tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

super course

Για να φτιάξεις έναν τόπο που αξίζει να ζεις, πρέπει να τολμήσεις!

Γράφει ο Νίκος Κουτσογιάννης

Αλήθεια τι χρειάζεται ένας τόπος για να αναγεννηθεί; Χρειάζεται σχέδιο, πρόγραμμα, πολλή δουλειά και τόλμη! Κυρίως τόλμη. Τόλμη για να κάνεις πράγματα που στη Νάουσα έμοιαζαν αδύνατα, ανέφικτα, μακρινά όνειρα.

Θέλει τόλμη να ετοιμάσεις μελέτες, να εξασφαλίσεις χρηματοδότηση για να αξιοποιήσεις το ιστορικό και γεωφυσικό πλεονέκτημα της Νάουσας, το νερό ως πηγή ενέργειας. Θέλει τόλμη για να κάνεις την περιοχή της Νάουσας destination brand και να επιλέξεις το επιτυχημένα προκλητικό «Sorry No Beaches». Θέλει τόλμη η αξιοποίηση του βιομηχανικού παρελθόντος και το πάντρεμα με το πράσινο μέλλον, όπως θα κάνει ένα νέο ενεργειακά αυτάρκες δημαρχείο στο παλιό εργοστάσιο της Βέτλανς, για όλες τις υπηρεσίες του δήμου, με αίθουσες συνεδρίων, εκδηλώσεων και εκθέσεων, υπόγειο parking και χώρο στάθμευσης λεωφορείων. Θέλει τόλμη να γεμίσεις το Δήμο με κάδους, όταν οι κάτοικοι αφήνουν τα σκουπίδια έξω από την πόρτα τους και να ξεκινήσεις με τις πρώτες υπογειοποιήσεις κάδων. Θέλει τόλμη να σπάσεις το απόστημα της επιχείρησης στο Άλσος του Αγίου Νικολάου με τα συσσωρευμένα χρέη για να μη βγουν σε πλειστηριασμό 20 στρέμματα και να μην μείνουν άνεργοι οι υπάλληλοι της επιχείρησης.

Θέλει τόλμη να βάλεις τη Νάουσα και την περιοχή της σε νέο δρόμο. Να γίνεις η πηγή αισιοδοξίας, χαράς και περηφάνειας των κατοίκων του τόπου, κυρίως των νεότερων. Την περίοδο 2014-2019 η τόλμη περίσσευε στον Κοινό Τόπο. Και έγιναν απίθανα πράγματα. Τώρα, πιο δυνατοί, πιο σοφοί και πιο αποφασισμένοι θα τολμήσουμε ακόμα περισσότερα. Η Νάουσα που ετοιμάζουμε είναι ένας πρότυπος, σύγχρονος, ευρωπαϊκός τόπος. Με προοπτικές που βασίζονται στην ενέργεια, την καινοτομία, και την αειφορία. Με καθαρά και πράσινα έσοδα, χωρίς οικονομικά βάρη για τις επόμενες γενιές και χωρίς επιβάρυνση του περιβάλλοντος.

Βασικός πυλώνας ανάπτυξης της Νάουσας είναι η αξιοποίηση της δύναμης του νερού. Το νερό έκανε τη Νάουσα σπουδαία, το νερό θα την ξανακάνει! Ναι, είναι υψηλός στόχος, αλλά υπάρχει σχέδιο που αποθεώθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και κέρδισε τις εντυπώσεις μέχρι και στην Κίνα. Άλλωστε είπαμε. Χρειάζεται τόλμη! Η παραγωγή υδροηλεκτρικής ενέργειας από τον Δήμο Νάουσας, με ήδη έτοιμες οκτώ άδειες ηλεκτροπαραγωγής από την αρμόδια αρχή, τη ΡΑΕ, εξασφαλίζει ένα σημαντικό έσοδο στα ταμεία μας, που εκτιμάται στα 700.000 ευρώ το χρόνο. Με τα έσοδα αυτά θα στηρίξουμε τα νέα ζευγάρια που αποφασίζουν να μείνουν στη Νάουσα και να κάνουν παιδιά εδώ, με εφάπαξ ποσό και επίδομα. Γιατί χωρίς τα παιδιά, δεν υπάρχει μέλλον στον τόπο.

