tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Ξεμπλόκαρε το ξενοδοχείο Άγιου Νικολάου από τον δασικό νόμο - Περνά στον δήμο το ακίνητο για αξιοποίηση (βίντεο)

Τον αποχαρακτηριμό της έκτασης που βρίσκεται χτισμένο το ξενοδοχείο Άγιου Νικολάου πέτυχε η δημοτική αρχή Νάουσας. Το ακίνητο είχε χαρακτηριστεί δασική έκταση και έφερε τον δήμο Νάουσας σε αδιέξοδο. Όπως ειπώθηκε, από το 2019 ξεκίνησε ένας δύσκολος αγώνας να αποχαρακτηριστεί η περιοχή για να μπορέσει να περάσει το ακίνητο στον δήμο και να λειτουργήσει ξανά.

Με τις προθεσμίεε να έχουν εκπνεύσει, ο δήμος Νάουσας εξασφάλισε παράταση για να εκφράσει τις αντιρρήσεις του, αναφορικά με την ένταξη της περιοχής στους δασικούς χάρτες, υπέβαλε τις αντιρρήσεις και σήμερα δικαιώθηκε. Από την συγκεκριμένη περιοχή αποχαρακτηριστηκαν 17 στρέμματα, το ακίνητο μπορεί να περάσει πλέον στον δήμο Νάουσας και στο κοντινό μέλλον θα λειτουργήσει και πάλι.

Για το θέμα αυτό, σήμερα ο δήμαρχος Νάουσας Νικόλας Καρανικόλας  εξέφρασε την χαρά του στην συνέντευξη τύπου και χαρακτήρισε  πολύ ευχάριστες τις εξελίξεις αναφορικά με το ξενοδοχείο της Νάουσας στον Άγιο Νικόλαο. Είπε ότι το ακίνητο είχε χαρακτηριστεί αυθαίρετο επειδή ήταν σε δασική έκταση, θα έπρεπε να κατεδαφιστεί και η έκταση να περάσει στο δημόσιο. 

"Σήμερα λήγει αυτή η περιπέτεια" σημείωσε ο κ Καρανικόλας.

Τον λόγο πήρε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και νομικός Γιώργος Βασιλείου ο οποίος έκανε μια αναφορά στο παρελθόν εξηγώντας τι έγινε και εντάχθηκε η περιοχή στους δασικούς χάρτες και επέρριψε ευθύνη στην διοίκηση Κουτσογιάννη επειδή άφησε τις προθεσμίες να εκπνεύσουν χωρίς να υποβάλλει αντιρρήσεις.

"Δεν έγινε καμία αντίρρηση από την προηγούμενη δημοτική αρχή" σχολίασε ο κ. Βασιλείου και πρόσθεσε: "Ενώ είχαμε την συμπαράσταση ακόμη και του Δασάρχη, μας έλεγαν να ξεχάσουμε το ακίνητο. Τελικά με συντονισμένες ενέργειες του δημάρχου και την συμπαράσταση πολλών παραγόντων, φτάσαμε στο ευχάριστο σημείο να συνεδριάσει η επιτροπή, αφού πετύχαμε να εξασφαλίσουμε παράταση να εκφράσουμε αντιρρήσεις και σήμερα φτάσαμε να περάσει το ακίνητο στον δήμο και να ετοιμαζόμαστε για την αξιοποίηση του"  και είπε ότι ήταν λάθος να κλείσει το ξενοδοχείο. 

Ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Παρθενόπουλος τόνισε ότι το 2019 ξεκίνησε μια προσπάθεια να αποχαρακτηριστεί από δασική η περιοχή. "Αυτό σημαίνει ότι με τον χαρακτηρισμό δασική, η έκταση περνούσε στο δημόσιο και έχανε το ιδιοκτησιακό δικαίωμα ο δήμος" είπε ο κ. Παρθενόπουλος και αναφέρθηκε στον αγώνα που έγινε για να φτάσει να αποχαρακτηριστεί η περιοχή. 

Δείτε στο βίντεο όλη την συνέντευξη τύπου

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69