tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Διευκρινήσεις Καρανικόλα για την επέκταση του κοιμητηρίου Νάουσας

Αναφορικά με το θέμα της επέκτασης του κοιμητηρίουυ Νάουσας, ο δήμαρχος Νικόλας Καρανικόλας έκανε την εξής δήλωση:

«Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες,

στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με αφορμή ερώτηση δημοτικού συμβούλου που δέχτηκα σχετικά με το θέμα της επέκτασης του νεκροταφείου, θα ήθελα να επισημάνω ορισμένα ζητήματα για το εν λόγω σοβαρό θέμα.

-Η έκταση δίπλα στα κοιμητήρια αγοράστηκε με την συνδρομή τόσο τη δική μου όσο και μελών της διοίκησης του Δήμου με σκοπό να δοθεί λύση στο κρίσιμο ζήτημα του κορεσμού του χώρου των κοιμητηρίων. Με πράξεις λοιπόν και όχι με λόγια, δαπανώντας χρήματα αρκετών χιλιάδων ευρώ προχωρήσαμε σε αυτήν την κίνηση για να ξεκινήσει η επίλυση ενός τόσο σοβαρού θέματος. Προφανώς το ακίνητο για τεχνικούς και διαδικαστικούς λόγους γράφτηκε στο όνομά μου (δεν θα αλλάζαμε τόσοι άνθρωποι το Ε9 μας και δεν τρέχαμε στους συμβολαιογράφους τόσα άτομα, έτσι λοιπόν ανέλαβα εγώ προσωπικά αυτά τα διαδικαστικά ζητήματα). 

Στη συνέχεια, έπειτα από αίτηση δωρεάς μου και με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, το ακίνητο μεταβιβάστηκε στον Δήμο μας. Οι συμβολαιογραφικές πράξεις έχουν ολοκληρωθεί και το ακίνητο είναι ιδιοκτησία του Δήμου μας.

-Στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο ερωτηθείς για τα κοιμητήρια και τη επέκτασή τους απάντησα πως ορισμένοι ιδιώτες προσπαθούν μέσω ασφαλιστικών μέτρων να σταματήσουν αυτήν τη διαδικασία, έχοντας ως δικηγόρο τον – κατά τις δηλώσεις του - υποψήφιο δήμαρχο στις επικείμενες εκλογές κ. Γρηγόρη Μαρκοβίτη. 

Οι αιτούντες τον ασφαλιστικών μέτρων και ο δικηγόρος τους, μας επικρίνουν λοιπόν για παράνομη ίδρυση κοιμητηρίων σε ιδιωτικό χώρο και μη ύπαρξη μελετών. Θα πρέπει να γνωρίζουν πως χωρίς την πρότερη μεταβίβαση του στον Δήμο Νάουσας θα ήταν παράνομη και η νομιμοποίηση του εν λόγω ακινήτου. Θα έπρεπε δηλαδή πρώτα να ολοκληρωθεί η μεταβίβαση του ακινήτου στον Δήμο κάτι το οποίο έπραξε η διοίκησή μας και στη συνέχεια να προχωρήσουν όλες οι μελέτες επέκτασης. Θεωρώ ότι είναι κατανοητό από όλους ότι ο Δήμος δεν θα μπορούσε να προχωρήσει σε καμία μελέτη νομιμοποίησης για ιδιωτικό ακίνητο.

-Είναι προφανές ότι τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν ιδιώτες δημιούργησαν αναστάτωση και καθυστερήσεις σε ένα τόσο καίριο και κρίσιμο θέμα για τον δήμο μας. Εύκολα κάποιος συμπεραίνει ότι είναι μία επιθετική κίνηση προς τον Δήμο μας για ακόμη μια φορά από ορισμένους. Μάλιστα ενημερώθηκα πως αρκετοί δικηγόροι δεν δέχτηκαν να αναλάβουν αυτή την υπόθεση, αντιλαμβανόμενοι προφανώς την κρισιμότητα του θέματος και της αναγκαιότητας εξεύρεσης άμεσης λύσης για την επέκταση των κοιμητηρίων της Νάουσας. 

Άλλωστε αν οι ιδιώτες θίγονται από την επέκταση του κοιμητηρίου θα μπορούσαν να διεκδικήσουν αποζημιώσεις μείωσης τη περιουσίας τους και όχι να ανακόψουν τον σχεδιασμό του Δήμου σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα, σε μια δύσκολη περίοδο, αυτήν της πανδημίας. 

Ας μην κρύβονται λοιπόν κάποιοι πίσω από το δάκτυλο τους. Μπορούν άλλωστε να επισκεφθούν τα κοιμητήρια και να κατανοήσουν τον κορεσμό του χώρου και τις βίαιες εκταφές που είμαστε αναγκασμένοι να κάνουμε αυτήν την περίοδο. 

Κλείνοντας, θα ήθελα να επισημάνω ότι υπάρχουν δύο ειδών πολιτικοί και ευρύτερα άνθρωποι. Αυτοί που προσφέρουν με πράξεις και όχι με λόγια, αυτοί που δημιουργούν. Στον αντίποδα υπάρχουν και αυτοί που κάνουν κριτική επί παντός επιστητού και μένουν στα λόγια. Εγώ και οι συνοδοιπόροι μου στην διοίκηση του δήμου, επιμένουμε να ανήκουμε στην πρώτη ομάδα και έτσι θα συνεχίσουμε την καθημερινή μας προσπάθεια, με όχημα την δημιουργία και τις ουσιαστικές πράξεις προς όφελος της κοινωνίας και των συνδημοτών μας».

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69