tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Κοινός Τόπος για χιονοδρομικό: Εν μέσω απειλών και εκβιασμών…

Από την παράταξη του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας "Κοινός Τόπος" και τον επικεφαλής Νίκο Κουτσογιάννη ανακοινώθηκαν τα εξής για το θέμα λειτουργίας του Χιονοδρομικού Κέντρου 3-5 Πηγάδια:

"Το τελευταίο δεκαπενθήμερο γινόμαστε μάρτυρες μιας εντονότατης κινητικότητας σχετικά με το Χιονοδρομικό Κέντρο των 3-5 Πηγαδιών.

Ένας ολόκληρος χρόνος πέρασε  από την τελευταία φορά που συζητήθηκε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και αποφασίστηκε η παραχώρηση του στον ΕΟΣ. Ένας χρόνος χωρίς καμιά ενημέρωση, καμιά πρόσκληση φορέων και αντιπολίτευσης σε διάλογο, καμιά αλλαγή στην  εισήγηση που απορρίφθηκε την προηγούμενη φορά.

Ωστόσο το «έργο» της μεγάλης αγωνίας συνεχίζει να παίζεται ενώπιον αμήχανου κοινού. Πρωταγωνιστές κονδυλοφόροι που ανερυθρίαστα λειτουργούν ως εκπρόσωποι τύπου της δημοτικής αρχής, κάποια πρόθυμα δεκανίκια της παραπαίουσας διοίκησης Καρανικόλα και άνθρωποι που μέχρι πρότινος με δάκρυα στα μάτια δήλωναν ότι δεν γνώριζαν τι υπέγραφαν γιατί «απλοί αγρότες ήταν».

Βεβαίως ένα χρόνο τώρα όλοι αυτοί απλώς χειροκροτούσαν τον Δήμαρχο κ. Καρανικόλα για τα υπέροχα φωτογραφικά ενσταντανέ του, αντί να ασχολούνται με την τύχη του Χιονοδρομικού μας Κέντρου. 

Διότι μετά την περσινή συνεδρίαση ο κ. Δήμαρχος ξέχασε την ύπαρξη των 3,5 – τρισήμιση κατ’ αυτόν - Πηγαδιών και ασχολήθηκε μαζί τους πάλι την τελευταία στιγμή και ενόσω αυτά έχουν αφεθεί στο έλεος του Θεού.

Το αποκορύφωμα όμως της πολιτικής αθλιότητας ήρθε με το ρεπορτάζ - δυσφήμιση της κρατικής τηλεόρασης για τα 3-5 Πηγάδια και κατ’ επέκταση για την πόλη μας, το οποίο μάλιστα το επικοινώνησε και ειδική συνεργάτης του Δημάρχου χαρακτηρίζοντας το «αποκαρδιωτικό»! 

Αποκαρδιωτική είναι η εμμονή του Δημάρχου να ξεφορτωθεί όπως – όπως τα 3-5 Πηγάδια με τρόπο ξεκάθαρα μη ευνοϊκό για τον Δήμο, δείχνοντας πως δεν αντιλαμβάνεται τη σπουδαιότητα αυτού του περιουσιακού στοιχείου του Δήμου. 

Ακόμη πιο αποκαρδιωτική είναι η προσπάθεια απόλυτης απαξίωσης των 3-5 Πηγαδιών, γεγονός που μας βάζει σε πολύ δυσάρεστες σκέψεις για τη σκοπιμότητα αυτής του της ενέργειας.

Στους ανωτέρω προβληματισμούς κάθε υγιώς σκεπτόμενου δημότη ήρθε να προστεθεί και η συνέντευξη του Δημάρχου στην τοπική εφημερίδα «Φωνή της Ναούσης». Αφού λοιπόν του επιτρέπεται ένα κρεσέντο λαϊκισμού και παραπλάνησης, καταλήγει να απευθύνει έμμεση απειλή σε όσους δημοτικούς συμβούλους αντιστέκονται στις προθέσεις του να προχωρήσει σε μια επιζήμια διαδικασία για τους δημότες.

Αναφέρθηκε λοιπόν σε «ξενοδόχους» οι οποίοι θα αναλάβουν τη «συμμόρφωση» όσων δεν ψηφίσουν την ίδια επιζήμια μισθωτική διαδικασία που εισηγείται εδώ και τρία χρόνια ο Δήμαρχος. 

Η επιδίωξη του να περάσει εκβιαστικά την τελευταία στιγμή την προβληματική εισήγηση του, εν μέσω υποβοηθούμενης παραπλάνησης, είναι ενδεικτική του τρόπου με τον οποίο πολιτεύεται μέχρι σήμερα, ενδιαφερόμενος αποκλειστικά και μόνο για την προσωπική του προβολή. 

Το να φτάσει όμως στο σημείο να μεταφέρει δημόσια απειλές ώστε να φοβήσει- πόσο μας υποτιμάει άραγε;;-  όσους αντιστέκονται στην επιζήμια πρόταση του, αυτό πραγματικά δείχνει ότι είναι επικίνδυνος για τον Δήμο μας.

Η παράταξη μας έχει αποδείξει ότι δεν φοβήθηκε ποτέ -άμεσες ή έμμεσες- απειλές και μένει ακλόνητη ενάντια σε ό,τι πιστεύει ότι θα ζημιώσει τον Δήμο μας.

Καταψηφίσαμε τα αιολικά κόντρα σε αφόρητες πιέσεις και θα καταψηφίσουμε ό,τι θεωρούμε επιβλαβές για το βουνό μας και την αξιοποίηση του.

Στόχος μας είναι να ενώσουμε με προοπτική και ελπίδα τους συνδημότες μας.

Την Τετάρτη το απόγευμα θα παρουσιάσουμε σε συνέντευξη τύπου την θετική πρόταση μας για την αξιοποίηση των 3-5 Πηγαδιών. Προτείνουμε το μοντέλο της μακροχρόνιας παραχώρησης χρήσης μέσω διαγωνισμού και όχι «δωρεάν» όπως κάποιοι -αφελώς ή εσκεμμένως- ισχυρίζονται. Πρόκειται για μια πρόταση που είναι επωφελής και για τον επενδυτή, αλλά κυρίως για τον Δήμο και τους δημότες μας".

Για το θέμα του χιονοδρομικού, ο Κοινός Τόπος θα παραχωρήσει την Τετάρτη συνέντευξη τύπου.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69