tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Καρανικόλας: Με τις κατάλληλες συμπράξεις η πρωτογενής παραγωγή μπορεί να συνδεθεί με τον τουριστικό κλάδο

Στην αναγκαιότητα της στήριξης των υγιών συνεταιριστικών οργανώσεων και τη δημιουργία συμπράξεων σε τοπικό, περιφερειακό και κεντρικό επίπεδο προκειμένου να συνδεθεί η πρωτογενής παραγωγή με τον τουριστικό κλάδο αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Νάουσας Νικόλας Καρανικόλας, κατά τη συζήτηση με θέμα «Αγροτικοί Συνεταιρισμοί.

Η στροφή και η ενίσχυσή τους προς την εξωστρέφεια», που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (30.05.2022) στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του 8ου Ελληνογερμανικού Φόρουμ Τροφίμων, που διοργανώνει το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, η ΒASF ΕΛΛΑΣ ΑΒΕΕ και η Ελληνική Πρεσβεία της Ελλάδος στο Βερολίνο.

Ο κ. Καρανικόλας κατά την ομιλία του αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στον υποστηρικτικό ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην αγροτική παραγωγή με έργα αγροτικής οδοποιίας, υποδομών κ.ά. Παράλληλα επεσήμανε ότι ο αγροτικός τομέας μπορεί να ενισχυθεί μέσω συνεργειών των Δήμων με τους συνεταιρισμούς, τους αρμόδιους κρατικούς φορείς και τα Ινστιτούτα, ώστε να ενδυναμωθεί η αγροτική εκπαίδευση και κατάρτιση.

«Με τις κατάλληλες συμπράξεις σε τοπικό, περιφερειακό και κεντρικό επίπεδο η πρωτογενής παραγωγή μπορεί να συνδεθεί με τον τουριστικό κλάδο, όπως για παράδειγμα να ενισχυθεί η περιφερειακή ανάπτυξη και ο αγροτουρισμός, (επισκέψιμοι συνεταιρισμοί, μεταποιητικές μονάδες, αγροκτήματα), με στόχο την αύξηση του αγροτικού εισοδήματος και την ενίσχυση της απασχόλησης» τόνισε ο Δήμαρχος Νάουσας Νικόλας Καρανικόλας.

Ο ίδιος ερωτηθείς για τις σχέσεις μεταξύ του Δήμου και των συνεταιρισμών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή και οι οποίοι φημίζονται για την υψηλής ποιότητας παραγωγή προϊόντων, ανέφερε ότι αυτές χαρακτηρίζονται από την αμοιβαία εκτίμηση και υποστήριξη, καθώς όπως υπογράμμισε ο κ. Καρανικόλας «στόχος όλων μας είναι να βοηθηθεί η αγροτική παραγωγή, ενώ βασικό μας μέλημα είναι να μπορέσουν οι αγρότες να επιβιώσουν στο σημερινό περιβάλλον της ανταγωνιστικής παγκόσμιας αγοράς, μέσα και από τις υγιείς συνεταιριστικές επιχειρήσεις, που μπορούν να τους βοηθούν να επιτύχουν χαμηλότερο κόστος παραγωγής και καλύτερες τιμές για τα αγροτικά τους προϊόντα».

Στο πάνελ συζήτησης στο οποίο συμμετείχε ο Δήμαρχος Νάουσας Νικόλας Καρανικόλας και έγινε υπό τον συντονισμό της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, συμμετείχαν, επίσης, ο Rosi Kraus, Αν. Έπαρχος Περιφέρειας Forchheim, ο Χρήστος Γιαννακάκης Προέδρος της Κοινοπραξίας Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Ημαθίας και Αντιπρόεδρος της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΘΕΑΣ), ο Manuel Rauch Γενικός Διευθυντής του Συνεταιρισμού Οπωροπαραγωγών "Fränkische Schweiz eG" του Pretzfeld, ενώ ο συντονισμός της συζήτησης έγινε από τον δημοσιογράφο της Deutsche Welle, Διογένη Δημητρακόπουλο.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69