tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Καρανικόλας: Θέλουμε να ξαναδώσουμε ζωή στο άλσος του Αγίου Νικολάου και στο ξενοδοχείο που θα δοθεί για μακροχρόνια μίσθωση

Ο Δήμαρχος Νάουσας Νικόλας Καρανικόλας, μιλώντας σήμερα το πρωί στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων“Πρακτορείο FM 104,9”, ερωτηθείς από την δημοσιογράφο Αναστασία Τελιανίδου για θέματα τουρισμού και ειδικότερα για την ανάδειξη του  άλσους  του Αγίου Νικολάου τόνισε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Ο Άγιος Νικόλαος είναι ένας ιδανικός και αγαπημένος προορισμός για τους Βορειοελλαδίτες και όλους όσοι επισκέπτονται τη Νάουσα είτε στο πλαίσιο μιας οικογενειακής ή μιας σχολικής εκδρομής. Τα τελευταία χρόνια η τουριστική κίνηση είχε ατονήσει λίγο γιατί το ξενοδοχείο είχε κλείσει.

Εμείς ως δημοτική αρχή έχουμε ξεκαθαρίσει όλως τις τακτοποιήσεις του ξενοδοχείου (πολεοδομικές εκκρεμότητες, θέματα δασαρχείου κλπ) και το επόμενο διάστημα θα το παραχωρήσουμε προς μακροχρόνια μίσθωση, με σκοπό την προσέλκυση ιδιωτών επενδυτών, που δραστηριοποιούνται στον εν λόγω τομέα, προκειμένου να ξαναδώσουμε ζωή στο ξενοδοχείο.

Στον Άγιο Νικόλαο πέρα από το  πανέμορφο άλσος που ξεχωρίζει για την ιδιαίτερη φυσική του ομορφιά, έχουμε ένα εξαιρετικό κολυμβητήριο,  γήπεδα τένις και μπάσκετ σε πολύ καλή κατάσταση.

Στα επόμενα σχέδιά μας είναι να ετοιμάσουμε μια παιδική χαρά, που θα αρμόζει στο περιβάλλον της περιοχής, μια παιδική χαρά τύπου ‘’survivor’’, με παιχνίδια και αθλητικές δραστηριότητες που θα  συνδέονται με τη φύση (π.χ. αναρρίχηση), με  δραστηριότητες που θα έχουν  ένα πρότζεκτ  ή θεματικές ενότητες που θα προάγουν την ομαδικότητα, τη συνεργασία κ.ά.

Υπάρχει επίσης το καταφύγιο άγριων ζώων το οποίο θα προσπαθήσουμε με τους συναρμόδιους φορείς να το αναπτύξουμε και να το κάνουμε στο μέλλον επισκέψιμο. Έχουμε όμως ακόμη δρόμο μπροστά μας για αυτό το εγχείρημα, καθώς προσπαθούμε να το εντάξουμε σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Αυτή  την περίοδο το άλσος του Αγίου Νικολάου προσελκύει πολλούς επισκέπτες που έρχονται ιδίως για ημερήσια εκδρομή τα Σαββατοκύριακα και λόγω της αυξημένης κίνησης που παρατηρείται αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε κάποιες ρυθμίσεις, όπως στην απαγόρευση της στάθμευσης εντός του χώρου του άλσους.

Όλες οι παραπάνω προσπάθειές μας έχουν ως βασικό στόχο την περαιτέρω ανάδειξη του άλσους του Αγίου Νικολάου που αποτελεί έναν από τους πιο όμορφους χώρους πρασίνου στον βορειοελλαδικό χώρο και ένα από τα  πιο φημισμένα τουριστικά στολίδια του δήμου μας».

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69