tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Κορονοϊός, επαφές δημάρχου, αγροτικές καταστροφές και τοπικά προβλήματα στο Δημοτικό Συμβούλιο Νάουσας

Κορονοϊός, επαφές του δημάρχου στην Αθήνα, αγροτικές καταστροφές και τοπικά προβλήματα κυριάρχησαν στην προ ημερησίας συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας.

Πρώτος τον λόγο πήρε ο δήμαρχος Νικόλας Καρανικόλας ο οποίος εν όψει ανοίγματα της εστίασης είπε ότι ενώ υπήρξε μια καθυστέρηση στην ανάπλαση της οδού Μ. Αλεξάνδρου το έργο προχωράει πλέον με γρηγορότερο ρυθμό. Ο κ. Καρανικόλας είπε ακόμη ότι το δύσκολο κομμάτι στο έργο δεν ήταν η ασφαλτόστρωση και τα πεζοδρόμια αλλά η υπογειοποίηση των δικτύων.

Αναφορικά με το θέμα της επικαιρότητας, που είναι το υγειονομικό πρόβλημα που δημιουργεί ο κορονοϊός, ο δήμαρχος είπε ότι καταγράφηκε αυξημένο ιικό φορτίο στα νερά της Νάουσας και η κατάσταση δεν είναι τόσο καλή όσο δείχνουν τα αποτελέσματα των rapid τεστ.

Ο κ. Καρανικόλας χαρακτήρισε πολύ μεγάλη την ζημιά που προκάλεσαν παγετός και χαλάζι στην αγροτική παραγωγή και τόνισε ότι θα πρέπει να βρεθούν τα χρηματοδοτικά εργαλεία για να αποζημιωθούν οι πληγέντες.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Καρανικόλας, έχει ανοίξει μια συζήτηση για να περάσουν τα τμήματα πολεοδομίας από τους δήμους στην περιφέρεια. Τα κατά τόπους γραφεία δεν θα κλείσουν αλλά θα υπάγονται στην περιφέρεια. Αναμένεται το σχέδιο νόμου.

Μια άλλη είδηση που έδωσε ο κ. Καρανικόλας, είναι ότι υπάρχει πιθανότητα να επισκεφτεί τη Νάουσα η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου, για τις εκδηλώσεις του Ολοκαυτώματος.

Αναφορικά με την ενημέρωση του κ. Καρανικόλα για τις επαφές του στην Αθήνα, έχουν ήδη αναφερθεί αναλυτικά σε αναρτήσεις των προηγούμενων ημερών.

Το συγκοινωνιακό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες των δημοτικών διαμερισμάτων ανέδειξε ο πρώην δήμαρχος Νίκος Κουτσογιάννης.

Ο πρώην δήμαρχος ζήτησε να ξεκινήσουν οι δια ζώσης συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Φθίνουσα χαρακτήρισε την πορεία της Νάουσας ο Θωμάς Τσουκαλάς και στάθηκε στα προβλήματα που δημιούργησαν στην τοπική οικονομία οι πρόσφατες καταστροφές στην αγροτική παραγωγή και στην δυσκολία που αντιμετωπίζει μεγάλη κλωστοϋφαντουργία της Νάουσας στην εξασφάλιση χρηματοδότησης από τις τράπεζες.

Η Ίλια Ιωσηφίδου μίλησε για τον κάθετο στην Εγνατία οδικό άξονα ο οποίος δεν εντάχθηκε για χρηματοδότηση στο Ταμείο Ανάκαμψης. Μάλιστα κάλεσε τον δήμαρχο να εξαντλήσει τις γνωριμίες του για να προχωρήσει το έργο.

Ακόμη η κ. Ιωσηφίδου τόνισε ότι θα πρέπει να αρχίσουν να έρχονται κάποια χρήματα από τα 10,7 εκ. ευρώ που εξασφαλίστηκαν για το Χιονοδρομικό.

Κλείνοντας η κ. Ιωσηφίδου υποστήριξε ότι είναι μεγάλη ανάγκη πλέον να ξεκινήσει η Νάουσα τις διαδικασίες για κατασκευή νέου δημαρχείου.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69