tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

super course

Παρουσίασε στη Νάουσα το ψηφοδέλτιό του ο Νικόλας Καρανικόλας

Τους υποψηφίους και δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους του παρουσίασε στη Νάουσα ο δήμαρχος Νικός Καρανικόλας. Μέσα σε κλίμα χαράς, με συνθήματα από εκατοντάδες υποστηρικτές και τη νεολαία, με ασταμάτητα χειροκροτήματα από το ακροατήριο ο Νικόλας Καρανικόλας έκλεισε την ομιλία του ευχαριστώντας τον κόσμο που κατέκλυσε το δημοτικό θέατρο Νάουσας, με τη διαβεβαίωση ότι ο συνδυασμός του «ΕΝΑ Μαζί» θα είναι ο νικητής, όπως είπε, από τον πρώτη Κυριακή των δημοτικών εκλογών του Οκτώβρη.

Στην ομιλία του ο κ. Καρανικόλας τόνισε:

"Αγαπητές Συνδημότισσες, Αγαπητοί Συνδημότες

Φίλες και Φίλοι,

Κοιτάζοντάς σας στα μάτια, μου έρχεται η θύμηση πως πριν από 4 χρόνια είχαμε τη χαρά μετά από έναν όμορφο αγώνα που δώσαμε-να αναλάβουμε την ευθύνη της διοίκησης του Δήμου Νάουσας- χάρη στην εμπιστοσύνη που δείξατε στην ομάδα του ΕΝΑ ΜΑΖΙ και σε εμένα προσωπικά.

Μια εμπιστοσύνη που δεν την ξεχάσαμε σε κανένα βήμα της καθημερινής μας προσπάθειας για να φέρουμε καλύτερες ημέρες στην Ειρηνούπολη, τη Νάουσα, τα Ανθέμια, σε όλες τις γειτονιές και τα σημεία του Δήμου μας.

Αυτή την δυνατή, αυτή την ανθρώπινη και ειλικρινή σχέση που είχαμε από το ξεκίνημά της διοίκησής μας, την έχουμε διατηρήσει μέχρι σήμερα.

Και ΜΑΖΙ με εσάς αλλά και νέους φίλους και υποστηρικτές που έρχονται στην ομάδα του ΕΝΑ ΜΑΖΙ, έχουμε σήμερα δυναμώσει ακόμα περισσότερο.

Από εκείνη την βραδιά της εκλογικής μας νίκης μέχρι και τη σημερινή, μεσολάβησαν 4 χρόνια καθημερινής προσπάθειας, που στηρίζεται στην αλήθεια, στην επίμονη δουλειά και στην εμπιστοσύνη που μας δείχνετε.

Ο δρόμος μας μέχρι σήμερα, κατά τη διάρκεια της δημοτικής περιόδου ήταν δύσκολος και ανηφορικός.

Η ομάδα μας όμως έμεινε σταθερή και ακλόνητη, αγαπημένη και αποτελεσματική.

Από την σκληρή λογική ενός κλειστού συστήματος λήψεως αποφάσεων που είχε προηγηθεί, η δική μας διοίκηση άνοιξε από την πρώτη μέρα της θητείας μας τις πόρτες του δημαρχείου και του γραφείου Δημάρχου και πέρασε στις συμμετοχικές διαδικασίες όλης της κοινωνίας μας.

Η επικοινωνία και η επαφή μου με όλους τους Δημότες στη Νάουσα και στις Κοινότητές μας ήταν μια προεκλογική δέσμευση που προσπάθησα να κρατήσω ζωντανή και εγώ και όλα τα μέλη της δημοτικής μας ομάδας.

Εκτός από την καθημερινή επαφή με τους συμπολίτες μας στη Νάουσα και στο δημαρχείο, καθιερώσαμε την ώρα του Δημάρχου στις Κοινότητες μας. Η ώρα αυτή των συναντήσεων μας στα χωριά διακόπηκε μόνο έπειτα από την εξάπλωση του κορονοϊού και όταν οι υγειονομικές συνθήκες και τα ζητήματα υγείας το επέβαλλαν. Θα συνεχιστεί ακόμα πιο οργανωμένα και κατά της διάρκεια της επόμενης θητείας μας.

Σήμερα, τέσσερα χρόνια μετά την εμπειρία της πιο σκληρής αυτοδιοικητικής περιόδου από την εποχή του Β’ Παγκόσμιου πολέμου όπως αναφέρουν οι ειδικοί, μπορούμε να δηλώσουμε με υπερηφάνεια ότι καταφέραμε πάρα πολλά για τον Δήμο μας.

Τι αντιμετωπίσαμε όμως τα τέσσερα αυτά χρόνια;

Απανωτές κρίσεις. Από τους πρώτους μήνες, ήρθαμε αντιμέτωποι με την κρίση του κορονοϊού. Δυόμιση χρόνια κράτησε, επιφέροντας μια τεράστια επιβράδυνση όλων των κοινωνικών, οικονομικών και αναπτυξιακών δυνατοτήτων που είχαμε.

Στις δύσκολες συνθήκες και στην αβεβαιότητα της πανδημίας που ζήσαμε, δεν λυγίσαμε, ήμασταν ΜΑΖΙ.

Καθημερινά, παλεύαμε να βοηθήσουμε με κάθε τρόπο συνανθρώπους μας και τις οικογένειες τους να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες που έφερε στη ζωή όλων μας ο κορονοϊός. Φτάσαμε την περίοδο εκείνη να δίνουμε σε ευπαθείς ομάδες της κοινωνίας μας σχεδόν 1000 μερίδες φαγητού την ημέρα. Ταυτόχρονα, καταφέραμε να κρατήσουμε λειτουργικό τον δήμο και τις υπηρεσίες του, να δημιουργήσαμε ψηφιακά εργαλεία εξυπηρέτησης και επικοινωνίας με τους δημότες, καταφέραμε να συνεχίσουμε το σχεδιασμό και την εργώδη προσπάθεια μας.

