tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Χρέη παλαιών δημοτικών επιχειρήσεων, ΕΤΑ, παραχώρηση "Έρια" και αγροτικά ζητήματα στο Δημοτικό Συμβούλιο Νάουσας

Η πρόσφατες εξελίξεις για την μεταφορά των αποθεματικών των δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδος, οι απλήρωτοι αγρότες από τον ΕΛΓΑ, ζητήματα άρδευσης, το θέμα της παραχώρησης της ΕΡΙΑ, το θέμα των χρεών των παλαιών δημοτικών επιχειρήσεων, ζητήματα υποδομών του δήμου αλλά και το ζήτημα με την επιχείρηση τουρισμού (ΕΤΑ) κυριάρχησαν στην προ ημερήσιας συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας. Ας δούμε τι ειπώθηκε στην συζήτηση:

Ενημέρωση για το συνέδριο της ΚΕΔΕ έκανε ο δήμαρχος Νάουσας Νίκος Κουτσογιάννης, στις προ ημερήσιας ανακοινώσεις του, σημειώνοντας ότι υπάρχει διαφωνία για την μετακίνηση των ταμειακών διαθέσιμων στην Τράπεζων της Ελλάδος. "Είναι αδιανόητο να εξαιρούνται κάποιοι δήμοι που είχαν καταθέσεις με υψηλότερο επιτόκιο από αυτό της Τραπέζης της Ελλάδος. Μάλλον δεν ήταν τόσο μεγάλη η ανάγκη για μεταφορά των χρημάτων. Ή όλοι ή κανένας" είπε.

 

Για το θέμα των απλήρωτων παραγωγών από τον ΕΛΓΑ, ο δήμαρχος ενημέρωσε ότι "η ενημέρωση από τον ΕΛΓΑ δεν είναι καλή, πάμε για το τέλος του μήνα" είπε ο κ. Κουτσογιάννης δήμαρχος. Ο Θανάσης Παζαρτζίδης τόνισε ότι για πρώτη φορά υπάρχει τόσο μεγάλη καθυστέρηση σε καταβολή αποζημιώσεων και πρόσθεσε ότι οι απλήρωτοι αγρότες είναι αγανακτισμένοι. Ο κ. Παντζαρτζίδης πρόσθεσε ότι το καλοκαίρι υπάρχει επιχείρηση που μολύνει το νερό άρδευσης και ο δήμαρχος απάντησε ότι θα το εξετάσει σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη.

Αναφορικά με την άρδευση στον κάμπο, ο δήμαρχος σημείωσε: "Ο ΤΟΕΒ Ζερβοχωρίου, που έχει την αρμοδιότητα για τις πομώνες, αρνήθηκε να αναλλάβε την διαχείρισή τους και ζήτησε να συνεχιστεί το προηγούμενο καθεστώς (ο δήμος να πληρώνει το ρεύμα και ο ΤΟΕΒ να εισπράττει το τέλος). Κινούμαστε να αλλάξουμε το καθεστώς και αφού ο δήμος πληρώνει το ρεύμα να εισπράττει και τα τέλη άρδευσης" σχολίασε ο δήμαρχος. "Έτσι όπως κατασκευάστηκαν δεν είναι λειτουργικές και δεν μπορούν να βγάλουν τα έξοδά τους Οι πομώνες δεν ανήκουν στον ΤΟΕΒ. Έτσι όπως είναι κατασκευασμένες δεν μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς ζημία. Μέχρι τώρα ο δήμος πλήρωνε μόνο το ρεύμα. Τώρα πληρώνει και τις βλάβες" σχολίασε ο πρώην αντιδήμαρχος Γιώργος Βασιλείου. "Δεν έχω δώσει εντολή να γίνονται βλάβες της άρδευσης" σημείωσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ, ο κ. Παρθενόπουλος.

