tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

 didactica

access ban20

pistofidis ban1

Σφοδρή κόντρα για τη χρηματοδότηση των 3-5 Πηγαδιών στη Νάουσα

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση ανάμεσα στις παρατάξεις του πρώην και του νυν δημάρχου στη Νάουσα. Αυτή την φορά αντικείμενο της σύγκρουσης ήταν η χρηματοδότηση για το Χιονοδρομικό Κέντρο των 3-5 Πηγαδιών.

Η «ΕΝΑ ΜΑΖΙ» του επικεφαλής Νικόλα Καρανικόλα άσκησε κριτική προς τον δήμαρχο Κουτσογιάννη για την επικοινωνιακή του διαχείριση της επιτυχίας της χρηματοδότησης των 10 εκατομμυρίων ευρώ για την αναβάθμιση των 3-5 Πηγαδιών. Η παράταξη «ΕΝΑ ΜΑΖΙ» υποστηρίζει ότι η επιτυχία αυτή οφείλεται στις δικές της προσπάθειες και την εργατικότητα της προηγούμενης διοίκησης, και κατηγορεί τον Κουτσογιάννη για υποκρισία και για την προσπάθειά του να αναδείξει την επιτυχία ως δικό του κατόρθωμα, παρά την αντίθετη στάση του κατά την περίοδο της προηγούμενης διοίκησης.

Η παράταξη του Κουτσογιάννη χαρακτηρίζει ως ψευδή τα όσα ισχυρίζεται η «ΕΝΑ ΜΑΖΙ» για την προέλευση και την διαχείριση των χρημάτων, υποστηρίζοντας ότι η χρηματοδότηση δεν προήλθε από τις προσπάθειες της προηγούμενης διοίκησης αλλά μέσω νέας πρόσκλησης του Υπουργείου Τουρισμού. Παράλληλα, επισημαίνει τις αποτυχίες της προηγούμενης διοίκησης, όπως την επιζήμια μίσθωση του χιονοδρομικού, την οικονομική ζημία για τον Δήμο και την αδιαφορία για την αναβάθμιση του δρόμου πρόσβασης. Αντίθετα, η τωρινή διοίκηση διαβεβαιώνει ότι εργάζεται για την αναβάθμιση του χιονοδρομικού και των υποδομών με βάση τη νομιμότητα και τα συμφέροντα του Δήμου.

Στην ανακοίνωση η παράταξη ΕΝΑ ΜΑΖΙ αναφέρει: 

"Χωρίς ιδιαίτερη έκπληξη πληροφορηθήκαμε προ ολίγων ημερών από τοπικό μέσο ενημέρωσης για την επίσκεψη του κυρίου Κουτσογιάννη στα 3-5 πηγάδια μετά την επιτυχία της εκταμίευσης των 10 εκατομμυρίων που αφορούν την αναβάθμιση και μετατροπή των 3-5 Πηγαδιών σε ένα ορεινό θέρετρο 12μηνης λειτουργίας με ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού πέραν της χιονοδρομίας.

Τίποτα όμως πλέον δεν μας εκπλήσσει από τον ίδιο.

Μια ακόμη αδιαμφισβήτητα μεγάλη επιτυχία για τον Δήμο καθώς χάρη στην προσπάθεια, την εργατικότητα, την συνέπεια και την μεθοδικότητα μας καταφέραμε αυτά για τα οποία με περίσσιο θράσος και υποκρισία καμαρώνει τώρα ο ίδιος.

Να υπενθυμίσουμε στον κ. Κουτσογιάννη αλλά και στον λαό της Νάουσας πως προϋπόθεση για αυτό μας το επίτευγμα ήταν τα 3-5 Πηγάδια να παραμείνουν σε λειτουργία. Κάτι το οποίο η παράταξη του κατά την περίοδο της διοίκησης μας, πλην ορισμένων περιπτώσεων, προσπάθησε επανειλημμένα με κάθε τρόπο και μέσο να αποτρέψει.

Η χαρά της επιτυχίας μας μεγαλώνει κάθε φορά που τα αποτελέσματά της είναι ορατά στην κοινωνία της Νάουσας.

Έτσι μάθαμε να λειτουργούμε και έτσι θα συνεχίσουμε. Διασφαλίζοντας με κάθε τρόπο τα συμφέροντα για την πρόοδο και ανάπτυξη του τόπου αυτού.

* Αλήθεια κύριε Κουτσογιάννη, γιατί δεν τολμήσατε να προβάλλετε και αυτήν την είδηση ως δικό σας “κατόρθωμα” από την επίσημη σελίδα του Δήμου μας την οποία χρησιμοποιείτε καθημερινά ως μέσο αυτοπροβολής σας;

* Πρέπει να είναι πραγματικά επίπονο κ. Κουτσογιάννη όταν τα προεκλογικά γραμμάτια που καλείστε πλέον να ξεχρεώσετε, σας υποχρεώνουν να αναδείξετε το υποκριτικό σας ταλέντο".

