Τσαβδαρίδης: Συντονισμένες ενέργειες για την αναβάθμιση του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου
- Γράφτηκε από τον/την Αντώνης Χατζηκυριακίδης
Με κυρίαρχο θέμα την εξεύρεση εναλλακτικών χρηματοδοτικών εργαλείων για την υλοποίηση του έργου εκσυγχρονισμού του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου, σε συνέχεια της απένταξής του από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ), πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας του Υφυπουργού Ανάπτυξης Λάζαρου Τσαβδαρίδη, του Βουλευτή Ημαθίας ΝΔ κ.Τάσου Μπαρτζώκα (συμμετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης) και της Βουλευτή Ημαθίας ΝΔ κας Στέλλας Αραμπατζή, με τη Γενική Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, Βασιλική Κουτσούκου.
Στη συνάντηση παρίσταντο τόσο ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Ε.Π. Ν. Ημαθίας Ηλίας Ηλιόπουλος όσο και οι Αντιπρόεδροι του Επιμελητηρίου Ημαθίας Σωτήρης Σκουρτόπουλος και Δημήτριος Μπέλλας.
Κοινή βούληση όλων των παρισταμένων υπήρξε η συνέχιση των προσπαθειών για την άμεση ανεύρεση του κατάλληλου χρηματοδοτικού σχήματος που θα επιτρέψει τη δημοπράτηση και υλοποίηση του εκσυγχρονισμού του Σελίου, ενός έργου πνοής για την τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Υφυπουργός Λάζαρος Τσαβδαρίδης, η κ. Κουτσούκου υποστήριξε ότι τα κονδύλια με τα οποία χρηματοδοτήθηκε το χιονοδρομικό κέντρο στις Σέρρες προήλθαν αποκλειστικά από εντελώς διαφορετικά έργα που δεν προχώρησαν λόγω ανωριμότητας επενδυτικών φακέλων κι όχι από αυτά του Σελίου και ότι τα χρήματα αυτά παραμένουν δεσμευμένα στον λογαριασμό του έργου του Σελίου.
Πάντως, αν η κ. Κουτσούκου λέει αλήθεια ότι τα χρήματα παραμένουν δεσμευμένα στο έργο του Σελίου, για ποιο λόγο ψάχνουν άλλο χρηματοδοτικό σχήμα για το έργο;