Και αμέσως μετά, επήλθε η ενεργειακή κρίση και η κρίση τιμών που επέφερε ο πόλεμος της Ουκρανίας, τις δυσμενείς επιπτώσεις των οποίων βιώνουμε μέχρι σήμερα.

Να σας θυμίσω επίσης πως σε όλη μας τη θητεία, διασχίσαμε έναν συνεχώς δύσβατο δρόμο υλοποίησης του προγράμματός μας, λόγω της αδυναμίας αποφάσεων στο Δημοτικό Συμβούλιο, ελέω του συστήματος της απλής αναλογικής, αφού ο μοναδικός στόχος της αντιπολίτευσης ήταν να παγώσουν τα πάντα.

Αυτές οι συνεχείς κρίσεις ήταν το μεγαλύτερο μάθημα που πήραμε κατά την διοίκησή μας.

Μέσα στις δύσκολες αυτές συνθήκες, καταφέραμε να υλοποιήσουμε πολλά, με σκληρή και καθημερινή δουλειά.

Βάλαμε γερά θεμέλια για το μέλλον, τόσο για τη Νάουσα όσο και για τις Κοινότητές μας.

Αν θυμηθούμε συνοπτικά τι πετύχαμε στον ουσιαστικό χρόνο που μας δόθηκε -στην ουσία μόλις μέσα σε ενάμιση χρόνο χωρίς τους περιορισμούς του κορονοϊού-αναλογιστείτε τι μπορούμε να πετύχουμε μαζί την επόμενη πενταετία.

-Ήδη τα «3-5 Πηγάδια» μεταμορφώνονται στο Χιονοδρομικό Κέντρο που τόσο αγαπάμε. Συνεχίζουμε με αμείωτους ρυθμούς τον σχεδιασμό και την προσπάθειά μας για την αναβάθμιση του Χιονοδρομικού μας που αποτελεί έργο ζωτικής σημασίας για τον τόπο μας. Με την εκπόνηση των απαραίτητων τεχνικών μελετών, ο Δήμος Νάουσας έχει ωριμάσει την υλοποίηση των έργων αναβάθμισης των εγκαταστάσεων του Χιονοδρομικού Κέντρου «3-5 Πηγάδια» που περιλαμβάνει υποέργα προϋπολογισμού 24,5 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία αιτηθήκαμε από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης (ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας) και περιμένουμε να δοθεί το «πράσινο φως» από την Πολιτεία για την πολυπόθητη αυτή χρηματοδότηση.

- Συγχρόνως, ολοκληρώθηκε η μελέτη οδοποιίας του δρόμου προς το χιονοδρομικό μας χωρίς να χρεώσουμε ούτε ένα ευρώ τον Δήμο, σε συνεργασία του ΑΠΘ και συνεργατών μου στον Δήμο.

-Το ξενοδοχείο στον Άγιο Νικόλαoθα το δούμε και πάλι να ανοίγει, μετά και την ουσιαστική λύση που δώσαμε σε όλα τα ζητήματα και εμπόδια που υπήρχαν, ανοίγοντας τον δρόμο επαναλειτουργίας του. Ορισμένοι θέλουν να μειώσουν την αξία αυτής της προσπάθειας αλλά όλοι εσείς γνωρίζετε πολύ καλά πως εμείς μπορούμε να εγγυηθούμε την διενέργεια ενός σωστού κι διαφανή διαγωνισμού, ώστε στο άμεσο μέλλον να λειτουργήσει και πάλι το ξενοδοχείο μας, που αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά ακίνητα στον δήμο μας.

Μετά την διενέργεια του διαγωνισμού για το ξενοδοχείο μας, θα ακολουθήσει στο άλσος του Αγίου Νικολάου η ανάπλαση και η αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων και των υποδομών κ.ά. Ήδη αναζητούμε στην πολιτεία τις απαραίτητες συνεργασίες για την υλοποίησή των επόμενων βημάτων μας.

Σχολή Αστυφυλάκων ανοίγει ξανά από φέτος, μετά από πολλά χρόνια, με την σθεναρή συμβολή της διοίκησής μας. Όλοι σας γνωρίζετε τον αγώνα που δώσαμε ως δημοτική αρχή για την θετική έκβαση της επαναλειτουργίας της Σχολής. Μάλιστα οι σπουδαστές που έρχονται τον Οκτώβριο θα είναι πολύ περισσότεροι από τον αρχικό σχεδιασμό και θα φτάσουν τους 300!

Κάναμε το αδύνατο, δυνατό!

Κατορθώνουμε, το ακατόρθωτο!

Δίνουμε ζωή ξανά στον τόπο μας με χειροπιαστά αποτελέσματα!

Οι μηχανές παίρνουν ξανά μπροστά!

-Το επόμενο έτος ετοιμάζεται να λειτουργήσει στη Νάουσα και μεταπτυχιακό πρόγραμμα στον οινοτουρισμό, σε συνεργασία με το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος.

-Τα χρέη του Δήμου Νάουσας μπήκαν, μετά από πολλά έτη, σε σειρά.

-Τα μονοπάτια του Βερμίου σχεδιάστηκαν και ξεκινά η υλοποίηση τους ακολουθώντας τα Ευρωπαϊκά πρότυπα.

