tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Δημοτικό Συμβούλιο Νάουσας: Η ώρα της συζήτησης των εκκαθαρίσεων των δημοτικών επιχειρήσεων πλησιάζει

Μέσα στο Νοέμβριο θα κληθεί να συζητήσει το θέμα των δυο εκκαθαρίσεων των δημοτικών επιχειρήσεων ο δήμος Νάουσας. Αυτό ανακοίνωσε ο δήμαρχος Νικόλας Καρανικόλας στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, η οποία λόγω κορονοϊού έγινε και πάλι με τηλεδιάσκεψη. Είναι ένα θέμα που επηρεάζει σημαντικά την οικονομική κατάσταση του δήμου Νάουσας.

"Περιμένα όλο το καλοκαίρι μήπως αλλάξει κάτι με τον κορονοϊό και να τις συζητήσουμε δια ζώσης αλλά δεν θα περιμένουμε άλλο" συμπλήρωσε ο κ. Καρανικόλας.

Ο κ. Καρανικόλας αναφέρθηκε και στο άνοιγμα των σχολείων. Όπως είπε, η λειτουργία των σχολείων γίνεται κανονικά παρά τις δυσκολίες λόγω των μέτρων. Υπάρχουν οι βέλτιστες δυνατές συνθήκες. Τα σχολεία ετοιμάστηκαν και μοιράστηκε το υγειονομικό υλικό. Η χρονιά θα είναι δύσκολη. Η Νάουσα δεν αντιμετωπίζει ελλείψεις υποδομών αλλά ελλείψεις μαθητών.

Να πιέσει ο δήμος για να έρθουν μάσκες και αντισηπτικά, πρότεινε ο κ. Δάγγας ενώ σημείωσε ότι θα πρέπει να γίνει παρέμβαση για να ξεπεραστούν τα προβλήματα στην μετακίνηση των μαθητών. Στο θέμα της μετακίνησης των μαθητών, στάθηκε και ο Λάκης Λακηνάνος. Μέσα στην εβδομάδα θα μοιραστούν αντισηπτικά, υπάρχει απόθεμα είπε ο κ. Τριανταφύλλου ενώ για τις μάσκες σημείωσε ότι αναμένονται. Για την μεταφορά των μαθητών, ο κ. Τριανταφύλλου σημείωσε ότι είναι θέμα Υπουργείου και το παρακολουθεί η Αντιπεριφέρεια.

Για το θέμα του κορονοϊού, ο κ. Καρανικόλας στάθηκε στις μεταβολές στο ωράριο εργασίας των δημοτικών υπαλλήλων και πρόσθεσε ότι το lockdown έχει αλλάξει όλο το πρόγραμμα εκδηλώσεων του δήμου. "Τα πράγματα δεν πάνε πολύ καλά. Δύσκολη χρονιά για τα χιονοδρομικά κέντρα η φετινή λόγω covid" συμπλήρωσε ο κ. Καρανικόλας.

Ερώτηση για το κλείσιμο του παιδικού Μαρίνας και μεταφοράς του στην Επισκοπή κατέθεσε ο Νίκος Κουτσογιάννης και ζήτησε να επανεξεταστεί η απόφαση για να ανοίξει. «Είναι προσωρινή η αναστολή. Ο αριθμός των μαθητών αρκεί για την λειτουργία του αλλά δεν υπάρχει προσωπικό για την λειτουργία του» απάντησε η Στέλλα Αραμπατζή. Για τον παιδικό Αγγελοχωρίου, η κ. Αραμπατζή είναι ότι ενώ βρέθηκε η χρηματοδότηση, υπάρχει ζήτημα με το ιδιοκτησιακό του καθεστώς.

Στον αέρα βρίσκεται η άδεια για παραγωγή ρεύματος για το υδροηλεκτρικό έργο στην περιοχή Μπαχούτσι, επειδή η νέα δημοτική αρχή δεν έστειλε στην ΡΑΕ συμπληρωματικά έγγραφα κατήγγειλε ο Νίκος Κουτσογιάννης. «Δεν υπάρχει μελέτη» σχολίασε ο Γιώργος Βασιλείου. «Στείλαμε ότι μας ζητήθηκε και περιμένουμε να πάρουμε την αδειοδότηση» σχολίασε ο Βασίλης Τζουβάρας. "Έχουν σταλεί όλοι οι φάκελοι κι ενημερωθήκαμε ότι έλαβαν όλα τα στοιχεία" απάντησε ο δήμαρχος.

Δυο προτάσεις κατέθεσε η Ίλια Ιωσηφίδου. Η πρώτη αφορά την δημιουργία πινακοθήκης, που θα φιλοξενήσει έργα τοπικών καλλιτεχνών. Η δεύτερη, να μετατραπούν σε διατηρητέα, σπίτια του εποικισμού και να αγοράσει κάποια ο δήμος Νάουσας.

Τι γίνεται με έργα που είχαν προέγκριση ρώτησε κ. Ιωσηφίδου κι έφερε ως παράδειγμα το νέο δημαρχείο και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. «Κάποια γίνονται και κάποια δεν γίνονται» απάντησε ο δήμαρχος και πρόσθεσε ότι οι μελέτες για το νέο Δημαρχείο ξεπερνούν το 1 εκ. ευρώ ενώ ο δήμος έχει στο ταμείο του 300 χιλ. ευρώ. Ο κ. Καρανικόλας με αφορμή την ερώτηση για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, σημείωσε ακόμη ότι η Νάουσα θα είναι ο πρώτος δήμος με ηλεκτρικό απορριμματοφόρο.

Στην ενημέρωσή της η Στέλλα Αραμπατζή σημείωσε ότι ο δήμος θα προχωρήσει στην δημιουργία Δημοτικού Λαχανόκηπου και πρόσθεσε ότι σύντομα θα εγκαινιαστεί πιστοποιημένη παιδική χαρά στα Μονόσπιτα.

Ερώτηση καθυστέρηση υλοποίησης του έργου ενίσχυσης υδροδότησης Μαρίνας από την δεξαμενή Γιαννακοχωρίου κατέθεσε ο Νίκος Κουτσογιάννης. Απαντώντας ο πρόεδρος ΔΕΥΑΝ Γιώργος Τασιώνας είπε ότι έχει δοθεί επτάμηνη παράταση στον ανάδοχο για να ολοκληρώσει το έργο.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69