Για ακόμη μια φορά, το θέμα των χρεών των Δημοτικών Επιχειρήσεων απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο. "Για τις ρυθμίσεις χρεών δημοτικών επιχειρήσεων (850.000 ευρώ), αν δεν ξεκαθαρίσει το πώς δημιουργήθηκαν, ο δήμος δεν θα αναλλάβει καμιά ενέργεια αποπληρωμής τους" σημείωσε ο κ. Κουτσογιάννης. "Ο δήμαρχος δεν έχει καταλάβει την ευθύνη της διοίκησης. Αναφέρεται συνέχεια σε νόμιμες και παράνομες ενέργειες. Είναι βεβαιωμένες οφειλές που πρέπει να πληρωθούν. Θέλει να στραφεί εναντίον προσώπων; Θέλει να βρεθεί και αυτός στην ίδια θέση; Οι προθεσμίες για τις ρυθμίσεις εκπνέουν. Αν συνεχίσει ο δήμαρχος την συκοφάντιση θα κάνω κι εγώ αυτό που πρέπει να κάνω για να προστατεύσω τον εαυτό μου. Έδωσε την ζωή μου, έκλεισα το γραφείο μου για 12 χρόνια για τον δήμο. Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται" σχολίασε ο κ. Καραμπατζός. "Επί των ημερών του κ. Καραμπατζού, έτρεχε ρύθμιση στο ΙΚΑ και δεν την εκμεταλλεύτηκε ο πρώην δήμαρχος διότι όπως έλεγε δεν είχε τελειώσει η εκκαθάριση. Ούτε τώρα τελείωσε η εκκαθάριση. Αν δεν υπάρξει ξεκάθαριση εισήγηση των υπηρεσιών για τα χρέη, δεν θα προχωρήσουμε σε ρύθμιση. Είναι σημαντικό να μας δώσουν απαντήσεις γιατί δημιουργήθηκαν αυτές οι οφειλές" απάντησε ο κ. Κουτσογιάννης και πρόσθεσε: "Εγώ δεν είπα ποτέ ότι ο κ. Καραμπατζός έφαγε λεφτά. Κάποια πράγματα δεν έγιναν σωστά και αυτό θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε".

"Θα συμμετάσχει ο δήμος στην κινητοποίηση για το Νοσοκομείο; Πρέπει να συμμετάσχουμε. Αν δεν διατρανώσουμε την ορμή μας και να βάλουμε μπροστά στις ευθύνες τους βουλευτές" τόνισε ο Τάσος Καραμπατζός.

"Ποιος θα πληρώσει το...μάρμαρο για την χρήση της Έρια, μετά την ακυρωτική απόφαση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση; Η δημοτική αρχή πήρε μόνη της την απόφαση για την παραχώρηση στην εταιρεία που ο δήμαρχος κατέχει το 50%" ρώτησε ο κ. Καραμπατζός. "Ο κ. Καραμπατζός με ενέργειες και έγγραφά του στην επιτροπή, προσπάθησε να ακυρώσει την απόφαση. Στράφηκε εναντίον μου και εναντίον του δήμου. Εμείς δεν ξέρουμε ότι ακυρώθηκε η προσφυγή μας. Ο κ. Καραμπατζός που το ξέρει; Αν ακυρωθεί η απόφαση μας, θα την φέρουμε ξανά στο Δημοτικό Συμβούλιο και θα την ψηφίσουμε έτσι όπως έχει γίνει σε άλλες πόλεις" απάντησε ο κ. Κουτσογιάννης. "Η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση. Καταλαβαίνω την δύσκολη θέση του δημάρχου. Με ενδιαφέρει η πρόοδος του δήμου κι όχι λειτουργία με πατριαρχικό και αλαζονικό τρόπο. Αντί να μας έχει ενωμένους, ο δήμαρχος μας έχει στο περιθώριο. Μπορεί να κοροϊδεύει λίγους για πολύ και πολλούς για λίγο. Όλους για πάντα δεν μπορεί να τους κοροϊδεύει" σχολίασε ο κ. Καραμπατζός.

Ζητήματα που αφορούν την συνοικία του Αγίου Γεωργίου έθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Γιώργος Καρτσιούνης, σημειώνοντας ότι η ανεργία και η φτώχια πλήττουν την συνοικία. "Η ξυλεία να πάει σε οικογένειες που δεν μπορούν να προμηθευτούν ξύλα, να γίνει μείωση δημοτικών τελών και παρέμβαση του δήμου να μην κόβεται το ρεύμα, να γίνει αύξηση τελών ύδρευσης σε μεγάλες εταιρείες και μείωση στα λαϊκά στρώμματα, να γίνει διαμόρφωση και καθαριότητα στην είσοδο της πόλης, να γίνει παρέμβαση του δήμου ώστε να νοσηλεύονται όλοι οι δημότες" σημείωσε ο κ. Καρτσιούνης.

"Τέσσερις συμπολίτες μας χρειάστηκαν νοσηλεία, δεν τους δέχθηκαν και μετά την παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου Νοσηλεύτηκαν. Με αγωνιστική διάθεση πολλά μπορούν να γίνουν" σχολίασε ο κ. Καρτσιούνης. "Από την αρχή του χρόνου υπάρχει η εντολή να εξυπηρετούνται οι ανασφάλιστοι. Αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, πείτε μας να βοηθήσουμε" σχολίασε ο κ. Κουτσογιάννης.