-Το ιστορικό μας πάρκο που αποτελεί το πρώτο μέλος της Ελλάδας στο δίκτυο ιστορικών κήπων της Ευρώπης ετοιμάζεται να μεταμορφωθεί και να αναδειχθεί ως εμβληματικό τοπόσημο, μαζί με το Κέντρο Βιομηχανικής Κληρονομιάς που δημιουργήσαμε μέσα στην πανδημία.

ανάπλαση του κέντρου της Νάουσας και της πλατείας Καρατάσου ξεκινά.

-Οι ασφαλτοστρώσεις σε όλο τον Δήμο Νάουσας, προχωράνε χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις. Από πέρυσι δόθηκαν 2 εκατ. ευρώ στις Κοινότητες και στη Νάουσα για ασφαλτοστρώσεις και ήδη θα διατεθούν το επόμενο διάστημα άλλες 600.000 ευρώ για ρίψη ασφάλτου.

-Σύντομα, θα έχουμε παιδικές χαρές σε όλες τις Κοινότητες και δύο ακόμη παιδικές χαρές στην πόλη της Νάουσας με χρηματοδότηση του πράσινου ταμείου (στις εργατικές κατοικίες και στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου ενώ η πολεοδομία ετοιμάζεται να λύσει κάποια προβλήματα που ακόμη υπάρχουν για μία τέταρτη στην περιοχή Μουσταφά).

-Οι Κοινότητες μας για πρώτη φορά θα έχουν σύγχρονο δίκτυο αποχέτευσης, καθώς ολοκληρώνεται το έργο του βιολογικού και όλων των απαραίτητων αποχετευτικών δικτύων. Όχι η χωροθέτηση του βιολογικού ήταν τελική απόφαση της προηγούμενης διοίκησης κατά το 2018. Η σωστή και χωρίς προβλήματα λειτουργία του είναι δική μας υποχρέωση. Θα το λύσουμε και αυτό.

-Δημιουργήσαμε όλα τα βασικά εργαλεία των ευφυών πόλεων που λειτουργούν ήδη για πρώτη φορά στον Δήμο μας. Θα σας δώσω ένα μικρό παράδειγμα τι σημαίνει αυτό . Όταν στις αρχές της πανδημίας δημιουργήσαμε το ηλεκτρονικό σύστημα «Φιλώτας» και το πρώτο μοντέλο τρισδιάστατης πόλης στην Ελλάδα, ορισμένοι αναρωτήθηκαν για τη χρησιμότητά τους.

Σήμερα, το σύστημα αιτημάτων πολιτών «Φιλώτας» το έχουν χρησιμοποιήσει πάνω από 1.000 συνδημότες αφού με την χρήση της τεχνολογίας η απόσταση μεταξύ της διοίκησης και του δημότη εκμηδενίζεται, ενώ χάρη στην χρήση drone και την τρισδιάστατη αποτύπωση του Δήμου μας,οι ανάγκες τοπογραφικής αποτύπωσης ολοκληρώνονται εντός μερικών μόνο ημερών για να μην πω ωρών! Γιατί υπάρχει και η πολιτική στην οποία η τεχνολογία υπηρετεί τον Δήμο μας, τις διαδικασίες, τον δημότη. Ήδη ξεκίνησαν οι συζητήσεις για την χρήση τεχνητής νοημοσύνης προς όφελος των Δημοτών από τον Δήμο μας και για πρώτη φορά η εφαρμογή ενός δημοτικού chatgpt για όσους ασχολούνται με αυτά τα ζητήματα.

-Με την πρόσφατη εξασφάλιση χρηματοδότησης από την Πολιτεία περίπου 1.000.000 Ευρώ, προχωράμε στα επόμενα βήματα, στον μεγάλο ψηφιακό μετασχηματισμό του δήμου μας, με ιδιαίτερη μέριμνα και έμφαση στις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού. Ψηφιοποίηση της ΔΕΥΑΝ, της οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου μας, συστήματα άμεσης επέμβασης σε συνθήκες κρίσης και ιδιαίτερα σε ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού και ΑΜΕΑ, πάνω από 25 έξυπνες διαβάσεις πεζών συνολικά, ψηφιοποίηση κοιμητηρίων είναι μόνο μερικές από τις δράσεις που θα αλλάξουν την καθημερινότητά μας.

Οργανώσαμε τις πιο πετυχημένες εκδηλώσεις πολιτισμού, την πιο πετυχημένη Αποκριά, το μεγαλύτερο φεστιβάλ της Ημαθίας με τις Γιορτές Νερού, το Φεστιβάλ Τρύγου με διαφορετική φιλοσοφία διοίκησης ενώ επόμενο βήμα είναι κάτι που είχαμε ξεκινήσει με την καθιέρωση της Νάουσας ως Χριστουγεννιάτικου προορισμού.

Αυτά είναι μόνο μερικά σημαντικά βήματα που κάναμε παρά τις απανωτές κρίσεις.

Κανένας, λοιπόν, δεν δικαιούται να πει ότι δεν προσπαθήσαμε, δεν αγωνιστήκαμε για ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο μας, για τη Νάουσα και τις Κοινότητες μας.

Έχουμε όλες τις εγγυήσεις να συνεχίσουμε τη σημαντική δουλειά που έχουμε ξεκινήσει με συνέπεια.

Ο πρώτος στόχος της επανεκκίνησης, επετεύχθη!

Οι μηχανές παίρνουν ξανά μπροστά στον Δήμο Νάουσας μετά από πολλά χρόνια,

και είμαστε πολύ περήφανοι για αυτό!

