tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Με επισημότητα οι εκδηλώσεις για την 199η επέτειο του Ολοκαυτώματος στη Νάουσα

Με επισημότητα και λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν, την Κυριακή 9 Μαΐου, οι εκδηλώσεις  για την 199η Επέτειο του Ολοκαυτώματος της πόλης της Νάουσας, παρουσία του Υφυπουργού Οικονομικών, Φορολογικής  Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας Απόστολου Βεσυρόπουλου  ως Εκπροσώπου της Κυβέρνησης και της Προέδρου της Επιτροπής  «Ελλάδα 2021»  Γιάννας Αγγελοπούλου  - Δασκαλάκη.

Μετά την επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Χώρο Θυσίας τελέστηκε Τρισάγιο και ακολούθησε η ρίψη στεφάνου στο βάραθρο της Αράπιτσας από τον κ. Βεσυρόπουλο και την κ. Αγγελοπούλου  και κατάθεση στεφάνου στο μνημείο από τους επισήμους, ενώ στη συνέχεια έλαβε χώρα  η αναπαράσταση της θυσίας των γυναικών.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο συγγραφέας, ιστοριοδίφης Δημήτρης Ευαγγελίδης, Τιμές απέδωσε η Φιλαρμονική Εταιρεία Νάουσας, ενώ την Μακρυνίτσα τραγούδησε η Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Νάουσας.

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν,  επίσης, ο βουλευτής Ημαθίας  της ΝΔ Αναστάσιος Μπαρτζώκας, ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων, ο βουλευτής Ημαθίας της ΝΔ Λάζαρος Τσαβδαρίδης, η βουλευτής Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ Φρόσω Καρασαρλίδου, ο Αντιπεριφερειάρχης, Κώστας Καλαιτζίδης, ο Δήμαρχος Νάουσας Νικόλας Καρανικόλας, εκπρόσωποι του Στρατού, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, των Διευθύνσεων  Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι και εκπρόσωποι φορέων.

Την Πρόεδρο της Επιτροπής  «Ελλάδα 2021»  Γιάννα Αγγελοπούλου  - Δασκαλάκη υποδέχτηκε το μεσημέρι της Κυριακής στο Δημαρχείο, ο Δήμαρχος Νάουσας Νικόλας Καρανικόλας,  ο οποίος ευχαρίστησε την κ. Αγγελοπούλου για την παρουσία της στην πόλη και στις επετειακές εκδηλώσεις του Ολοκαυτώματος, καθώς και για τη στενή συνεργασία η οποία οδήγησε στην απόφαση της Επιτροπής να χρηματοδοτήσει πρόγραμμα του Δήμου με τον τίτλο "Ιχνηλατώντας τα χνάρια της παράδοσης της Νάουσας. «Στόχος αυτού του προγράμματος είναι να αναδείξουμε τις ρίζες μας, να κοιτάξουμε κατάματα το μέλλον και να ενδυναμώσουμε την ταυτότητα μας" τόνισε ο κ. Καρανικόλας.

Σε δηλώσεις της  η  Πρόεδρος της Επιτροπής  «Ελλάδα 2021» μεταξύ άλλων υπογράμμισε : «Στη Νάουσα σκέφτηκαν με αυτή την πρόταση να προβάλλουν το παρελθόν, να δείξουν όλα τα επιτεύγματα αυτού του τόπου που είναι ουσιαστικά επιτεύγματα των ανθρώπων. Γι αυτό λέω ότι είναι η επιτομή της στρατηγικής της Επιτροπής "Ελλάδα 2021", το να μνημονεύουμε το παρελθόν, να μαθαίνουμε από τα προηγούμενα και αυτά να μας δίνουν αφορμή να προχωρήσουμε τη ζωή μας στο μέλλον".

Η Πρόεδρος της Επιτροπής  «Ελλάδα 2021» κ. Γιάννα Αγγελοπούλου - Δασκαλάκη  επισκέφτηκε επίσης το Δημοτικό Πάρκο Νάουσας και  τη φωτογραφική εγκατάσταση στα νερά της λίμνης της φωτογράφου Κατερίνας Καμπίτη, τη  Σχολή του Αριστοτέλη όπου ξεναγήθηκε από την  προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ημαθίας Αγγελική Κοτταρίδη και στη συνέχεια επισκέφθηκε  το Οινοποιείο - Αμπελώνα «Κτήμα Κυρ Γιάννη», στο Γιαννακοχώρι Νάουσας.

Τα δώρα στην Γιάννα Αγγελοπούλου

Κατά την επίσκεψη της κ. Αγγελοπούλου στο Δημαρχείο της Νάουσας, τα δώρα που της προσφέρθηκαν ήταν τα ακόλουθα: μία πόρπη (ζώνη) από παραδοσιακή φορεσιά Ναουσαίας, ένας Πρόσωπος Γενίτσαρου, καλάθι με τοπικά παραδοσιακά προϊόντα, βιβλία και λευκώματα για την ιστορία της Νάουσας  κ..α.

Επίσης   ο δήμαρχος κ. Καρανικόλας προσέφερε αναμνηστικό δώρο ένα κομμάτι από την capsule συλλογή "Thourios" του Nevro Blazer  αφιερωμένη στα 200 χρόνια από την Επανάσταση:   Το μακρύ γιλέκο “Πισλί.
 
(Την ημέρα της Επετείου του Ολοκαυτώματος η κα Αγγελοπούλου φόρεσε το ελληνικό brand Nevro Blazer και επέλεξε το Evzon Military jacket,  εμπνευσμένο από τη μη-τελετουργική χειμερινή στολή που φορούν οι Εύζωνες, τον μπλε Ντουλαμά που είναι η στολή του Μακεδονικού Αγώνα. Το Nevro military jacket είναι διακοσμημένο με 40 χρυσά μεταλλικά κουμπιά, κόκκινο ρέλι και κόκκινη φόδρα.)

olokaft7olokaft7olokaft7olokaft7olokaft7olokaft7

olokof113olokof113olokof113

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69