tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Απάντηση της Δημοτικής Αρχής Νάουσας στον "Κοινό Τόπο" για το Δημοτικό Πάρκο

Από τον δήμο Νάουσας ανακοινώθηκαν τα εξής ως απάντηση στον Κοινό Τόπο:

"Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον διαβάσαμε την ανακοίνωση του "Κοινού Τόπου" αναφορικά με την κατάσταση στη λίμνη του πάρκου της Νάουσας.

Ακόμα μία φορά αποδεικνύεται ότι ο "Κοινός Τόπος" έχει καταντήσει πια μία παράταξη άκρατου λαϊκισμού και αδυναμίας διαχείρισης της πολιτικής πραγματικότητας του δήμου μας.

Αφού λοιπόν αποδεικνύουν για ακόμα φορά παντελή άγνοια ας μας επιτραπεί να ξεκαθαρίσουμε μερικά βασικά πράγματα. 

Οι Ιστορικοί Κήποι αποτελούν αρχιτεκτονικές και περιβαλλοντικές συνθέσεις των οποίων τα συστατικά στοιχεία είναι κυρίως φυτικά και ως εκ τούτου ζωντανοί οργανισμοί,που σημαίνει ότι είναι φθαρτοί και ανανεώσιμοι (Άρθρο 2 Χάρτα της Φλωρεντίας).

Το ιστορικό πάρκο της Νάουσας είναι ταυτόχρονα ένα οικοσύστημα που αποτελείται από πολλά έμβια στοιχεία που αλληλεπιδρούν τόσο μεταξύ τους όσο και με τους εξωγενείς παράγοντες του περιβάλλοντος.

Αυτοί δεν είναι ποτέ σταθεροί, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται κάθε φορά διαφορετικές συνθήκες.

Υπάρχουν κατά καιρούς έντονα καιρικά φαινόμενα (είχαμε πρόσφατα), αλλά και βραχυχρόνιες έντονες αλλαγές συνθηκών, που δημιουργούν διάφορα φυσικά φαινόμενα ή ακόμα και καταστροφές. 

parko 1205566350009703

Κάτι τέτοιο συνέβη και με τις συνθήκες στο Δημοτικό μας Πάρκο. Παρόμοιες καταστάσεις συμβαίνουν σε όλα τα πάρκα του κόσμου. Τονίζουμε την άμεση αποκατάσταση του φαινομένου όπως άλλωστε κάνουμε πάντα ως διοίκηση. Η Υπηρεσία Πρασίνου έχει ήδη επιληφθεί του θέματος της λίμνης και άμεσα θα έχει αποκατασταθεί το πρόβλημα. Με τέτοια φαινόμενα, σε μία ή δύο εβδομάδες δεν μειώνεται η περιβαλλοντική αξία του Πάρκου μας αλλά ούτε και ο Ιστορικός χαρακτήρας του.

Ο ευτροφισμός άλλωστε είναι το περιβαλλοντικό φαινόμενο κατά το οποίο η υπέρμετρη αύξηση της συγκέντρωσης θρεπτικών στοιχείων συνεπάγεται τη μείωση του διαλυμένου οξυγόνου στο νερό και κατά συνέπεια την αλλοίωση της βιοποικιλότητας σε αυτό. Το φαινόμενο αυτό παρουσιάζεται συνήθως σε λίμνες ή κλειστούς αβαθείς κόλπους.

Στην περίπτωση του πάρκου μας το φαινόμενο είναι παροδικό.

Η πρασινάδα λοιπόν δεν είναι ρύπανση ή απόβλητα αλλά απλό φυσικό φαινόμενο. 

Αυτός που έκανε "φοιτητικούς" διαγωνισμούς με απογοητευτικά ερασιτεχνικά αποτελέσματα με κίνδυνο αν συνέχιζε να καταστρέψει την Ιστορική μορφολογία και τον βραβευμένο σχεδιασμό του Πάρκου, δεν δικαιούται να μιλάει. Άλλωστε είχε τεράστιες επιτυχίες όταν έκλεινε το ξενοδοχείο του Αγίου Νικολάου, κατέστρεφε το Χιονοδρομικό των 3 -5 Πηγαδιών και ενέπαιζε ασταμάτητα τους δημότες στο γραφείο του δημάρχου "ταΐζοντας" τους κινηματογραφικές ταινίες  στον χώρο του ΕΡΙΑ. 

Σε λίγο θα αρχίσει η πτώση των φύλλων. Ελπίζουμε να μην κατηγορηθεί η Υπηρεσία Πρασίνου και ο Δήμος για αυτό.

Κλείνοντας, λυπούμαστε που ο "Κοινός Τόπος" κινείται αντιπολιτευτικά στο τρίπτυχο το νερό πρασίνισε, το χορτάρι μεγάλωσε, οι κάδοι έχουν απορρίμματα.

Οι δημότες καταλαβαίνουν... 

(υ.γ. επισυνάπτονται φωτογραφίες πάρκων με "πρασινάδα", δηλαδή ευτροφισμό)".

Η ανακοίνωση του Κοινού Τόπου

"Αυτή είναι η κατάσταση της λίμνης του δημοτικού πάρκου τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Είναι εικόνες που αντικατοπτρίζουν την αδράνεια, την απουσία αντανακλαστικών αλλά και την αδυναμία της σημερινής διοίκησης του Δήμου μας να ανταποκρίνεται στις στοιχειώδεις απαιτήσεις των πολιτών.

Το πάρκο μας είναι προορισμός για όλες τις ηλικιακές ομάδες,για παιδιά,μητέρες, εφήβους και τους ηλικιωμένους.

Είναι μέρος αναψυχής, μάζωξης, οικογενειακών στιγμών.

 parko308753468

Αυτή είναι η κατάσταση που αντικρίζουμε καθημερινά. Γι αυτό το πάρκο καυχιόμαστε ότι εντάχθηκε στους ιστορικούς κήπους της Ευρώπης;

Η λίμνη βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση, με δυσάρεστες συνέπειες αισθητικής αλλά και υγειονομικής φύσεως, για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα ενώ η Διοίκηση μας περηφανεύεται ότι καθάρισε χώρους πρασίνου και πεζοδρόμια.

Κύριοι, αν το τοπόσημο της Νάουσας παρουσιάζει αυτή την εικόνα τότε τι να περιμένουμε σε πιο απόμακρα σημεία;

Επειδή λοιπόν η σημερινή διοίκηση αντιδρά μόνο όταν υπάρξει κάποια δημοσίευση στα κοινωνικά δίκτυα και εφόσον πέρασαν ήδη τόσες μέρες χωρίς καμιά προσπάθεια βελτίωσης της κατάστασης και χωρίς απόκριση στα παράπονα των πολιτών και επισκεπτών που συναντούν αυτό το χάλι, τοποθετούμε εδώ την κατάσταση μήπως και επιληφθούν επιτέλους οι ορισμένοι αρμόδιοι.

Αν θέλετε να περηφανεύεστε για αυτονόητα τουλάχιστον πράξτε τα".

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69