ΟΡΑΜΑ – ΣΤΟΧΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΑΟΥΣΑΣ ΤΟΥ 2030

Το όραμα μας, ο σχεδιασμός μας, υλοποιείται σταδιακά και η προσπάθεια μας γίνεται «βατήρας» για την Ολιστική Ανάπτυξη του τόπου μας.

Σήμερα, σχεδιάζουμε και θέτουμε τους στόχους για τον Δήμο Νάουσας του 2030.

Πρώτος πυλώνας στο προγράμματος μας ή στόχος μας είναι η ανθεκτικότητα του Δήμου και της κοινωνίας μας.

Βάζουμε λοιπόν στην αναπτυξιακή ατζέντα μας τον όρο της Αστικής Ανθεκτικότητας. Ο όρος είναι γνωστός στους πολεοδόμους και τώρα πια εισάγεται στον σχεδιασμό όλων των σοβαρών Δήμων στην Ευρώπη.

Της δυνατότητας δηλαδή του Δήμου και της κοινωνίας μας, να προσαρμόζεται και να εξελίσσεται ανεξάρτητα από τις χρόνιες πιέσεις και τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης που τυχόν θα αντιμετωπίσουμε στο μέλλον.

Κρίσεις περιβαλλοντικές, φυσικών καταστροφών, οικονομίας, ενεργειακές, πανδημιών κλπ.

Πως όμως μπορούμε να προετοιμάσουμε τον Δήμο μας για έκτακτες κρίσεις και διαφορετικούς κινδύνους και να διασφαλίσουμε την ζωή και την ταυτότητά μας στο μέλλον;

Φυσικά με το πρόγραμμα που σχεδιάζουμε και θα πραγματοποιήσουμε την επόμενη περίοδο.

Ως παράδειγμα μπορεί να αναφερθεί το ακόλουθο.

Ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους για τον Δήμο μας θα μπορούσε να είναι το ενδεχόμενο μιας μεγάλης πυρκαγιάς στο Βέρμιο, στο βουνό μας.

Επιτρέψτε μου να σας ενημερώσω ότι ολοκληρώσαμε με τους πλέον ειδικούς της χώρας μας και σε συνεργασία με τις τοπικές δυνάμεις και φορείς (Δήμος, Πυροσβεστική και Δασαρχείο) μία πρότυπη μελέτη πυρασφάλειας όλου του βουνού μας.

Μία μελέτη προϋπολογισμού άνω των 2 εκατ. Ευρώ που το επόμενο διάστημα εντάσσουμε σε χρηματοδοτικό εργαλείο και θα υλοποιήσουμε την επόμενη περίοδο.

Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζουμε με τον πλέον σύγχρονο τρόπο τις ζωές όλων μας.

Και είναι μόνο ένα παράδειγμα του σχεδιασμού μας για την Ανθεκτικότητα του Δήμου μας.

Ένα άλλο παράδειγμα που θα μπορούσε να αναφερθεί, είναι ο ενεργειακός κίνδυνος.

Τον χειμώνα που μας πέρασε τα κόστη λειτουργίας όλων των υποδομών του Δήμου μας ήταν εξαιρετικά υψηλά και δυσβάσταχτα λόγω των τιμών του ρεύματος. Αυτό το φαινόμενο, μας οδήγησε στο να δημιουργήσουμε την Ενεργειακή Κοινότητα του Δήμου μας σε συνεργασία με τέσσερις ακόμη φορείς, το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου, την ΔΕΥΑΝ και του ΤΟΕΒ Νάουσας και Ανθεμίων.

Είμαστε από τους πρώτους Δήμους στην χώρα που ενεργοποιήσαμε αυτό το πολύ σημαντικό θεσμικό εργαλείο. Η Ενεργειακή Κοινότητα του Δήμου θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος για την ενεργειακή ουδετερότητα που τόσο πολύ έχουμε ανάγκη, αφού ο Δήμος μας είναι έπειτα από ενέργειές μας μέλος των 100 πόλεων που έχουν στόχο την κλιματική ουδετερότητα μέχρι το 2030.

Έτσι, ενεργειακές αναβαθμίσεις κτιρίων, ανάπτυξη φωτοβολταϊκών πάρκων και υδροηλεκτρικών μονάδων, ανάπτυξη στόλου ηλεκτρικών οχημάτων, είναι μόνο μερικές δράσεις που θα υλοποιηθούν την επόμενη περίοδο, από την ενεργειακή μας κοινότητα η οποία θα έχει σύμφωνα με το καθεστώς της επόμενης πενταετίας τις αναγκαίες χρηματοδοτήσεις από την Πολιτεία.

Η δεύτερη αρχή μας είναι αυτή της συμπερίληψης και της συμμετοχικότητας στον σχεδιασμό μας.

Έτσι ενισχύουμε ακόμα περισσότερο τον σχεδιασμό της ανάπτυξης για όλους.

Επιτρέψτε μου να δώσω δύο παραδείγματα.

Το πρώτο είναι το σχέδιο προσβασιμότητας που ολοκληρώσαμε στον Δήμο μας. Έτσι προχωράμε στην υλοποίηση για πρώτη φορά με ουσιαστικό τρόπο τον σχεδιασμό μιας πόλης που φέρεται με δικαιοσύνη έναντι όλων. Το επόμενο διάστημα θα αντιμετωπίσουμε παρεμβάσεις σε ολόκληρη την πόλη της Νάουσας όχι σημειακά αλλά δικτυακά καλύπτοντας τις ανάγκες όλων. Ήδη εξασφαλίζουμε με την μελέτη αυτή την χρηματοδότηση παρεμβάσεων σε όλο τον αστικό ιστό της Νάουσας έτσι ώστε τα πεζοδρόμια, οι διαβάσεις, η υπογειοποίηση των δικτύων να είναι η νέα πραγματικότητα του δημόσιου χώρου στην πόλη.

