tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

 didactica

access ban20

pistofidis ban1

Ημαθία: Ο νέος τουριστικός προορισμός που συνδυάζει πολιτισμό, γαστρονομία και φύση

Καθώς ο τουρισμός αναπτύσσεται και οι ταξιδιώτες αναζητούν νέες εμπειρίες και προορισμούς, η Ημαθία αρχίζει να αναδεικνύεται δυναμικά ως ένας ελκυστικός τουριστικός προορισμός στην Ελλάδα. Με την πλούσια πολιτιστική της κληρονομιά, τις τοπικές γεύσεις και τα υψηλής ποιότητας προϊόντα της, ο νομός στοχεύει σε μια σημαντική θέση στον τουριστικό χάρτη. Πόλεις όπως η Βέροια και η Νάουσα διακρίνονται για τα χαρακτηριστικά τους και προωθούνται ως σημεία ενδιαφέροντος για επισκέπτες που επιζητούν ποικίλες εμπειρίες.

Η Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας διοργάνωσε στην Αθήνα ειδική εκδήλωση, στοχεύοντας στην παρουσίαση του τουριστικού προφίλ της περιοχής σε φορείς του τουρισμού. Σε αυτή την εκδήλωση, οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για τις προσπάθειες προβολής και ανάπτυξης της Ημαθίας, με έμφαση στη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη και τη σύνδεση της περιοχής με την τοπική γαστρονομία και τον αγροτουρισμό.

Η υφυπουργός Τουρισμού, Έλενα Ράπτη, επεσήμανε ότι το Υπουργείο Τουρισμού επικεντρώνεται στην προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης μέσω της αξιοποίησης πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης. Ένας από τους βασικούς στόχους είναι η ανάπτυξη ενός δικτύου που θα συνδέει την αγροδιατροφή με τη γαστρονομία και τον τουρισμό. Μεταξύ των προγραμματισμένων έργων είναι και η δημιουργία ενός ψηφιακού γαστρονομικού χάρτη, με σκοπό την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και της γαστρονομίας ως αναπόσπαστο κομμάτι του τουριστικού προϊόντος.

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Διονύσης Σταμενίτης, τόνισε ότι η κυβέρνηση προωθεί τη στήριξη των ελληνικών προϊόντων και την εξωστρέφεια της παραγωγής. Η σύνδεση των τοπικών αγροτικών προϊόντων με τον τουρισμό αποτελεί στρατηγική επιλογή, με σκοπό την προστασία και την ανάδειξή τους ως στοιχεία που μπορούν να ενισχύσουν την τουριστική εμπειρία.

Η πρόεδρος του ΕΟΤ, Άντζελα Γκερέκου, εστίασε στον ανθισμένο κάμπο της Ημαθίας, ο οποίος προσελκύει όλο και περισσότερους τουρίστες κάθε χρόνο. Αυτός ο φυσικός πλούτος της περιοχής αποτελεί πλέον μέρος του έργου "ανθισμένες διαδρομές", το οποίο ενισχύεται μέσω της συνεργασίας με το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, προσφέροντας μια ακόμη εμπειρία για τους επισκέπτες.

Ο δήμαρχος της Νάουσας, Νικόλαος Κουτσογιάννης, και ο αντιδήμαρχος τουρισμού της Βέροιας, Λάζαρος Ασλανίδης, παρουσίασαν τις τουριστικές δυνατότητες των πόλεών τους, υπογραμμίζοντας τα μοναδικά χαρακτηριστικά που τις καθιστούν ιδιαίτερα ελκυστικές για επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

methodos orizontio

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

protonio ban egraf

kyriazis

savantidou ban

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69