tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Μικρά από το Δημοτικό Συμβούλιο Νάουσας

Διάφορά ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα των δημοτών τέθηκαν για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Νάουσας.

Ο πρώην δήμαρχος Νίκος Κουτσογιάννης, έθεσε ένα ζήτημα που αφορά ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος που δεν έχουν διαθέσιμο χώρο να αναπτύξουν τραπεζοκαθίσματα και αδικούνται σε σχέση με άλλους που πήραν επιπλέον χώρο από τον δήμο. Απαντώντας ο δήμαρχος είπε ότι η κοινωνία δεν λειτουργεί ακόμη υπό κανονικές συνθήκες, λόγω μέτρων για την μη διάδοση του κορονοϊού και ότι πράγματι υπάρχουν καταστήματα που με τα όσα προβλέπονται δεν έχουν τις ίδιες δυνατότητες με άλλους συναδέλφους τους.

Στην συζήτηση τέθηκε και η επίσκεψη της Γιάννας Αγγελοπούλου, στις επετειακές εκδηλώσεις για το Ολοκαύτωμα. Ο κ. Κουτσογιάννης που το έθεσε, τόνισε ότι είναι αδιανόητο το ότι δεν μπόρεσαν να συμμετάσχουν δημοτικοί σύμβουλοι σε τέτοια εκδήλωση, λόγω του πρωτοκόλλου που εφαρμόστηκε για την επίσκεψη της κ. Αγγελοπούλου. Απαντώντας ο κ. Καρανικόλας είπε ότι το πρωτόκολλο ήταν το ίδιο με αυτό των εκδηλώσεων της 25ης Μαρτίου και ότι θεσμικά, η κ. Αγγελοπούλου έπρεπε να αντιμετωπισθεί όπως κι ένας υπουργός. «Πρέπει να είμαστε εξωστρεφείς» σχολίασε ο κ. Καρανικόλας.

Διπλό πλήγμα για την αγροτική παραγωγή, χαρακτήρισε τις ζημιές που προκάλεσαν παγετός και χαλάζι, ο Λάκης Λακηνάνος. Στην τοποθέτησή του πρότεινε να διεκδικηθούν άμεσα μέτρα στήριξης του αγροτικού κόσμου, όπως καταβολή προκαταβολή αποζημιώσεων, δίκαιες εκτιμήσεις, έγκαιρες αποζημιώσεις κ.α. Απαντώντας ο δήμαρχος σχολίασε ότι η αντίδραση της δημοτικής αρχής ήταν άμεση. Έκανε συναντήσεις με υπουργούς, πρόεδρο ΕΛΓΑ κι έφτασε μέχρι το πρωθυπουργικό γραφείο.

Επιστολή διαμαρτυρίας για τα προβλήματα που δημιουργούν οι αγέλες αδέσποτων στη Νάουσα, έστειλε στο Δημοτικό Συμβούλιο ομάδα πολιτών, περιγράφοντας το πρόβλημα. Ευθύνες για το πρόβλημα έριξε στην δημοτική αρχή η Ίλια Ιωσηφίδου. Απαντώντας ο κ. Τριανταφύλλου, τι δυνατότητες δίνει ο νόμος στους δήμους και έκανε μια αναφορά στις μέχρι τώρα ενέργειες του δήμου Νάουσας.

Η κ.Ιωσηφίδου έθεσε στην δημοτική αρχή και το θέμα της παραχώρηση του Χιονοδρομικού, λέγοντας ότι δεν έχει γίνει τίποτα ακόμη για την ενοικίαση του. Απαντώντας ο δήμαρχος είπε ότι ωρίμασε το Δημοτικό Συμβούλιο και μπορεί να προχωρήσει στην σωστή οδό ώστε να φτάσει σε έναν επιτυχημένο διαγωνισμό.

Η κ. Ιωσηφίδου πρότεινε επίσης, μετά από αιτήματα πολιτών, οι οδοκαθαριστές εκτός από τις κεντρικές αρτηρίες να μπαίνουν και στα στενά για καθάρισμα. Απαντώντας ο κ. Αδαμίδης είπε ότι οι οδοκαθαριστές παίρνουν οδηγίες για το που θα καθαρίσουν από τον προϊστάμενό τους. Συνεπώς, οι πολίτες θα πρέπει να απευθυνθούν στην υπηρεσία καθαριότητας για να ζητήσουν παρεμβάσεις σε άλλες οδούς.

Αύξηση ιικού φορτίου στα λύματα της Νάουσας έδειξαν οι μετρήσεις των τελευταίων εβδομάδων, ανακοίνωσε ο κ. Τασιώνας.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69