Συγχρόνως, εγκαινιάζουμε το επόμενο διάστημα την νέα μας πλατφόρμα «Συ-μετέχω» όπου όλοι οι δημότες θα συνομιλούν απευθείας με την Δημοτική Αρχή ενισχύοντας την συμμετοχικότητα στις αναπτυξιακές διαδικασίες και την ολιστική ανάπτυξη της κάθε γειτονιάς μας.

Ένα άλλο παράδειγμα συμμετοχικών διαδικασιών είναι το Φεστιβάλ Τρύγου. Προχωρήσαμε βάζοντας μπροστά τους οινοποιούς μας αφού ο σχεδιασμός από κάτω όπως επιστημονικά ονομάζεται είναι ο μοντέρνος τρόπος λειτουργίας των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης.

Τρίτος στόχος μας στο πρόγραμμα ολιστικής ανάπτυξης που έχουμε είναι η βιώσιμη ανάπτυξη του Δήμου μας. Μία ανάπτυξη δηλαδή που σέβεται τόσο το περιβάλλον όσο και τους δημότες μας.

Ως ένα παράδειγμα σε σχέση με τον τουρισμό θα μπορούσε να είναι οι επεμβάσεις σε πολλά σημεία του Δήμου μας με σκοπό την δημιουργία τουριστικών μονοπατιών και διαδρομών. Είναι προφανές ότι έπειτα από την λειτουργία των τοπόσημων του Δήμου πρέπει να υπάρξουν και οι απαραίτητες δικτυώσεις.

Έτσι θα έχουμε συγκεκριμένες και θεματικές διαδρομές που θα ενώνουν τα σημεία τουριστικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος στον Δήμο μας.

-Τα μονοπάτια του Βερμίου.

-Η τουριστική διαδρομή από το Κέντρο Βιομηχανικής Κληρονομιάς, παραποτάμια στον Όμιλο Γενίτσαροι και Μπούλες, από εκεί στην Σολωμού και στην βιβλιοθήκη της Αργυρουπόλεως, και τέλος από το κέντρο μέχρι το πάρκο θα είναι μία από τις τουριστικές διαδρομές εντός του αστικού ιστού.

-Οι ιστορικές διαδρομές του Ολοκαυτώματος που ήδη έχουν ανατεθεί έπειτα από τον σχετικό διαγωνισμό και ήδη σχεδιάστηκαν και θα υλοποιηθούν το προσεχές διάστημα.

-Τα βήματα του Αριστοτέλη και του Αλέξανδρου στον ανθοφόρο κάμπο μας ήδη συζητούνται και θα σχεδιαστούν ως τουριστική διαδρομή με την συνεργασία του συλλόγου Αριστοτελιστών.

-Και βέβαια η παραποτάμια διαδρομή στην Αράπιτσα που έχει ακόμη δύο διαδρομές. Τον Χώρο Θυσίας και την διαδρομή από τις εργατικές κατοικίες μέχρι τον Άγιο Νικόλα που θα ξεκινήσει το επόμενο διάστημα όταν θα βγει σε ΦΕΚ η οριοθέτηση της κοίτης. Μία μελέτη που δουλεύουμε και προαπαιτείται για να προχωρήσουμε στις επεμβάσεις στο ποτάμι μας που είναι και ένας από τους επόμενους στόχους μας. Η ανάδειξη της Αράπιτσας σε κύριο αναπτυξιακό πνεύμονα του Δήμου μας.

Αντίστοιχα έργα υποδομής θα έχουμε και σε όλα τα σημεία του Δήμου μας. Έτσι παράλληλα με τα δίκτυα υποδομής, οι ασφαλτοστρώσεις και η αγροτική οδοποιία θα ενταθούν ακόμα περισσότερο.

Την τετραετία που μας πέρασε υλοποιήσαμε ή υλοποιούμε έργα οδοποιίας σχεδόν τριών εκατομμυρίων ευρώ. Και αυτό σε λιγότερο από δύο χρόνια. Έχουμε στόχο το διπλάσιο ποσόmγια την επόμενη θητεία.

Ενώ τα προβλήματα άρδευσης και ύδρευσης λύνονται με τα σημαντικά έργα που έχει εντάξει η ΔΕΥΑΝ και την μελέτη του φράγματος στην Γκλόμπα που θα εντάξουμε το επόμενο διάστημα σε χρηματοδοτικό «εργαλείο» παράλληλα με τους ταμιευτήρες νερού που σε συνεργασία με τους συνεταιρισμούς μας τους ΤΟΕΒ και τις αγροτικές δυνάμεις του τόπου θα υλοποιήσουμε.

Αυτές είναι τρεις μόνο από τις βασικές μας αρχές που θα αναλύσουμε το επόμενο διάστημα.

ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΨΗ – ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ – ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Με αυτές τις αρχές θα σχεδιάσουμε κάθε βήμα μας τον Δήμο Νάουσας του 2030. Στα έργα υποδομής, τον τουρισμό, τον πολιτισμό, την οικονομία, την κοινωνική δικαιοσύνη.

Τα τέσσερα αυτά χρόνια αποδείξαμε πρώτιστα ότι είμαστε συνεπείς σε αυτά που λέμε και αποτελεσματικοί σε αυτά που σχεδιάζουμε και πράττουμε.

