tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Κουτσογιάννης για χιονοδρομικό: "Θα πρέπει να αποσυνδεθεί η φετινή χρονιά από την μακροχρόνια παραχώρηση" (βίντεο)

Κριτική στην δημοτική αρχή Νάουσας για τον τρόπο που διαχειρίστηκε το θέμα του Χιονοδρομικού άσκηγσε σε συνέντευξη τύπου ο πρώην δήμαρχος Νίκος Κουτσογιάννης. Συγκεκριμένα επέρριψε ευθύνη στον δήμαρχο Νικόλα Καρανικόλα επειδή η λειτουργία του Χιονοδρομικού δεν έχει εξασφαλιστεί ακόμη, ενώ πλησίασε ο χειμώνας.

Παράλληλα, ο κ. Κουτσογιάννης ξεδίπλωσε την πρόταση της παράταξής του. Είτε ότι σε πρώτη φάση πρέπει να εξαιρεθεί η φετινή χρονιά από μια μελλοντική παραχώρηση για να μπορέσει να λειτουργήσει φέτος το κέντρο. Ξεκαθάρισε ότι ακόμη κι αν προχωρήσει η πρόταση Καρανικόλα για μακροχρόνια μίσθωση, το νωρίτερο που θα αναλάβει το χιονοδρομικό ο ανάδοχος είναι μέσα στον Γενάρη. 

Για φέτος είπε ο κ. Κουτσογιάννης,  θα πρέπει ο δήμος να παραχωρήσει την λειτουργία και συντήρηση του Χιονοδρομικού για δύο μήνες, είτε μέσω διαγωνισμού σε ανάδοχο, είτε με επιχορήγηση στον ΕΟΣ.

Αφού τακτοποιηθεί η φετινή σεζόν, θα πρέπει το Δημοτικό Συμβούλιο, είπε ο πρώην δήμαρχος, να βρει τον καλύτερο τρόπο αξιοποίησης που θα διασφαλίζει τα συμφέροντα του Δήμου Νάουσας. Ο κ. Κουτσογιάννης τάχθηκε υπέρ της μακροχρόνιας παραχώρησης διαφωνόντας με την επιλογή Καρανικόλα που είναι η μακροχρόνια μίσθωση. Η μίσθωση κρύβει τον κίνδυνο, υποστήριξε ο κ. Κουτσογιάννης και αναλύθηκε από τον κ. Βαλσαμίδη, να διεκδικήσει ο ανάδοχος και να αναγκάσει τον δήμο να πληρώσει χρήματα που θα πέσουν στο χιονοδρομικό για να βελτιωθούν οι υποδομές.

Ο κ. Κουτσογιάννης είπε ακόμη ότι επειδή η χιονοδρομία είναι ένα μόνο κομμάτι του αντικειμένου του Χιονοδρομικού, κατά την διαδικασία αναζήτησης αναδόχου, θα πρέπει να δοθεί έμφαση στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Όσο για την τιμή θα πρέπει να είναι χαμηλή γιατί στόχος είναι να λειτουργήσει το Κέντρο για να στηρίξει την τοπική οικονομία και απασχόληση. 

Κριτική στην διοίκηση

Ο κ Κουτσογιάννης τόνισε ότι ο Δήμαρχος θέλει να δημιουργήσει πόλωση για να καλύψει τις ευθύνες του για την μη λειτουργία του Κέντρου την φετινή σεζόν, γι αυτό για τρίτη φορά έφερε την ίδια πρόταση. 

Είπε ακόμη ότι ο Δήμαρχος με δηλώσεις του εκτοξεύει έμμεσες απειλές, ότι θα... τακτοποιηθούν όσοι διαφωνούν με την πρόταση της δημοτικής αρχής. Επίσης ο κ. Κουτσογιάννης χρεώνει στην δημοτική αρχή ρεπορτάζ της κρατικής τηλεόρασης λέγοντας ότι δυσφημεί το χιονοδρομικό. 

Σχολιάζοντας την πρόταση Καρανικόλα, ο κ. Κουτσογιάννης είπε ότι ακόμη κι αν ψηφιζοταν στο Δημοτικό Συμβούλιο, οι υπογραφές στην σύμβαση με τον ανάδοχο θα έπεφταν μέσα στον Γενάρη, συνεπώς η χρονιά φέτος θα χανόταν. "Το χιονοδρομικό πρέπει να λειτουργήσει φέτος για να σωθεί η φήμη του" σχολίασε ο πρώην δήμαρχος.  Επίσης είπε ότι στην πρόταση Καρανικόλα δεν υπάρχει πρόβλεψη για λειτουργία όλο το χρόνο αλλά και για επιλογή αναδόχου με ποιοτικά κριτήρια., περιορίζεται ο ανταγωνισμός στην συμμετοχή υποψηφίων αναδοχων στον διαγωνισμό, ότι με βάση το νόμο περί μισθωσεων κινδυνεύει ο δήμος να πληρώσει όσες επενδύσεις κάνει ο ανάδοχος στο κέντρο. 

Αναφορικά με τα περίφημα 10 εκ. επιχορήγηση, ο κ. Κουτσογιάννης είπε ότι δεν θα πρέπει να συνδέονται με την πρόταση του Δημάρχου διότι δεν υπάρχουν, είναι απλά μια υπουργική υπόσχεση. 

Ολόκληρη η συνέντευξη του Νίκου Κουτσογιάννη

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69