tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

pistofidis ban1

xatzogloy

Δυναμική παρουσία της Ημαθίας στην ITB China 2026 στη Σαγκάη

Η Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, συμμετείχε δυναμικά στην ITB China 2026, τη σημαντικότερη διεθνή B2B έκθεση τουρισμού της κινεζικής αγοράς, η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 26 έως τις 28 Μαΐου στη Σαγκάη, στο World Expo Exhibition & Convention Center. Στην αποστολή συμμετείχε επίσης ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης, ενώ ο συνολικός συντονισμός της ελληνικής παρουσίας πραγματοποιήθηκε από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ), στο πλαίσιο του Προγράμματος Εθνικής Τουριστικής Προβολής.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 40 προγραμματισμένες συναντήσεις με ταξιδιωτικούς οργανισμούς, τουριστικά γραφεία και tour operators, μέσα από τις οποίες παρουσιάστηκε το πολυθεματικό τουριστικό προϊόν της Κεντρικής Μακεδονίας. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον πολιτιστικό τουρισμό και στις αυθεντικές βιωματικές εμπειρίες που προσφέρει η περιοχή καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Ξεχωριστή ήταν η παρουσία της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας, η οποία ανέδειξε το μοναδικό πολιτιστικό και ιστορικό της απόθεμα διεθνούς ακτινοβολίας. Στο επίκεντρο της προβολής βρέθηκαν οι Αιγές, με το Πολυκεντρικό Μουσείο: το Βασιλικό Ανάκτορο, τη Βασιλική Νεκρόπολη, τους Βασιλικούς Τάφους καθώς και το Κεντρικό Μουσειακό Κτήριο. Παράλληλα, παρουσιάστηκαν οι Μακεδονικοί Τάφοι και το αρχαίο Θέατρο της Μίεζας, η Σχολή του Αριστοτέλη στη Νάουσα και η Βυζαντινή Βέροια, μνημεία και τόποι που συνθέτουν τη μοναδική πολιτιστική ταυτότητα της Ημαθίας.

Σημαντική στιγμή της ελληνικής παρουσίας αποτέλεσε η ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας σε ελληνικό εστιατόριο της Σαγκάης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η οποία ήταν αφιερωμένη στον οινοτουρισμό στην Ελλάδα, παρουσιάστηκαν οι σημαντικότεροι οινικοί προορισμοί της χώρας. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην Ημαθία και στα 25 επισκέψιμα οινοποιεία της ζώνης ΠΟΠ Νάουσας καθώς και στο Ξινόμαυρο, το διεθνώς αναγνωρισμένο προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ), που αποτελεί την κορυφαία έκφραση της εμβληματικής ποικιλίας του ημαθιώτικου αμπελώνα.

Τέλος, προβλήθηκε το νέο προωθητικό βίντεο του Γραφείου Τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας με θέμα τις ανθισμένες ροδακινιές και την τοπική γαστρονομία, το οποίο εντυπωσίασε και ενθουσίασε τους παρευρισκόμενους, αναδεικνύοντας με μοναδικό τρόπο την μοναδική φιλοξενία και το ξεχωριστό ανοιξιάτικο τοπίο της Ημαθίας. Το συγκεκριμένο οπτικοακουστικό υλικό έχει ήδη υιοθετηθεί και αξιοποιείται από τον ΕΟΤ στο πλαίσιο των διεθνών δράσεων προβολής της χώρας, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της αναγνωρισιμότητας της Ημαθίας στις διεθνείς αγορές.

color feel banner

meta morfo22

kyriazis

sidiropoulos

studio 69