Εκτός από τις δικές μας ενέργειες και τον σχεδιασμό, πιστεύουμε σε εσάς. Θεωρούμε ότι πρέπει να δοθεί ευκαιρία στους πολίτες να συνδιαμορφώσουμε το μέλλον.

Είμαστε σε έναν διαρκή και ανοιχτό διάλογο με όλους εσάς από την πρώτη ημέρα της δημιουργίας του ΕΝΑ ΜΑΖΙ αλλά και κατά την διάρκεια της θητείας μας.

Περιμένουμε να καταθέσετε ακόμη περισσότεροι τις ιδέες σας και τα οράματά σας για τον Δήμο μας.

Δεσμευόμαστε ότι θα επεξεργαστούμε όλες τις προτάσεις και θα προσπαθήσουμε να τις εντάξουμε στο αναμορφωμένο πρόγραμμά μας, έτσι ώστε να αποτελέσει δέσμευση για εμάς.

Είναι η νέα κοινωνική συνεννόηση, ένα συμβόλαιο τιμής, ο λόγος και οι πράξεις μας είναι η εγγύηση για το μέλλον του τόπου.

Σας διαβεβαιώνω ότι μέχρι την τελευταία ημέρα της σημερινής θητείας θα εργαζόμαστε με αμείωτους ρυθμούς, με την ίδια διάθεση για προσφορά για την ευημερία και την προκοπή του Δήμου μας.

Όσοι αγαπούμε την πόλη της Νάουσας και τα χωριά μας,ξέρουμε πολύ καλά τι χρειάζεται ο τόπος μας.

Και ξέρουμε πολύ καλά πως θα το πετύχουμε, γιατί μόνο εμείς μπορούμε να εγγυηθούμε ένα καλύτερο μέλλον!

Η ΔΥΝΑΤΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΕΝΑ ΜΑΖΙ

Και αυτό ακριβώς πιστοποιεί το γεγονός ότι συνδημότες μας που έχουν ξεκινήσει από διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες, βρίσκονται πλέον μαζί μας, αποδεχόμενοι και αυτοί με την σειρά τους την αξία της κοινής μας προσπάθειας.

Μαζί με τους παλιούς συνοδοιπόρους, είναι στο πλευρό μας νέες και νέοι υποψήφιοι και γινόμαστε μια ομάδα, ΕΝΑ ΜΑΖΙ !

Είμαι συγκινημένος και ταυτόχρονα πολύ χαρούμενος και αισιόδοξος, που πολλά νέα παιδιά μας δείχνουν εμπιστοσύνη και αποδέχτηκαν την πρόταση μας ή ήρθαν από μόνα τους να συμπορευτούν με την ομάδα μας.

Είναι μεγάλη η τιμή που έχω στο πλευρό μου δεκάδες νέες και νέους υποψήφιους από όλα τα κύτταρα της κοινωνίας μας και τους επαγγελματικούς κλάδους.

Με αφετηρία την αγάπη τους για τον τόπο τους αποφάσισαν να ασχοληθούν με τα κοινά, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα πως είμαστε από την αρχή της θητείας μας στην σωστή πλευρά της ιστορίας, ανοιχτοί σε όλη την κοινωνία και δίπλα σε όλους τους δημότες.

Είμαστε δίπλα τους να στηρίξουμε όλες και όλους τους υποψήφιους μας, να ακούσουμε τις καινοτόμες ιδέες τους, την φρεσκάδα των ιδεών τους.

Έχω στο πλευρό μου τους παλιούς συνοδοιπόρους μου, τις νέες και τους νέους υποψήφιους συνδημότες μας και όλα αυτά τα υπέροχα νέα παιδιά που μπαίνουν με ενθουσιασμό και ήθος σε έναν καθαρό και τίμιο εκλογικό αγώνα για να προσφέρουν στον τόπο μας .

Όπως βλέπετε, είμαστε ακόμα πιο πολλοί, ακόμα πιο δεμένοι και είμαστε χαρούμενοι που έχουμε όλες και όλους εσάς εδώ σήμερα μαζί μας.

Με την ψήφο σας, με την εμπιστοσύνη σας, σας καλούμε να συνεχίσουμε ΜΑΖΙ και την επόμενη θητεία.

Με σκληρή δουλειά, με τον ίδιο ζήλο, με την ίδια αυταπάρνηση αλλά και με ακόμη μεγαλύτερη εμπειρία,

 για να φτάσουμε τη Νάουσα και τις Κοινότητες μας στη θέση που τους αξίζει!

Με έργα, με δράσεις με αναπτυξιακά «εργαλεία» που φέρνουν και θα φέρουν καλύτερες ημέρες στην καθημερινότητα και στην ποιότητα της ζωής των παιδιών μας!

Με ουσιαστικές παρεμβάσεις και έργα για την βελτίωση της καθημερινότητας των ηλικιωμένων, των ευάλωτων ομάδων πληθυσμού και όλων των πολιτών που ζουν και εργάζονται από άκρη σε άκρη του Δήμου μας.

Συνδημότισσες και Συνδημότες,

Ζητάμε την στήριξη σας για

Να πορευτούμε ΜΑΖΙ

Να σχεδιάσουμε ΜΑΖΙ

Να δημιουργήσουμε ΜΑΖΙ

Να προχωρήσουμε ΜΑΖΙ

στο μέλλον και στα επόμενα αναπτυξιακά βήματα για την προκοπή της Νάουσας και των Δημοτικών Κοινοτήτων μας.

Στην προσπάθεια αυτή δεν περισσεύει κανείς.

