tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Καρασαρλίδου: Άμεση στήριξη σε επαγγελματίες Τουρισμού, Ημαθίας και Πέλλας, πριν βάλουν λουκέτο

Από την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Φρόσω Καρασαρλίδου ανακοινώθηκαν τα εξής:

"Έντονη και απολύτως δικαιολογημένη είναι η ανησυχία των ξενοδόχων των νομών Ημαθίας και Πέλλας, καθώς και των ανθρώπων που επιχειρούν στον τομέα του τουρισμού, όπως εκφράστηκε από τους ίδιους, στην τηλεδιάσκεψη που έγινε το μεσημέρι της Τρίτης 28 Απριλίου και συμμετείχαν η Τομεάρχης Τουρισμού της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας Φρόσω Καρασαρλίδου, ο βουλευτής Χρήστος Γιαννούλης, ο πρώην βουλευτής Ιωάννης  Σηφάκης , στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας και Πέλλας  και  οι πρόεδροι και εκπρόσωποι Ενώσεων και  φορέων τουρισμού, εναλλακτικού τουρισμού και τουριστικής εκπαίδευσης των δύο νομών.  Στην τηλεσύσκεψη συζητήθηκαν διεξοδικά τα προβλήματα που προέκυψαν από την πανδημία του κορονοϊού και η εικόνα που διαμορφώνεται στην περιοχή, καθώς και τα μέτρα - λύσεις που προτείνονται για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων στον κλάδο.

Οι εκπρόσωποι των φορέων εξέφρασαν την αγωνία  τους  για την επόμενη ημέρα της πανδημίας, δεδομένου ότι είναι απολύτως υπαρκτός ο κίνδυνος για πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, να μην καταφέρουν να λειτουργήσουν μετά την άρση των περιορισμών. Επεσήμαναν επίσης ότι πολλές επιχειρήσεις επλήγησαν κι από το κλείσιμο των σχολείων, αφού την συγκεκριμένη χρονική περίοδο  πραγματοποιούνται οι σχολικές  εκδρομές, με αποτέλεσμα να καλούνται οι επαγγελματίες του Τουρισμού να επιστρέψουν τις προκαταβολές που έχουν λάβει(καταλύματα, τουριστικά λεωφορεία κλπ.)

Η επανάκαμψη της οικονομίας αποτελεί μέγα ζητούμενο για τις επιχειρήσεις της περιοχής μας –και όχι μόνο. Βασική προϋπόθεση για να συμβεί αυτό, είναι η διασφάλιση της ρευστότητας στην αγορά, που δεν μπορεί να γίνει μόνο μέσω του τραπεζικού συστήματος.

Ζητούμενο, πέραν της παροχής ρευστότητας, μέσω καθαρών μη επιστρεπτέων ενισχύσεων,  είναι και η απαραίτητη λήψη μέτρων ανακούφισης και ελάφρυνσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, όσον αφορά τον ΕΝΦΙΑ, το τέλος επιτηδεύματος, το τέλος διανυκτέρευσης, τον ΦΠΑ διανυκτέρευσης και εστίασης.

Ένα ακόμα θέμα που αναδείχθηκε στην τηλεδιάσκεψη είναι η επιμόρφωση των εργαζομένων και των αυτοαπασχολούμενων σε θέματα πρόληψης και διαχείρισης κρουσμάτων της πανδημίας, καθώς και η δημιουργία πρωτόκολλου ενεργειών υγιεινής και ασφάλειας, σε σχέση με τον Covit 19.

Η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας Φρόσω Καρασαρλίδου έκλεισε την παρέμβασή της αναφέροντας τα εξής: «Από την τηλεδιάσκεψη αναδείχτηκαν και συνομολογήθηκαν από τους συμμετέχοντες, τα χρόνια διαθρωτικά προβλήματα του κλάδου, τα κυριότερα από τα οποία είναι:

- Η άναρχη και μονοθεματική του ανάπτυξη, που εστιάζεται στην έλλειψη συνεργασίας και συντονισμού τόσο των επιχειρήσεων και κλάδων μεταξύ τους και μεταξύ των νομών, αλλά και περιοχών που ανήκουν σε άλλες Περιφέρειες.

- Η ελλιπής σύνδεση του κλάδου με τα τοπικά προϊόντα, φρούτα, κρασιά κ.λ.π, αλλά και με brand της ιστορίας της περιοχής ΑΙΓΕΣ, ΠΕΛΛΑ, Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ κ.α.

- Οι περαιτέρω δυνατότητες θεματικού τουρισμού: ορεινού, χιονοδρομικού, φυσιολατρικού, ιστορικού, θρησκευτικού, αθλητικού, που διαθέτουν οι δύο νομοί και μπορούν να ενισχυθούν.

- Η έλλειψη πελατών, ρευστότητας, η αδυναμία κάλυψης, οικονομικών, υποχρεώσεων και αποκλεισμού από τις ενισχύσεις της πολιτείας, οι οποίες στοχεύουν στις μεγάλες επιχειρήσεις.

Ζητάμε άμεσα, η κυβέρνηση να στηρίξει τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και η οργάνωσή τους από σήμερα αλλά και στο μέλλον, να γίνεται σε συνεργασία με τις επιχειρήσεις  και τους αρμοδίους φορείς».

Η συζήτηση χαρακτηρίστηκε εποικοδομητική από τους συμμετέχοντες και αποφασίστηκε η συνέχιση των επαφών, για την προώθηση των αιτημάτων των πληγέντων επιχειρηματιών".

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69