tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Ρυθμίσεις για τη διατήρηση της κυριότητας οικοπέδων που παραχωρήθηκαν με Προεδρικό Διάταγμα του 1985

Από την Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας (Τμήμα Πολιτικής Γης της Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας) ανακοινώθηκε ότι με νεότερη νομοθετική ρύθμιση (άρθρο 88 Ν.4916/2022), ισχύουν τα εξής:

1. Όποιος απέκτησε οικόπεδο, κατ’ εφαρμογή του από 24.4.1985 Προεδρικού Διατάγματος, και δεν τήρησε τους όρους της παραχώρησης, μπορεί να διατηρήσει την κυριότητα του οικοπέδου που δικαιώθηκε, καταργουμένου κάθε όρου και περιορισμού, εφόσον καταβάλλει πρόστιμο ίσο με το ένα τρίτο (1/3) της αντικειμενικής αξίας του οικοπέδου. Το πρόστιμο καταβάλλεται σε δύο άτοκες δόσεις, η πρώτη μέχρι 31.12.2023 και η δεύτερη μέχρι 31.12.2025. Αν δεν καταβληθεί κάποια δόση η Επιτροπή Θεμάτων Γης και Επίλυσης Διαφορών ανακαλεί την απόφαση παραχώρησης

2. Σε περίπτωση που έχει μεσολαβήσει πώληση του παραχωρηθέντος οικοπέδου, συμβόλαια αγοραπωλησίας και προσύμφωνα που συντάχθηκαν, θεωρούνται έγκυρα και ισχυρά. Στην περίπτωση αυτή, ο πωλητής και ο αγοραστής ευθύνονται εις ολόκληρον για την καταβολή του προστίμου.

3. Παρατείνεται η προθεσμία εκπλήρωσης των όρων της παραχώρησης και όποιος εξακολουθεί να είναι κάτοχος του παραχωρηθέντος οικοπέδου, ο ίδιος ή οι κληρονόμοι, μπορεί να εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις του, έως τις 22.3.2027.

4. Όσοι δεν κατέβαλαν το οφειλόμενο τίμημα ή κατέβαλαν μέρος αυτού για την απόκτηση του οικοπέδου και θέλουν να αποποιηθούν του δικαιώματος κυριότητας, μπορούν να ζητήσουν με αίτησή τους προς το Τμήμα Πολιτικής Γης της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε.Ημαθίας, την ακύρωση του τίτλου κυριότητας. Τυχόν καταβληθείσες δόσεις δεν επιστρέφονται.

Για περαιτέρω διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 23313 50143-50203-50159-50197.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69