"Που βρίσκεται το έργο της αποχέτευσης στον κάμπο" ρώτησε η Δώρα Μπαλτατζίδου."Ολοκληρώνεται, στον Κοπανό έμεινε ο κεντρικός δρόμος και κάτω από τις γραμμές. Ο βιολογικός είναι σε εξέλιξη, θα δημοπρατηθεί και θα ξεκινήσει. Έχουμε ξεκινήσει τις μελέτες για το Ζερβοχώρι και τον Αρχάγγελο για να κουμπώσουν τα δίκτυα τους στον βιολογικό που θα κάνουμε" απάντησε ο κ. Παρθενόπουλος.

"Παρουσιάζει φθορές το Δημοτικό Θέατρο και είναι έντονες. Θα πρέπει να γίνει άμεσα μια κεραμοσκεπή" παρατήρησε ο Λάκης Λακηνάνος. "Έχει δίκαιο ο κ. Λακηνάνος. Έχει δοθεί εντολή στην υπηρεσία για να μελετήσει την σκεπή και να κατασκευαστεί πρώτη. Επίσης δόθηκαν εντολές και για κάποιες παρεμβάσεις εσωτερικά για να γίνει πιο λειτουργικός ο χώρος. Δεν υπάρχει θέμα στατικότητας, άρα χρειάζονται κάποιες επισκευές για να είναι ασφαλής ο χώρος" απάντησε ο δήμαρχος.

Περίπου 125.000 έχασε η ΕΤΑ το τελευταίο διάστημα από τις εξελίξεις στο ξενοδοχείο, παρατήρησε ο Γιάννης Γκαρνέτας. "Φαντάζομαι ότι ο κ. Γκαρνέτας δεν προσπαθούσε να μας πείσει για την επιτυχημένη θητεία του στην επιχείρηση. Ας ρίξει μια ματιά στον ισολογισμό. Είναι μειωμένος ο τζίρος, αλλά είναι μειωμένα και τα έξοδα" απάντησε ο κ. Κουτσογιάννης.

Θέμα με την καθαριότητα στον Άγιο Νικόλαο έθεσε ο κ. Γκαρνέτας. "Θα μπορούσε να είναι και καλύτερη η κατάσταση στον Άγιο Νικόλαο αλλά δεν καταλαβαίνω που είναι το πρόβλημα. Υπάρχει πρόβλημα που πάρει ο κόσμος για πικ νικ; Θέλουμε η Νάουσα να είναι ανοιχτή, να δέχεται κόσμο και να έχει έσοδα" απάντησε ο δήμαρχος

Οι κ. Δημισκής, Μπίλης ανέφεραν ότι σε απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, προστέθηκε εκ των υστέρων κανονισμός λειτουργίας δημοτικών ακινήτων με παρέμβαση του δημάρχου. Ο κ. Μπίλης δήλωσε ότι εξέφρασε την διαμαρτυρία του και τόνισε ότι ζήτησε να κατέβει η απόφαση από την Διάγεια. "Ζήτησα να απομαγνητοφωνούνται τα πάντα και όλοι να είναι ενεργοί.

Η συγκεκριμένη έκτακτη οικονομική επιτροπή, αφορούσε τον κανονισμό λειτουργίας. Είπαμε ότι ψηφίζουμε ότι χρειάζεται ο δήμος για να στηρίξει την προσφυγή" απάντησε η αντιδήμαρχος Χρύσα Πασχούλα. "Δεν υπήρξε αλλοίωση, ούτε παρέμβαση δημάρχου. Υπήρχε εισήγηση και επί της εισήγησης έπρεπε να αποφασίσει η Οικονομική Επιτροπή. Ή να εγκρίνει την εισήγηση ή να την απορρίψει" απάντησε ο δήμαρχος.

"Μας απασχολεί το θέμα με την ΕΤΑ. Πρέπει να ανοίξει ένα συρτάρι, να πληρωθούν οι εργαζόμενοι και να επιστρέψουν στην δουλειά τους" πρότεινε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Σάκης Τσίτσης και πρόσθεσε ότι θα πρέπει να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας. "Αν αυτή την στιγμή προστεθούν στην μισθοδοσία του δήμου 28 άτομα, κάποιοι θα μείνουν απλήρωτοι" απάντησε ο δήμαρχος Νάουσας τονίζοντας ότι υπάρχει πρόβλημα με τους οικονομικούς πόρους. Ο κ. Κουτσογιάννης σημείωσε ακόμη ότι την Δευτέρα θα συνεδριάσει η ΕΤΑ και θα συζητηθούν οι προτάσεις για το μέλλον της επιχείρησης.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69