tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Ο δήμαρχος Νάουσας δεξιώθηκε τα τοπικά ΜΜΕ - Τι είπε για Πηγάδια, Άγιο Νικόλαο, Σχολή Αριστοτέλους, Σχολή Αστυνομίας, κάθετο οδικό άξονα και εκλογές

Τους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης δεξιώθηκε ο Δήμαρχος Νάουσας Νικόλας Καρανικόλας στο πλαίσιο της εορταστικής περιόδου. Ήταν μια συνάντηση που έβγαλε και πολλές ειδήσεις για τον δήμο Νάουσας. 

Το ραντεβού δόθηκε Ουζερί +Ουσία, στη Νάουσα και εκτός από την ανταλλαγή ευχών και το γεύμα, ο κ. Καρανικόλας δέχθηκε κι έδωσε απαντήσεις για τα μεγάλα θέματα που απασχολούν τον δήμο και την διοίκησή του.

Βασικά ζητήματα που απασχόλησαν και συνεχίζουν να απασχολούν τον δήμο της Νάουσας είναι τα ακίνητα στο Βουνό και στον Άγιο Νικόλαο. Κι αν το θέμα του Χιονοδρομικού Κέντρου πήρε τον δρόμο του, το ξενοδοχείο στον Άγιο Νικόλαο παραμένει κλειστό.

Ο κ. Καρανικόλας ξεκίνησε με το Χιονοδρομικό στα Πηγάδια. Είπε ότι η λειτουργία του πηγαίνει καλά και ο δήμος ολοκλήρωσε την οριοθέτηση και τη νομιμοποίηση των εγκαταστάσεων του. Αυτό σημαίνει ότι ανοίγει ο δρόμος για την εξασφάλιση χρηματοδότησης για να ανανεωθεί ο εξοπλισμός του κέντρου. Ο κ. Καρανικόλας είπε ότι με την μίσθωση κι όχι με την παραχώρηση, ο δήμος διατηρεί το δικαίωμά του για εξασφάλιση κρατικής χρηματοδότησής. Ενώ υπήρχε η υπόσχεση για χρηματοδότηση 10 εκ. ευρώ, ο δήμος Νάουσας ολοκλήρωσε τις μελέτες και διεκδικεί 24 εκ. ευρώ. "Συναντάμε κάποιες δυσκολίες στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων αλλά συνεχίζουμε να αναζητούμε τρόπο να τις ξεπεράσουμε και να εξασφαλίσουμε την χρηματοδότηση" τόνισε ο κ. Καρανικόλας.

Μιλώντας για τα Πηγάδια, ο δήμαρχος Νάουσας τόνισε ότι στόχος είναι η 12μηνη λειτουργία του κέντρου. Στο πλαίσιο αυτό, ο επιχειρηματίας που το λειτουργεί το καλοκαίρι θα ξεκινήσει τις εργασίες στο ξενοδοχείο με στόχο να δημιουργήσει μια μονάδα αλπικού τύπου.

Σχολιάζοντας το ενοίκιο που εισπράττει ο δήμος, ο κ. Καρανικόλας το χαρακτήρισε δίκαιο και πρόσθεσε ότι την ευθύνη της συντήρησης του κέντρου την έχει ο επιχειρηματίας.

karanikolas dexiosi1

Το ξενοδοχείο στον Άγιο Νικόλαο

Αναφορικά με το ξενοδοχείο στον Άγιο Νικόλαο, ο κ. Καρανικόλας σημείωσε ότι ολοκληρώνεται η εκκαθάριση με την μεταβίβαση του ακινήτου από την Δημοτική Επιχείρηση που έκλεισε στον Δήμο Νάουσας. Στο θέμα του ξενοδοχείο, ο δήμος έχει προβλήματα με τη νομιμοποίηση. Το πρόβλημα δημιουργείται από τους δασικούς χάρτες. Το μεγαλύτερο μέρος του ακινήτου χαρακτηρίζεται δασικό, σημείωσε ο δήμαρχος και πρόσθεσε ότι αν δεν ξεπεραστεί το πρόβλημα θα πρέπει να κατεδαφιστεί γιατί θα είναι αυθαίρετο. 