Είναι σημαντικό όλοι μας ή οι περισσότεροι από εμάς να διαθέσουν λίγο από τον πολύτιμο ελεύθερο χρόνο τους, να ενεργοποιηθούν και να συμμετάσχουν σ’ αυτή την κοινήμας προσπάθεια.

Θέλουμε να σας έχουμε δίπλα μας, γιατί έτσι πιστεύουμε ότι ΕΝΑ ΜΑΖΙ θα καταφέρουμε κάτι καλύτερο για τον τόπο μας και τις ζωές μας.

Για την Ειρηνούπολη, τη Νάουσα και τα Ανθέμια!

ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΔΥΝΑΤΟ και ΑΝΘΕΚΤΙΚΟ ΔΗΜΟ ΝΑΟΥΣΑΣ ΤΟΥ 2030!

ΕΝΑ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ!

ΕΝΑ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ!

ΜΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ, ΤΗΣ ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ, ΤΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ!

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΕΓΓΥΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ,

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!

Σας ευχαριστώ από καρδιάς"

karanikolas parousiasi2

Το ψηφοδέλτιο

Ο συνδυασμός «ΕΝΑ  Μαζί»  με επικεφαλής τον νυν Δήμαρχο και εκ νέου υποψήφιο Δήμαρχο για τον Δήμο Η.Π. Νάουσας Νικόλα Καρανικόλα ανακοίνωσε τις παρακάτω υποψηφιότητες Συμβούλων:

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 1. Αδαμίδης Παύλος
 2. Αθανασούλης Κωνσταντίνος
 3. Αχτίδα Ελένη
 4. Βαρούδης Νικόλαος
 5. Βασιλειάδης Χρήστος
 6. Βασιλείου Γεώργιος
 7. Γεωργιάδης Σταύρος
 8. Γιαννούλης Ιωάννης
 9. Γραμματικόπουλος Αθανάσιος
 10. Δαούτης Κυριάκος
 11. Εξηντάρας Μιχάλης
 12. Θανασούλης Δημήτριος
 13. Θεοδοσιάδης Νεόφυτος
 14. Καζίλης Νικόλαος
 15. Καλαϊτζοπούλου Αικατερίνη
 16. Καραγιαννίδης Αντώνιος
 17. Καραμίχος Μάκης
 18. Καρανικόλας Νικόλαος
 19. Κελεσίδης Ιωάννης
 20. Κίτσος Χρήστος
 21. Κότσαλης Κωνσταντίνος
 22. Κουμλίδου Μαρία- Μαγδαληνή
 23. Κουρκούτα- Τσιτλακίδου Μαρία
 24. Κυριακίδης Δημήτριος
 25. Κυριακίδου Ελένη
 26. Κωνσταντινίδου Σοφία
 27. Μακρίδου Πετρούλα
 28. Μαλιάσα Ευθυμία
 29. Μητσοκάπα Μαρία
 30. Μιχαηλίδης Νικόλαος
 31. Μουρατίδης Παναγιώτης
 32. Μπαλτατζίδου Θεοδώρα
 33. Μπέκα Ουρανία
 34. Μπίλης Προκόπης
 35. Μπουρδάνος Αντώνιος
 36. Μπρίτσκος Δημήτριος
 37. Νέστορα Μαρία
 38. Νησιώτη- Χατζηκαλλινικίδου Πετρούλα
 39. Νικολάου Γεώργιος
 40. Νίκου Πρόδρομος
 41. Νούση Σταυρούλα
 42. Νωίδου Νικολέτα
 43. Ορδουλίδης Σάββας
 44. Παντζαρτζίδης Αθανάσιος
 45. Παπαδόπουλος Κωνσταντίνος
 46. Παπασταύρος Γεώργιος
 47. Παρθενόπουλος Ιωάννης
 48. Παρόλας Βασίλειος
 49. Ρακίμπεη Ευθυμία
 50. Ράπτης Ιωάννης
 51. Ραφαηλίδου Δέσποινα
 52. Σιδηρόπουλος Βασίλειος
 53. Σταμένου- Γιτοπούλου Ελένη
 54. Στογιάννος Γεώργιος
 55. Τάνου Ευδοξία
 56. Τασιώνας Γεώργιος
 57. Ταφάνι Αριάνα
 58. Τέσσας Χρήστος
 59. Τζεβελέκου Παρασκευή
 60. Τζιμουλίκου Αρχοντούλα
 61. Τρεμπελής Γεώργιος
 62. Τριανταφύλλου Γεώργιος
 63. Τσαρνούχας Γαβριήλ
 64. Τσέλιος Σταύρος
 65. Τσέμπτση Θεοδώρα
 66. Τσεσμελή Ελπίδα
 67. Τσιάτσιου Πηνελόπη
 68. Τσικιτίκου Μάρθα
 69. Τσίλη Ηλιάνα
 70. Φερλαχίδης Χρήστος
 71. Φίτου Ευαγγελία
 72. Φουντούλης Σταύρος
 73. Φραγκότσης Χρήστος
 74. Χαλκιά Αικατερίνη