Με τα υδροηλεκτρικά και με τη συνδρομή φωτοβολταικών δημιουργούμε ένα Δήμο Μηδενικού Αποτυπώματος, ένα Δήμο πρότυπο για όλους τους Δήμους της χώρας, που είναι ενεργειακά αυτάρκης, ενώ παράλληλα με την ενέργεια που παράγει, στηρίζει οικονομικά ασθενέστερους και μειώνει τα δημοτικά τέλη για όλους. Και μιας και μιλάμε για περιβάλλον, την εποχή της κλιματικής αβεβαιότητας, για να αναπτυχθεί ένας τόπος πρέπει να προστατευθεί. Πρόληψη και έγκαιρη επέμβαση από τη μία, αποψιλώσεις καθαρισμοί και εκχερσώσεις από την άλλη με τη συνδρομή όλων των πολιτών.

Η Νάουσα και η περιοχή της είναι στο επίκεντρο μιας μοναδικής συνάντησης της ιστορίας. Αριστοτέλης και Μέγας Αλέξανδρος. Επισκέπτες, ερευνητές και σπουδαστές αναζητούν την μοναδική εμπειρία στα χώματα που συναντήθηκαν οι δύο μεγάλοι της αρχαιότητας. Είναι επιτακτική ανάγκη να προχωρήσει η ανασκαφή του Γυμνασίου της Μίεζας, της σχολής όπου συναντήθηκαν οι δύο κορυφαίες προσωπικότητες του αρχαίου ελληνικού κόσμου. Το αρχαιολογικό πάρκο Μίεζας πρέπει να συνδεθεί με το αρχαιολογικό μουσείο Αιγών και να δημιουργηθεί Κέντρο Συντήρησης και Έκθεσης Ψηφιδωτών.

Τουρισμός δεν είναι μόνο οι αρχαιότητες. Είναι μία ολοκληρωμένη εμπειρία, Θέλουμε να ξαναδούμε κόσμο να χαίρεται μαζί μας τη φύση του τόπου μας. Το απόσταγμά της, το μοναδικό ξινόμαυρο. Προσκαλούμε τους επισκέπτες σε μία περιοχή όπου μπορεί να βρει τα πάντα εκτός από ...παραλίες. Κυρίως χαλάρωση σε ένα ανέγγιχτο φυσικό περιβάλλον μέσα στο πράσινο, με τρεχούμενα νερά, έντονη παράδοση κι εξαιρετικές γαστρονομικές επιλογές. Θέλουμε να είμαστε περήφανοι όταν φιλοξενούμε φίλους από μακριά. Να περπατάμε στις όχθες της Αράπιτσας και να καμαρώνουμε. Να θαυμάζουμε τα αναστηλωμένα παλιά σπίτια στα σοκάκια της πόλης μας. Στις περιποιημένες πλατείες, με παγκάκια, φυτεμένα λουλούδια, χωρίς σκουπίδια τριγύρω, με όμορφο φωτισμό.

Η Νάουσα είναι οι κάτοικοί της, είναι όσοι ζουν στην πόλη και στην ύπαιθρό της. Είναι οι υποδομές της που δίνουν κίνητρο σε επενδυτές και επιχειρήσεις να δραστηριοποιηθούν εδώ για να απογειώσουν την τοπική οικονομία. Είναι τα μεταφορικά δίκτυα, είτε πρόκειται για προαστιακό σιδηρόδρομο ή σύνδεση με την Εγνατία για γρήγορη πρόσβαση στα μητροπολιτικά κέντρα. Είναι η αγροτική της παραγωγή, που ενισχύεται με νέες καινοτόμους μεθόδους καλλιέργειας και καλύτερους αγροτικούς δρόμους και αστική συγκοινωνία σε κάθε κοινότητα. Είναι τα παιδιά της που διδάσκονται σε ζεστές και σύγχρονες σχολικές αίθουσες, αθλούνται σε καλύτερους αθλητικούς χώρους και παίζουν ανέμελα σε ασφαλείς, σύγχρονες παιδικές χαρές.

Η Νάουσα είναι ένας ηρωικός τόπος, που έχει την ευλογία της φύσης και τη δημιουργικότητα των ανθρώπων που τον λατρεύουν. Αυτός ο τόπος σήμερα φθίνει και παρακμάζει από αμέλεια και ανεπάρκεια. Ήρθε η ώρα, με τόλμη, να κάνει άλματα μπροστά!

Πηγή: https://www.ethnos.gr/

methodos orizontio

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69