tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

 didactica

access ban20

pistofidis ban1

Απαγόρευση κυκλοφορίας στα Άλση Παπάγου, Βικέλα και Τριλόφου

Με τον καύσωνα να έχει αφήσει το αποτύπωμά του το φετινό καλοκαίρι, οι αρχές της Π.Ε. Ημαθίας προχωρούν σε αυξημένα μέτρα πρόληψης πυρκαγιών. Σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εκδόθηκε σήμερα, η κατηγορία κινδύνου για την περιοχή ευθύνης του Δασαρχείου Βέροιας για αύριο Τετάρτη 14 Αυγούστου 2024, έχει οριστεί στην κατηγορία 3 (υψηλή).

Μετά από την εισηγητική αναφορά της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Ημαθίας και με τη σύμφωνη γνώμη του Δασαρχείου Βέροιας, ενεργοποιήθηκε η απόφαση απαγόρευσης κυκλοφορίας σε συγκεκριμένα άλση του Δήμου Βέροιας. Συγκεκριμένα, από αύριο το πρωί στις 07:00 π.μ. και μέχρι νεωτέρας, απαγορεύεται η κυκλοφορία στο Άλσος Παπάγου, το Άλσος Βικέλα και το άλσος Τριλόφου.

Οι αρμόδιες αρχές απευθύνουν έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν κάθε δραστηριότητα που θα μπορούσε να προκαλέσει πυρκαγιά, όπως η χρήση υπαίθριων ψησταριών, η ρίψη απορριμμάτων που μπορεί να προκαλέσουν ανάφλεξη, ή η καύση ξερών χόρτων. Επίσης, συνιστάται η συνεχής ενημέρωση των πολιτών μέσω των επίσημων λογαριασμών του Πυροσβεστικού Σώματος στο Facebook και στο Twitter για πληροφορίες και οδηγίες πρόληψης.

Σε περίπτωση που κάποιος πολίτης αντιληφθεί εκδήλωση πυρκαγιάς, οι αρχές ζητούν να ενημερωθεί άμεσα η Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Η Πολιτική Προστασία συνεχίζει τις εντατικές περιπολίες στις περιοχές υψηλού κινδύνου, ενώ εθελοντικές οργανώσεις συμμετέχουν ενεργά στις προσπάθειες προστασίας των δασών. Οι αρχές παρακαλούν τους πολίτες να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες για την αποφυγή τραγικών καταστάσεων και για την προστασία της ζωής και της περιουσίας όλων.

Τα μέτρα αυτά κρίνονται αναγκαία για την προστασία των δασών και των πολιτών, ιδιαίτερα σε συνθήκες παρατεταμένου καύσωνα που αυξάνουν σημαντικά τον κίνδυνο πυρκαγιάς.

methodos orizontio

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

protonio ban egraf

ΜΙΜΗΣ ΚΟΓΙΑΣ

kyriazis

savantidou ban

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69