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΝΑΟΥΣΑΣ

 1. Αδαμίδου Όλγα
 2. Αντιφάκος Γεώργιος
 3. Αργυρίου Γρηγόριος
 4. Βαδόλα Μαγδαληνή
 5. Βασιλειάδης Κωνσταντίνος
 6. Δημητρίου Δημήτριος
 7. Δημητρίου- Χριστίδη Ευμορφία
 8. Δήμου Δέσποινα
 9. Θεοδώρου Κυριακή
 10. Μίγγα Αικατερίνη
 11. Μπατσής Απόστολος
 12. Μπέκα Ροζαλία- Αθηνά
 13. Μπλιάτκα Σμαραγδή
 14. Ξηρομερίτη Ζωή
 15. Παπακώστας Γεώργιος
 16. Παπαπέσιος Σταύρος
 17. Ρούσου Αναστασία
 18. Σεϊτανίδου- Τσίλη Βασιλική
 19. Σερδάρης Γρηγόριος
 20. Σιδηρόπουλος Σταύρος
 21. Ταμπακιάρη Αφροδίτη
 22. Τούμπη Αικατερίνη
 23. Τσέλιος Γεώργιος
 24. Τσιώτσιου Αντωνία
 25. Χατζηγεωργίου Τριανταφυλλιά
 26. Χατζηδήμου Ελισάβετ
 27. Χατζηστυλλής Κωνσταντίνος
 28. Ψαθάς Βασίλειος

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΡΚΟΧΩΡΙΟΥ

 1. Δάιος Ηλίας
 2. Λαφάρα Ελισάβετ
 3. Λαφάρα Σπυριδούλα
 4. Λαφάρας Κωνσταντίνος
 5. Πασχούλας Βασίλειος
 6. Πέιου Δέσποινα
 7. Τσίλης Νικόλαος

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΟΥ

 1. Θεοδοσιάδης Παναγιώτης
 2. Θεοδοσιάδου Ευδοξία
 3. Κίτσου Σταυρούλα
 4. Μελεμενλής Νικόλαος

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΡΟΔΟΧΩΡΙΟΥ

 1. Καζεπίδης Αντώνιος
 2. Μιχαηλίδης Κωνσταντίνος
 3. Παπαδοπούλου Κυριακή
 4. Πουλτίδης Ραφαήλ
 5. Πουλτίδου Αναστασία

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΤΕΝΗΜΑΧΟΥ

 1. Γίδαρης Κωνσταντίνος
 2. Γκίνογλου Μαρία
 3. Ζυγώνη Ευαγγελία
 4. Μήρτσιος Απόστολος
 5. Σακαλής Αντώνιος
 6. Σαρακατσιάνος Γεώργιος
 7. Φρασαριώτης Αναστάσιος

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ

 1. Αντωνιάδης Βασίλειος
 2. Δήγκας Γεώργιος
 3. Θεοδωρίδου Αικατερίνη
 4. Λιθοξόπουλος Πασχάλης
 5. Ορδουλίδης Γρηγόριος
 6. Σαρασίδου Ελένη

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΟΠΑΝΟΥ

 1. Γατουρτζίδης Αβραάμ
 2. Δούμος Αθανάσιος
 3. Κύρκος Κυριάκος
 4. Κωστελίδου Μαρία
 5. Μπαλτατζίδης Σπύρος
 6. Σπύρου Βιβιάννα
 7. Φωτιάδης Σωτήριος
 8. Χαβιαρόπουλος Βασίλειος

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΛΕΥΚΑΔΙΩΝ

 1. Στεφανίδου Λυδία
 2. Τσαχαλίδης Αντώνιος
 3. Τσιάμη Κυριακή

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΡΙΝΑΣ- ΠΟΛΛΩΝ ΝΕΡΩΝ

 1. Δάτσης Βασίλειος
 2. Κερσενίδης Θεοχάρης
 3. Κωνσταντινίδης Γεώργιος
 4. Μουρατίδης Αναστάσιος
 5. Μπέζα Γιαννούλα
 6. Παπαδόπουλος Μύρων
 7. Παυλίδου Ελισάβετ
 8. Τζιντζιρλή Αναστασία

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΟΝΟΣΠΙΤΩΝ

 1. Αργυροπούλου Αλεξία
 2. Γαλάνης Χρήστος
 3. Διάκογλου Νικόλαος
 4. Νούση Φανούλα
 5. Παρίση Βασιλική
 6. Πραντσίδης Γεώργιος
 7. Σαρίκα Ευαγγελία

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΧΑΡΙΕΣΣΑΣ

 1. Διτσόλας Ιωάννης
 2. Καμπουρίδου Σουζάνα
 3. Μώραλη Σπυριδούλα
 4. Παυλίδης Στέλιος
 5. Σιδηρόπουλος Δημήτριος
 6. Φωστηρόπουλος Ανδρέας

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΓΓΕΛΟΧΩΡΙΟΥ

 1. Λέκα Δημήτριος
 2. Μιχαηλίδου Ελένη
 3. Παντζαρτζίδης Κωνσταντίνος
 4. Παπαϊωάννου Αργύριος
 5. Παπαϊωάννου Πέτρος
 6. Σαράντη Δήμητρα
 7. Σπαθόπουλος Ευθύμιος
 8. Τηλκερίδου Όλγα

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΖΕΡΒΟΧΩΡΙΟΥ

 1. Αλεξίου Σταυρούλα
 2. Βέργος Δημήτριος
 3. Βόλνα Σοφία
 4. Γκίσιος Αντώνιος
 5. Δουλκερίδης Παύλος
 6. Κολοκοτρώνης Νικόλαος
 7. Σαράντη Σοφία
 8. Σταμπολίδης Νικόλαος

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΥΠΛΑΤΑΝΟΥ

 1. Βέρρας Χρήστος
 2. Δουλγερίδης Μάριος
 3. Ευθυμιάδης Παναγιώτης
 4. Κωστή Παρασκευή
 5. Μισαηλίδου Κωνσταντίνα
 6. Μπέζα Γεωργία- Ειρήνη
 7. Παπαδόπουλος Γρηγόριος
 8. Πρόιος Ιωάννης

methodos orizontio

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69