tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Κοινός Τόπος: "Αξιοποίηση του κτιρίου της πρώην μαθητικής Εστίας"

Από την δημοτική παράταξη Κοινός Τόπος του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας και τον επικεφαλής Νίκο Κουτσογιάννη ανακοινώθηκαν τα εξής σχετικά με την αξιοποίηση του κτιρίου της πρώην μαθητικής Εστίας:

"Η παράταξη μας, απέστειλε πριν την έναρξη του Δημοτικού Συμβουλίου της 14ης Φεβρουαρίου 2023, επιστολή προς την γραμματεία του Δημοτικού Συμβουλίου. Με αυτήν, εξηγούσαμε προς το σώμα τον λόγο της αποχής μας από το χθεσινό ΔΣ, ο οποίος συνίσταται στην επιμονή του Δημάρχου για τη διενέργεια των  συνεδριάσεων  του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας με τηλεδιάσκεψη μέσω διαδικτύου.

Ζητούσαμε ταυτόχρονα την άμεση επαναφορά των συνεδριάσεων, στον φυσικό τους χώρο, όπως η ίδια η δημοτική αρχή δια του προέδρου του ΔΣ υποσχέθηκε στην προηγούμενη συνεδρίαση. Δυστυχώς ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, κατά παράβαση κάθε έννοιας δεοντολογίας, δεν ανάγνωσε την επιστολή προ της τακτικής συνεδρίασης και σε χρόνο όπου αυτή καταγράφονταν.

Στη χθεσινή συνεδρίαση εισήχθη με απίστευτη προχειρότητα έχοντας ως σκοπό  τον εντυπωσιασμό της κοινής γνώμης, προ ημερήσιας διάταξης και άνευ εισηγήσεως, το σημαντικό θέμα της πιθανότητας επαναλειτουργίας της σχολής αστυφυλάκων στις εγκαταστάσεις της πρώην μαθητικής εστίας.

Ποιος νουνεχής άνθρωπος  θα φαντάζονταν  ότι ένα τόσο σοβαρό θέμα με συνακόλουθη ανάκληση παλαιότερων αποφάσεων Δ.Σ θα εισερχόταν ως θέμα έκτακτο και προ ημερησίας διάταξης χωρίς να έχουμε ενημερωθεί ποτέ δια εισηγήσεως.

Πρόκειται για ένα μείζον θέμα για το οποίο η στοιχειώδης σοβαρότητα και αίσθηση ευθύνης θα επέβαλλαν μια έκτακτη ειδική συνεδρίαση αφού μας αποσταλούν οι σχετικές εισηγήσεις και κληθούν οι αρμόδιοι εμπλεκόμενοι φορείς προς ενημέρωση ώστε να φωτιστεί κάθε πτυχή για τη λήψη  απόφασης.

Σε κάθε περίπτωση θα έπρεπε να υπάρχει εκπρόσωπος της Αστυνομικής Ακαδημίας για να μας αναλύσει κρίσιμα ζητήματα σχετικά με το πλάνο επαναλειτουργίας – ιδίως για τη διασφάλιση της συνεχούς λειτουργίας της σχολής μιας και αυτή εξαρτάται σε απόλυτο βαθμό από τη δυνατότητα προσλήψεων στην ΕΛΑΣ – καθώς και η προϊσταμένη της ΕΦΑ Ημαθίας, κ. Αγγελική Κοτταρίδη για να μας παρουσιάσει το πλάνο της Αρχαιολογίας για την αξιοποίηση του χώρου που έχει παραχωρηθεί στην ΕΦΑ Ημαθίας για τη δημιουργία Κέντρου Συντήρησης και Έκθεσης Αρχαιοτήτων.

Επισημαίνουμε ότι είμαστε απερίφραστα υπέρ της επαναλειτουργίας της σχολής αστυφυλάκων στην εν λόγω εγκατάσταση, η οποία διαθέτει επαρκές και αναξιοποίητο κτιριακό απόθεμα με την παράλληλη λειτουργία του χώρου που έχει παραχωρηθεί στην εφορία αρχαιοτήτων. Ο σκοπός είναι η επίτευξη της μέγιστης ωφέλειας για τον Δήμο μας από τη λειτουργία του χώρου.

Κατά την άποψή μας, δεν είναι απαραίτητη η ανάκληση της παραχώρησης προς το Υπουργείο Πολιτισμού δεδομένου ότι υπάρχει δυνατότητα συστέγασης, σε χώρο όπου επ' ωφέλεια και των δυο δραστηριοτήτων μπορεί  να υπάρξει με την κατάλληλη συνεργασία παράλληλη λειτουργία. Ο χώρος είναι επαρκής. Απαιτείται η ορθολογική του αξιοποίηση. Θεωρούμε αδιανόητο χωρίς καμία προεργασία και συνεργασία με την ΕΦΑ Ημαθίας να αποφασίζει η Διοίκηση του Δήμου να εκδιώξει την Αρχαιολογία από τον τόπο μας τη στιγμή που αυτή θα έπρεπε να είναι ο βασικός αναπτυξιακός πυλώνας για τη σωτηρία του τόπου μας.

Διαφωνούμε λοιπόν  κάθετα, όχι με την δυνατότητα επαναλειτουργίας της σχολής αστυφυλάκων, αλλά με την ελαφρότητα που προσεγγίζει όλα τα αντίστοιχα ζητήματα η δημοτική αρχή.

Λυπούμαστε πολύ που η τελευταία επιδίδεται σε τόσο προβλεπόμενα και παρωχημένα μικροπολιτικά κόλπα εμφάνισης «σωτήριων» σχεδίων λίγο πριν τις εκλογές -όταν πέρασαν 3μιση χρόνια που οδήγησαν σε μαρασμό και πλήρη νέκρωση της αγοράς- υποταγμένα στην λογική ψήφισης θεμάτων προ ημερησίας διάταξης ως κατ’ επειγόντα και χωρίς ενημέρωση μας. Σε κάθε περίπτωση οι "επικοινωνιακές" ενέσεις  σωτηρίας του δημάρχου, ουδεμία σχέση έχουν με την   ανάπτυξη του Δήμου μας.

Για τους παραπάνω λόγους, καλούμε τη «Διοίκηση» του Δήμου έστω και τώρα να συγκαλέσει άμεσα  συνεδρίαση του ΔΣ, με τη φυσική παρουσία όλων των εμπλεκόμενων φορέων με θέμα  την  λειτουργία της Σχολής Αστυφυλάκων, με ταυτόχρονη  διασφάλιση της παραμονής της ΕΦΑ Ημαθίας στους χώρους της πρώην Μαθητικής Εστίας".

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69