tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Την Κυριακή οι εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος

Την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020 θα γίνουν οι εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος.

Οι εκδηλώσεις γίνονται για να τονιστούν ιδιαίτερα τα γεγονότα της δραματικής εκείνης περιόδου των διωγμών και του ξεριζωμού των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από τις πατρογονικές εστίες από τους Τούρκους. Διωγμοί που οδήγησαν τους ́Ελληνες της Μικράς Ασίας στην προσφυγιά.

Στις ανωτέρω εκδηλώσεις παρακαλούνται να παραστούν οι Αρχές της πόλης και ο Λαός, τα Μ.Μ.Ε., τα Προσφυγικά Σωματεία και οι Οργανώσεις.

Τα όσα αφορούν την ιεροτελεστία θα ρυθμιστούν από την Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας και την τήρηση της τάξης σε όλες τις εκδηλώσεις από την Αστυνομική
Δ/νση Ημαθίας.

Τελετάρχες στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου και στο χώρο κατάθεσης στεφάνων ορίζονται οι: Μαρία Ανδρεάδου και Ιωάννα Γκουτζιλίκα, υπάλληλοι της Π.Ε. Ημαθίας. Οι ενδιαφερόμενοι εκπρόσωποι φορέων που θα καταθέσουν στεφάνι πρέπει να απευθύνονται μέχρι την Παρασκευή

Κυριακή 20-09-2020: Γενικός σημαιοστολισμός από της ογδόης πρωϊνής ώρας μέχρι της δύσης του ηλίου της 20ης Σεπτεμβρίου 2020. Φωταγώγηση όλων των δημοσίων, δημοτικών καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 20ης Σεπτεμβρίου 2020.

Κυριακή 20-09-2020

Ώρα 07.30 ́: Θα σημάνουν πένθιμα οι καμπάνες των εκκλησιών.

08.00 ́ : Επίσημη έπαρση της Σημαίας.

09.50 ́ : Παράταξη των αντιπροσωπειών Προσφυγικών Σωματείων, Πολιτιστικών Συλλόγων, Προσκόπων και Οδηγών στο χώρο προ του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Πέτρου και Παύλου.

10.00 ́ : Πέρας προσέλευσης στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αρχών και του Λαού.,  Πέρας προσέλευσης των επισήμων.

10.05 ́: Τέλεση Μνημόσυνου, υπέρ των σφαγιασμένων αδελφών μας κατά τη Μικρασιατική καταστροφή.

10.20 ́ Ομιλία στον Ιερό Ναό από τον κ. Πάρη Παπακανάκη, εκπαιδευτικό της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Να σημειωθεί ότι βάσει του ισχύοντος υγειονομικού πρωτοκόλλου, η είσοδος στον Ιερό Ναό επιτρέπεται μόνο με τη χρήση μάσκας, ενώ είναι επιβεβλημένη η τήρηση των απαιτούμενων αποστάσεων μεταξύ των παρευρισκομένων.

11.00 ́ Στο Ηρώο Πεσόντων της πόλης στην Πλατεία Ωρολογίου, κατάθεση στεφάνων από τους :
1. Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης
2. Βουλή των Ελλήνων
3. Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ημαθίας
4. Στρατηγό – Δ/ντη 1ης Μεραρχίας Πεζικού
5. Δήμαρχο Βέροιας
6. Αστυνομικό Δ/ντή
7. Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ν. Ημαθίας
8. Διοικητή Σχολής Μετεκπαίδευσης & Επιμόρφωσης (Ελλην. Αστυνομίας) στη Βόρεια Ελλάδα
9. Εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων
10. Εκπροσώπους Μικρασιατικών οργανώσεων, Προσφυγικών Σωματείων και Πολιτιστικών Συλλόγων καθώς και από όποιον εκπρόσωπο Νομικού Προσώπου επιθυμεί να τιμήσει την εκδήλωση για την Ημέρα της Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, ενημερώνοντας έγκαιρα την υπηρεσία μας.
- Ενός λεπτού Σιγή
- Εθνικός Ύμνος
- Πέρας Τελετής.

Τελετάρχες στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, καθώς και στο χώρο κατάθεσης στεφάνων ορίζονται οι: Μαρία Ανδρεάδου και Ιωάννα Γκουτζιλίκα, υπάλληλοι της Π.Ε. Ημαθίας.

Να σημειωθεί ότι βάσει του ισχύοντος υγειονομικού πρωτοκόλλου, η κατάθεση στεφάνου θα πραγματοποιείται από έναν μόνο εκπρόσωπο κάθε Νομικού Προσώπου οποίος θα παρευρίσκεται στο μνημείο και τηρώντας τις προβλεπόμενες αποστάσεις ώστε να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός στο χώρο πέριξ του μνημείου.

Επιπλέον, παρακαλούνται οι αντιπροσωπίες των Προσφυγικών και Μικρασιατών Σωματείων και Συλλόγων, που θα τιμήσουν την εκδήλωση με την κατάθεση στεφάνων, να είναι μονομελής (μόνο ένα άτομο που θα κρατά το λάβαρο του κάθε συλλόγου).

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69