tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Νάουσα: Το φθινόπωρο η έκθεση βιομηχαμικής κληρονομιάς - Πιλοτική πεζοδρόμηση της Μ. Αλεξάνδρου τον Αύγουστο

Δυο ενδιαφέρουσες ειδήσεις είχε η προ ημερησίας ενημέρωση του δημάρχου Νάουσας Νίκου Κουτσογιάννη, στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η πρώτη είναι ότι μέχρι το φθινόπωρο θα είναι έτοιμη η έκθεση βιομηχανικής κληρονομιάς. Ο δήμος αυτό το διάστημα, όπως είπε ο δήμαρχος, "τρέχει" όλα τα διαδικαστικά ζητήματα για να μπορέσει να λειτουργήσει η έκθεση στην "Ερια".

Η άλλη αφορά την πιλοτική πεζοδρόμηση της οδού Μ. Αλεξάνδρου (η "παραλιακή") τον Αύγουστο. Η πεζοδρόμηση θα ισχύσει για ένα μήνα. Η πεζοδρόμηση θα γίνεται κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή από τις 9μμ έως τις 2 το πρωί, χωρίς όμως τα παρακείμενα καταστήματα να έχουν το
δικαίωμα να τοποθετήσουν τραπεζοκαθίσματα στο οδόστρωμα.

Κατά τα λοιπά, στα προ ημερησίας θέματα κατατέθηκαν ερωτήσεις αλλά και παρατηρήσεις από τους δημοτικούς συμβούλους. Αναλυτικά:

Στις παρεμβάσεις του στους ποδηλατικούς αγώνες, όταν εμφανίστηκαν οι Σκοπιανοί με φόρμες που έγραφαν "Μακεδονία" έκανε λόγο ο δήμαρχος Νίκος Κουτσογιάννης λέγοντας ότι ο κομισάριος ανάγκασε τους ποδηλάτες από την γείτονα χώρα να σκεπάσουν με αυτοκόλητα την λέξη Μακεδονία. "Έπρεπε" να είναι πιο σκληρή η στάση του δημάρχου είπε ο κ. Καραμπατζός.

Ερώτηση για το αν συνεχίζουν να πληρώνονται οι 3 εργαζόμενοι της ΤΑΒ χωρίς να εργάζονται ρώτησε ο Γιώργος Βασιλείου και πρόσθεσε γιατί δεν πέρασαν στο προσωπικό του δήμου. Επίσης ρώτησε τον δήμαρχο πότε θα τελειώσει η εκκαθάριση των Δημοτικών Επιχειρήσεων. Για την εκκαθάριση της ΤΑΒ είπε ο δήμαρχος υπάρχει πρόβλήμα του εκκαθαριστή να συγκεντρώσει στοιχεία. Η άλλη εκκαθάριση θα είναι έτοιμη μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου θα κατατεθεί η εκκαθάριση. Για τους 3 εργαζομένους της ΤΑΒ, ο κ. Κουτσογιάννης είπε ότι θα εξεταστεί η δυνατότητα να τους πάρει ο δήμος και πρόσθεσε ότι περιμένει την απάντηση του Υπουργείου για να ξεκαθαρίσει το αν μπορεί να γίνει. Για τους 28 εργαζομένους της ΔΕΤ, είπε ότι δεν μπορούν να περάσουν στον δήμο για καθαρά οικονομικούς λόγους. "Αν μας αυξήσει την επιχορήγηση ο δήμος να τους πάρουμε. Αλλιώς ούτε στον δήμο θα μπορούμε να τους προσλάβουμε" είπε ο κ. Κουτσογιάννης.

Ο κ. Βαδόλας κατήγγειλε ότι το πάρκο στο "μπαλκόνι" της Νάουσας είναι εγκατελλειμένο.
Ο Θανάσης Παζαρτζίδης δήλωσε ότι στους αγροτικούς δρόμους του Αγγελοχωρίου, μπορούν να προσγειώνονται και...αεροπλάνα.

Ο κ. Σέπκας είπε ότι λείπουν αρκετοί κάδοι απορριμμάτων και δημιοργούνται προβλήματα. Απαντώντας ο δήμαρχος είπε ότι θα γίνουν για πρώτη φορά προμήθεια με το σύστημα ηλεκτρονικών προμηθειών γι αυτό υπήρξε καθυστέρηση. "Είμαστε έτοιμοι, μέσα στην εβδομάδα θα ανέβει στο σύστημα η προκήρυξη και θα προχωρήσει το σύστημα" είπε ο κ. Κουτσογιάννης.

Ξεκινούν στις 15 Ιουλίου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα της επισιτιστικής βοήθειας είπε η Στέλλα Αραμπατζή και πρόσθεσε ότι δήμος και αντιπεριφέρεια θα εκδόσουν αναλυτικό δελτίο τύπου με τις λεπτομέρειες του προγράμματος.

Ο πρόεδρος του Κοπανού Χρήστος Στογιάννης ζήτησε η λαϊκή αγορά του Κοπανού να γίνεται το καλοκαίρι απόγευμα λόγω αγροτικών εργασιών. Επίσης ο κ. Στογιάννης είπε ότι στο νεκροταφείο του Κοπανού έχουν μείνει λίγες διαθέσιμες θέσεις και χρειάζεται να συσταθεί κανονισμός λειτουργίας και να ξεκινήσουν οι εκταφές. Για την λαϊκή, η αντιδήμαρχος Χρυσούλα Πασχούλα είπε ότι οι πωλητές λαϊκής αγοράς διαφωνούν με το απογευματινό ωράριο.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69