Ο κ. Καρανικόλας ήταν πιο εύκολα τα πράγματα αν η προηγούμενη διοίκηση το είχε δηλώσει το 2017, όταν άνοιξε το θέμα με τους δασικούς χάρτες. Ο κ. Καρανικόλας υπογράμμισε ότι ο δήμος κατέθεσε τις αντιρρήσεις του για να μπορέσει να αποχαρακτηρίσει το ακίνητο από δασικό και περιμένει αρχές Γενάρη τα αποτελέσματα αυτής της "προσφυγής".  Αν ξεπεραστούν τα προβλήματα με τη νομιμοποίηση, στόχος του δήμου είναι η μακροχρόνια μίσθωση του.

Η Σχολή Αριστοτέλους

Ο δήμαρχος Νάουσας παρουσίασε τα σχέδιά του και για την ανάπτυξη της Σχολής Αριστοτέλους. Στο κτίριο που κατασκευάστηκε, στόχος είναι η ανάπτυξη μιας βιβλιοθήκης με ότι έχει γραφεί για τον Αριστοτέλη. Επίσης, μέσα στο πλάνο είναι, σε συνεργασία με την ΕΦΑ, η κατασκευή ενός κτιρίου το οποίο με βάση την τεχνητή νοημοσύνη θα έχει στο επίκεντρο τον Αριστοτέλη και θα λειτουργίες διαδραστικού χαρακτήρα. "Θα είναι σαν να ταξιδεύει κανείς στο χωρο-χρόνο" σχολίασε ο κ. Καρανικόλας .Για να μπορεί να υλοποιήσει αυτό το έργο, δήμος και αρχαιολογία θα διεκδικήσουν χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Σε ερώτηση αν η Σχολή του Αριστοτέλη είναι στην Μίεζα όπως υποστηρίζει η Εφορεία Αρχαιοτήτων, ο κ. Καρανικόλας σχολίασε ότι "η Μίεζα κρύβει πολλά μυστικά ακόμη". 

Η Σχολή Αστυνομίας

Ένας από τους στόχους του δήμου Νάουσας είναι να λειτουργήσει ξανά η Σχολή της Αστυνομίας. Ο κ. Καρανικόλας είπε ότι έγιναν οι συναντήσεις με τους διευθυντές των αστυνομικών σχολών και η εισήγηση είναι θετική. Το θέμα βρίσκεται στον Υπουργό και ο στόχος είναι να μπει η σχολή στο ερχόμενη μηχανογραφικό και να ανοίξει το Φθινόπωρο. Υπολογίζεται ότι θα φοιτήσουν 250 φοιτητές. "Το άνοιγμα της Σχολής θα ζωντανέψει την αγορά της Νάουσας. "Το θέμα είναι στον Υπουργό και περιμένουμε μέσα στον Γενάρη την θετική εισήγησή του" σημείωσε ο κ. Καρανικόλας.

Οι εκλογές

Σχετικά με το θέμα των εκλογών, ο κ. Καρανικόλας επανέλαβε ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος για την θέση του δημάρχου. Σε ερώτηση αν υπάρχει σκέψη για τις εθνικές εκλογές, απάντησε: "Δεν με ενδιαφέρει η Βουλή. Έχω πολύ δουλειά να κάνω στον δήμο". Απαντώντας σε ερωτήσεις είπε ότι βρίσκεται πολύ κοντά στην συμπλήρωση του νέου ψηφοδελτίου του, δεν έχει απώλειες συνεργατών του και ότι μπορεί να εξασφαλίσει την επανεκλογή από την πρώτη Κυριακή.

Ο κάθετος άξονας

Ο κ. Καρανικόλας δεν έκρυψε την ενόχλησή του για την στάση του δήμου Βέροιας στο θέμα του καθέτου άξονα. Ο κ. Καρανικόλας θεωρεί ότι η αρνητική θέση της Βέροιας στην δημιουργία κόμβου στην Μέση και η πρόθεση της δημοτικής αρχής να προχωρήσει στην κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων, μπορεί να καθυστερήσει και να δημιουργήσει προβλήματα στην κατασκευή του έργου. Ο δήμαρχος Νάουσας είπε ότι υπήρξε παρέμβαση με επιχείρημα ότι το τμήμα Πατρίδα - Βέροια για να "κουμπώσει" στην Μέση, θα περάσει μέσα από γη υψηλής παραγωγικότητας και γι αυτό τον λόγο θα πρέπει να γίνει άλλη χάραξη.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69