών και περάσαμε στην εποχή της Ενιαίας Περιφερειακής Διοίκησης. Αλλάξαμε πλήρως τη φιλοσοφία, το περιεχόμενο και την ουσία του θεσμού με την καθιέρωση της Τομεακής Διοίκησης. Το νέο μοντέλο διοίκησης αποδείχθηκε στην πράξη ότι είναι αποτελεσματικό». Με αυτά τα λόγια ο νέος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας παρουσίασε τους νέους Αντιπεριφερειάρχες Κεντρικής Μακεδονίας και τους τομείς που αναλαμβάνουν.

Ο κ. Τζιτζικώστας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο θετικό μήνυμα που προέκυψε από τις διαδικασίες ανάδειξης του Προεδρείου του Περιφερειακού Συμβουλίου, των μελών της Οικονομικής Επιτροπής, καθώς και των μελών της Μητροπολιτικής Επιτροπής, οι οποίες ολοκληρώθηκαν τις προηγούμενες μέρες.

«Είναι η πρώτη φορά, που οι εκλογικές διαδικασίες για τα όργανα αυτά ολοκληρώνονται τόσο σύντομα. Είναι η πρώτη φορά που, τόσο το προεδρείο όσο και τα μέλη των δύο αυτών επιτροπών, εκλέγονται απ' ευθείας, χωρίς επαναληπτικές διαδικασίες, με απόλυτη πλειοψηφία. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα ενθαρρυντικό γεγονός, καθώς αποτελεί το πρώτο βήμα που θα οδηγήσει όλες τις παρατάξεις να σταθούμε στο ύψος της ευθύνης που έχουμε απέναντι στον τόπο και τους συμπολίτες μας. Άλλωστε αυτό ήταν και το ηχηρό μήνυμα της ευρύτατης πλειοψηφίας που διαμορφώθηκε στις πρόσφατες εκλογές: Να συνεργαστούμε όλοι για να πάμε ενωμένοι μπροστά τη Μακεδονία», σημείωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Αναφερόμενος στη σημασία της συνεργασίας όλων των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, ο κ. Τζιτζικώστας υπογράμμισε ότι «από την πρώτη στιγμή εργάζομαι για να γίνει η συνεργασία πράξη. Και αυτό γιατί πιστεύω ότι με τη συνεργασία, οι καρποί τις δουλειάς θα έρθουν πιο γρήγορα. Πραγματικός αντίπαλός μας είναι μόνο τα προβλήματα. Κυρίαρχος στόχος μας είναι να δοθούν λύσεις, απτές και εφαρμόσιμες. Λύσεις που θα βελτιώσουν τις συνθήκες στην κοινωνία, που θα αλλάξουν προς το καλύτερο την καθημερινότητα των συμπολιτών μας. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο γι' αυτό και δεν χάνουμε χρόνο, δεν χάνουμε ούτε μία ημέρα. Εκμεταλλευόμαστε κάθε δυνατότητα για να παράγουμε αποτελέσματα. Δεν υπάρχει χώρος για άγονες αντιπαραθέσεις. Υπάρχει ανοιχτός χώρος για εμπεριστατωμένες απόψεις, εποικοδομητική κριτική, αποφασιστικά βήματα».

