tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Μόλυνση Τάφρου 66: Τι είχες Γιάννη, τι 'χα πάντα....(φωτογραφίες, βίντεο)

Τα νερά της Τάφρου 66 μαύρα (πιο μαύρα δεν γίνεται), η μπόχα ανυπόφορη και οι κάτοικοι του Πολυπλατάνου και του Αγγελοχωρίου στα...κάγκελα. Αυτό το σκηνικό βρήκαμε στην γέφυρα του Πολυπλατάνου, στην διαμαρτυρία της τοπικής κοινωνίας για το φαινόμενο, που δεν ήταν η πρώτη αλλά δεν θα είναι και η τελευταία αφού βούληση για να λυθεί το πρόβλημα δεν βλέπουμε.

Το σκηνικό γνώριμο τα τελευταία, τουλάχιστον, 30 χρόνια. Το πρόβλημα με την μόλυνση της Τάφρου διαχρονικό και η λύση απλή αλλά ανεφάρμοστη. Η μόλυνση εμφανίζεται την περίοδο που τα κονσερβοποιία επεξεργάζονται το συμπύρηνο ροδάκινο και εξαφανίζεται με το τέλος της καμπάνιας. Η λύση μία και απλή, να δουλέψουν όπως πρέπει οι βιολογικοί καθαρισμοί των βιομηχανιών και η στάθμη του νερού να είναι στα οικολογικά επίπεδα.

Στην διαμαρτυρία των κατοίκων του Πολυπλατάνου και του Αγγελοχωρίου παραβρέθηκαν οι βουλευτές Λάζαρος Τσαβδαρίδης, Φρόσω Καρασαρλίδου και Τάσος Μπαρτζώκας, ο δήμαρχος Νάουσας Νίκος Κουτσογιάννης και ο νέος δήμαρχος Νικόλας Καρανικόλας, ο αντιδήμαρχος Στέλιος Δάγγας, η περιφερειακή σύμβουλος Νίκη Καρατζιούλα, ο νέος περιφερειακός σύμβουλος Απόστολος Νεστορόπουλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Βασιλείου, Δώρα Μπαλτατζίδου, Θανάσης Παντζαρτζίδης, ο επικεφαλής της Οικολογικής Ομάδας Βέροιας, ο Γιώργος Μιχαλιάς προϊστάμενος στην Διεύθυνση Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Περιφερφειακής Ενότητας Ημαθίας κ.α.

Κατά την διάρκεια της διαμαρτυρίας, η διαπίστωση όλων ήταν ότι υπάρχει πρόβλημα και ότι κάτι δεν γίνεται καλά τα τελευταία τριάντα χρόνια και πρέπει να ληφθούν μέτρα. Είδαμε μια αντιπαράθεση για το ποιος έχει την ευθύνη, η Περιφέρεια ή η Κεντρική Διοίκηση και ακούσαμε την απλή λύση του προβλήματος, την οποία το Ελληνικό σύστημα δεν μπορεί να επιβάλει. 

Να σημειώσουμε ότι τα ίδια προβλήματα αντιμετωπίζουν όλα τα χωριά που συνορεύουν με την Τάφρο 66, όπως η Παλαιά Λυκογιάννη, η Νέα Νικομήδεια, η Κουλούρα. Μαθαίνουμε ότι πολίτες, θα κινηθούν νομικά για το θέμα.

Στο βίντεο όλα τα παραπάνω (για ένα πρόβλημα τόσων ετών, αυτά που ακούγονται στο βίντεο είναι ακατάλληλα για...νευρικούς).

{jlex}flickr:72157710504590617{/jlex}

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69