Η απάντηση Κουτσογιάννη

Στην απάντησή του ο "Κοινός Τόπος" του δημάρχου Νίκου Κουτσογιάννη ανέφερε:

"Προφανώς για την παράταξη του ΕΝΑ ΜΑΖΙ το ψέμα αποτελεί δεύτερη φύση. Νέο μεγάλο ψέμα η αναφορά τους στην εκταμίευση από το Ταμείο Ανάκαμψης 10 εκατομμυρίων ευρώ προς την εταιρεία η οποία διαχειρίζεται το Χιονοδρομικό Κέντρο των 3-5 Πηγαδιών για υλοποίηση διάφορων δράσεων με κυρίαρχη την εγκατάσταση νέου συστήματος τεχνητής χιόνωσης.

Να επισημάνουμε λοιπόν τα ψέματα του ΕΝΑ ΜΑΖΙ σχετικά με το Χιονοδρομικό των 3-5 Πηγαδιών:

  • Τα 10 εκατομμύρια του Ταμείου Ανάκαμψης για τα οποία καμαρώνει το ΕΝΑ ΜΑΖΙ δεν προέκυψαν από καμία προσπάθεια και κανένα σχεδιασμό της προηγούμενης δημοτικής αρχής. Αντιθέτως αφορούν πρόσκληση του Υπουργείου Τουρισμού η οποία απευθυνόταν σε όλα τα χιονοδρομικά της χώρας και η οποία εκδόθηκε τον Οκτώβριο του 2023
  • Τα 10 εκατομμύρια του Ταμείου Ανάκαμψης δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με εκείνα τα περιβόητα 10,7 εκατομμύρια που διαβεβαίωνε πως θα έρθουν από την Κυβέρνηση ο μοιραίος κύριος Καρανικόλας. Αυτά τα 10,7 εκατομμύρια δεν ήρθαν ποτέ με απόλυτη ευθύνη της διοίκησης του ΕΝΑ ΜΑΖΙ και του επικεφαλής της

Η παράταξη του Κοινού Τόπου ουδέποτε ήταν αντίθετη με την αξιοποίηση των 3-5 Πηγαδιών παρά τα όσα ψευδώς ισχυρίζεται η παράταξη του κ. Καρανικόλα. Ήταν και είναι αντίθετη με τον τρόπο με τον οποίο θέλησε να εκμισθώσει το χιονοδρομικό η προηγούμενη διοίκηση διότι με αυτόν τον τρόπο δεν διασφαλίζονταν τα συμφέροντα του Δήμου, αλλά διαμορφωνόταν μια ετεροβαρής σχέση μεταξύ Δήμου και επενδυτών.

Αλήθεια τι κατόρθωσε η διοίκηση του ΕΝΑ ΜΑΖΙ;

  • Η διοίκηση του ΕΝΑ ΜΑΖΙ κατόρθωσε με ψεύδη, δήθεν επενδυτές και ανίερες συμμαχίες να προχωρήσει σε μια επιζήμια για τα συμφέροντα του Δήμου μίσθωση του Χιονοδρομικού
  • Ως αποτέλεσμα της προχειρότητας, της αδιαφορίας και της ανεπάρκειας της διοίκησης του ΕΝΑ ΜΑΖΙ ο Δήμος μας εισπράττει ως μίσθωμα ποσό 15.000 ευρώ και πληρώνει για ΕΝΦΙΑ 26.000 ευρώ δηλαδή ο Δήμος ζημιώνεται οικονομικά – άλλη μια μεγάλη επιτυχία της προηγούμενης διοίκησης!
  • Κατόρθωσε να αφήσει σε άθλια κατάσταση τον δρόμο πρόσβασης για τα 3-5 Πηγάδια και να μην υποβάλλει καν πρόταση για την αναβάθμιση του δρόμου μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης τη στιγμή που οι γειτονικοί δήμοι Βέροιας και Αλεξάνδρειας χρηματοδοτήθηκαν με ποσά περίπου 2,3 εκατομμυρίων ευρώ για έργα οδοποιίας

Η διοίκηση μας στο πλαίσιο της νομιμότητας και των περιορισμών που έθεσε η προηγούμενη διοίκηση με την υπογραφείσα σύμβαση φροντίζει για την αναβάθμιση των 3-5 Πηγαδιών, τη μετατροπή τους σε ένα ορεινό θέρετρο δωδεκάμηνης λειτουργίας και τη βελτίωση των υποδομών πρόσβασης με μελέτη που εκπονείται από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου για την οδοποιία.

Ευτυχώς πλέον ο Δήμος είναι σε καλά χέρια!".

methodos orizontio

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

protonio ban egraf

ΜΙΜΗΣ ΚΟΓΙΑΣ

kyriazis

savantidou ban

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69