Παράλληλα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας έκανε λόγο και για τη δεύτερη μεγάλη τομή που προωθεί η νέα Διοίκηση της ΠΚΜ, σύμφωνα με την οποία μεταβιβάζεται η συντριπτική πλειοψηφία των υπογραφών, το 90%, από το πολιτικό στο διοικητικό επίπεδο. «Εννέα στις δέκα διοικητικές πράξεις στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δεν θα απαιτούν πλέον τη λεγόμενη 'πολιτική υπογραφή'. Εννέα στις δέκα διοικητικές πράξεις θα διεκπεραιώνονται με τελικό υπογράφοντα τον γενικό διευθυντή και τους διευθυντές. Οι αιρετοί δίνουν τις κατευθύνσεις, ελέγχουν και ασφαλώς διατηρούν την πολιτική ευθύνη στους τομείς τους. Με αυτό τον τρόπο γινόμαστε πιο γρήγοροι, πιο ευέλικτοι, πιο αποτελεσματικοί. Οι διαδικασίες στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας γίνονται ταυτόχρονα, ακόμα πιο διαφανείς, ώστε να εξυπηρετούνται καλύτερα και ταχύτερα οι συμπολίτες μας, οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις. Εισάγουμε λοιπόν, για ακόμα μία φορά πρώτοι σε ολόκληρη την Ελλάδα, πρώτοι σε όλα τα επίπεδα δημόσιας διοίκησης, μια νέα νοοτροπία που εκσυγχρονίζει τη λειτουργία μας, χτυπώντας στη ρίζα της, τη γραφειοκρατία», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Στη συνέχεια, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας παρουσίασε το Μοντέλο Διοίκησης για τη επόμενη πενταετία, το οποίο περιλαμβάνει δώδεκα Αντιπεριφέρειες:

1. Την Αντιπεριφέρεια Οικονομικών, Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, που αναλαμβάνει η Αθηνά Αηδονά.
2. Την Αντιπεριφέρεια Επιχειρηματικότητας, Ανταγωνιστικότητας και Περιβάλλοντος, που αναλαμβάνει ο Θεοφάνης Παπάς.
3. Την Αντιπεριφέρεια Αγροτικής Οικονομίας, που αναλαμβάνει ο Ιωάννης Ταχμαζίδης.
4. Την Αντιπεριφέρεια Υποδομών και Δικτύων, που αναλαμβάνει ο Στάθης Αβραμίδης.
5. Την Αντιπεριφέρεια Δημόσιας Υγείας, που αναλαμβάνει η Ιωάννα Τζάκη.
6. Την Αντιπεριφέρεια Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης, που αναλαμβάνει ο Χάρης Αηδονόπουλος.
7. Την Αντιπεριφέρεια Προγραμματικού Σχεδιασμού, που αναλαμβάνει ο Θεόδωρος Θεοδωρίδης, Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας.
8. Την Αντιπεριφέρεια Τουρισμού, που αναλαμβάνει ο Γιάννης Γιώργος, Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής
9. Την Αντιπεριφέρεια Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού, που αναλαμβάνει η Σοφία Μαυρίδου, Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας
10. Την Αντιπεριφέρεια Χωροταξικού Σχεδιασμού, που αναλαμβάνει ο Γιάννης Μωυσιάδης, Αντιπεριφερειάρχης Σερρών
11. Την Αντιπεριφέρεια Μεταφορών, που αναλαμβάνει ο Κώστας Καλαΐτζίδης, Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας.
12. Την Αντιπεριφέρεια Βιομηχανίας, που αναλαμβάνει ο Περικλής Κολότσιος, Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς.

Επίσης ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας τόνισε ότι «μαζί με τους έξι νέους Αντιπεριφερειάρχες, κάθε ένας από τους Αντιπεριφερειάρχες των έξι Περιφερειακών Ενοτήτων αναλαμβάνει παράλληλα με τις αρμοδιότητες στην Ενότητά του, το σχεδιασμό και την υλοποίηση, σε επίπεδο ολόκληρης της Περιφέρειας, ενός από τους έξι κεντρικούς, νευραλγικούς τομείς. Και βεβαίως, στον πυρήνα του μοντέλου διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κομβικό ρόλο διαδραματίζουν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι των επτά Περιφερειακών Ενοτήτων, οι οποίοι αναλαμβάνουν την πολιτική ευθύνη σε κάθε νευραλγικό τομέα, στο επίπεδο κάθε Ενότητας».

