tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Κοινός Τόπος: Ευτυχώς στις δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα

Η παράταξη του πρώην δημάρχου Νίκου Κουτσογιάννη, σχολιάζοντας την ανεξαρτητοποίηση του Σταύρου Φουντούλη τόνισε τα εξής:

"Κατά τη συνεδρίαση της 31ης Ιανουαρίου 2022 του Δημοτικού Συμβουλίου ο δημοτικός σύμβουλος Σταύρος Φουντούλης που εκλέχτηκε με την παράταξη μας, γνωστοποίησε την απόφαση του να ανεξαρτητοποιηθεί. Υπό άλλες συνθήκες δεν θα ασχολούμασταν με την επιλογή του. Άλλωστε οι επιλογές μας είναι αυτές που μας χαρακτηρίζουν. Στην περίπτωση του όμως οφείλουμε να του επισημάνουμε μερικά πράγματα.

Στις δημοκρατίες ο ρόλος της αντιπολίτευσης είναι εξίσου σημαντικός με αυτόν της συμπολίτευσης. Η αντιπολίτευση οφείλει να έχει ρόλο αφενός ελεγκτικό των πεπραγμένων της διοίκησης, αφετέρου να συνδράμει με προτάσεις της και να στηρίζει θετικές πρωτοβουλίες της διοίκησης. Αυτό ακριβώς που κάνει σήμερα ο «Κοινός Τόπος». 

Η συνεργασία στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι δεδομένη για τα ζητήματα εκείνα που είναι προς όφελος του τόπου. Σε περιπτώσεις όμως που η διοίκηση με ενέργειες ή παραλείψεις της ζημιώνει τα συμφέροντα του Δήμου οφείλουμε να σηκώνουμε ανάστημα και να στεκόμαστε απέναντι σε αυτές ακόμη κι αν αυτό μας καθιστά μη αρεστούς σε κάποιους. Όταν ασχολούμαστε με τα κοινά οφείλουμε να είμαστε χρήσιμοι κι όχι αρεστοί. Οφείλουμε να προτάσσουμε το καλό του τόπου, μακριά από προσωπικές επιδιώξεις και μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

Πρέπει δε περαιτέρω, να επισημάνουμε πως στις δημοκρατίες εξυπακούεται ο σεβασμός στη δημοκρατική λειτουργία των παρατάξεων και στις προσωπικότητες ενός εκάστου των μελών αυτών. Σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να είναι οδηγός ενός ανθρώπου που υποτίθεται πως θέλει να προσφέρει στα κοινά ο εγωισμός, οι αντιπάθειες, η ανάγκη για προσωπική επιβεβαίωση, η αδυναμία αντίστασης στα θέλγητρα της εξουσίας. Ο «Κοινός Τόπος» θα συνεχίσει να προασπίζει τα συμφέροντα του Δήμου με ευσυνειδησία και αγάπη για τον τόπο και τους ανθρώπους του".

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69