Σε ό,τι αφορά τη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας διευκρίνισε ότι «συνεχίζει να αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας η εμπέδωση και η ισχυροποίηση της Μητροπολιτικής Διοίκησης». «Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα για την Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης. Ένα στοίχημα που θα δώσει νέα προοπτική σε όλα τα επίπεδα της δημόσιας διοίκησης και αυτοδιοίκησης. Είναι πεποίθησή μας ότι στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας πρέπει να καθιερωθεί το μητροπολιτικό μοντέλο όπως έχει καθιερωθεί σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες εδώ και δεκαετίες», πρόσθεσε, εξηγώντας ότι με αυτό τον άξονα είναι αποκλειστικά επιφορτισμένη η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου.

Απευθυνόμενος στους νέους Αντιπεριφερειάρχες, ο κ. Τζιτζικώστας ευχήθηκε σε όλους «καλή και παραγωγική δουλειά». «Από σήμερα κιόλας, χωρίς να χαθεί ούτε ο ελάχιστος χρόνος, εργαζόμαστε σκληρά για να απαντήσουμε στις προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας.

Εργαζόμαστε σκληρά για να δώσουμε λύσεις στα μικρά και μεγάλα προβλήματα του τόπου μας. Εργαζόμαστε σκληρά για να ανταποκριθούμε στην ευθύνη της εμπιστοσύνης των συμπολιτών μας. Όλοι κρινόμαστε καθημερινά από τη δουλειά μας και από τα αποτελέσματα που παράγουμε. Εργαζόμαστε με συνέπεια και μεθοδικότητα. Με στόχους και συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα. Με λίγα λόγια και πολλές πράξεις. Με απόλυτη διαφάνεια, καθώς καμία σκιά δεν είναι και δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή και αυτό το καθιστώ απόλυτα σαφές και ξεκάθαρο. Εργαζόμαστε με πνεύμα και νοοτροπία συνεργασίας με τους περιφερειακούς συμβούλους και όλες τις παρατάξεις», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος έσπευσε να επιστήσει την προσοχή των νέων Αντιπεριφερειαρχών στην ολοκληρωμένη προετοιμασία του Συμφώνου Εταιρικής Σχέσης 2014-2020, του νέου ΕΣΠΑ.

«Το νέο ΕΣΠΑ, το ΣΕΣ 2014-2020 είναι το σημαντικότερο αναπτυξιακό εργαλείο που έχουμε στα χέρια μας για: Να ενισχύσουμε την υγιή και εξωστρεφή επιχειρηματικότητα. Να αναβαθμίσουμε και να επεκτείνουμε το δίκτυο των υποδομών. Να αναχαιτίσουμε την ανεργία. Να σταθούμε με αλληλεγγύη στου ευάλωτους συνανθρώπους μας. Σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, σε ολόκληρη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Ο στόχος μας είναι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να γίνει πρότυπο και πρωτοπόρος στην Ευρώπη των Περιφερειών. Ο στόχος μας είναι να οικοδομήσουμε μία σύγχρονη και ανθρώπινη Περιφέρεια. Είναι η μεγάλη πρόκληση που έχουμε μπροστά μας», σημείωσε με έμφαση ο κ. Τζιτζικώστας.

Αναφερόμενος στο νέο μοντέλο διοίκησης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας υπογράμμισε ότι το νέο μοντέλο διοίκησης κινείται πάνω σε 3 βασικούς άξονες, τη λειτουργικότητα, την ευελιξία και την αποτελεσματικότητα, με βασικό στόχο την ανάπτυξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. «Δεν θα κριθούμε με βάση τις προθέσεις. Δεν θα κριθούμε ως διαχειριστές της κατάστασης. Θα κριθούμε για τα αποτελέσματα που θα πετύχουμε. Θα κριθούμε για την ανατροπή, για την ανάκαμψη. Για τη νέα αντίληψη που φέρνουμε στη δημόσια διοίκηση», κατέληξε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

methodos orizontio

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

protonio ban egraf

savantidou ban

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69