tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Καρασαρλίδου: "Η διαφθορά, η αναποτελεσματικότητα, οι πελατειακές σχέσεις και ο ελιτισμός στο στόχαστρο της κυβέρνησης"

karasarlidoy vouli

Τοποθέτηση στο Ν/Σ «Εκδημοκρατισμός της Διοίκησης - Καταπολέμηση Γραφειοκρατίας και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση - Αποκατάσταση αδικιών και άλλες διατάξεις» έκανε η βουλευτής Ημαθίας Φρόσω Καρασαρλίδου. Στην ομιλία της σημείωσε:

"Η διαφθορά, η αναποτελεσματικότητα, οι πελατειακές σχέσεις και ο ελιτισμός μπαίνουν στο στόχαστρο της κυβέρνησης. Αυτά προσπαθεί να αλλάξει το παρόν νομοσχέδιο ώστε η δημόσια διοίκηση να έρθει κοντά στους πολίτες και να εκδημοκρατιστεί. Να είναι δίπλα τους και να τους εξυπηρετεί. Ιδιαίτερα σε μια περίοδο τραγικής οικονομικής κρίσης, θέλουμε ένα τέτοιο δημόσιο όπου και τα πιο αδύναμα κοινωνικά στρώματα θα λαμβάνουν τις καλύτερες υπηρεσίες. Δημόσια Σχολεία, Δημόσια Νοσοκομεία. Καμία κυβέρνηση δεν έχει το δικαίωμα να στερεί βασικές υποχρεώσεις της.

Το νομοσχέδιο, στοχεύει στην καταπολέμηση της γραφειοκρατίας. Εισάγει σειρά ρυθμίσεων για την αυτεπάγγελτη αναζήτηση δικαιολογητικών, την ηλεκτρονική έκδοση πιστοποιητικών και την ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων δημοσίου. Αναβαθμίζονται πολλές υπηρεσίες, ενισχύεται ο θεσμός του ΑΣΕΠ και του Συνηγόρου του Πολίτη. Καταργείται η θέση του Γενικού Γραμματέα και αντικαθίσταται με θέση Συντονιστή σε κάθε Αποκεντρωμένη Διοίκηση μέσω της οποίας ενισχύεται η αξιοκρατία και επιτυγχάνεται η από-κομματικοποίηση του κράτους.
Εμείς δε θέλουμε ένα κομματικό κράτος.

Χρειάζονται τομές για να μπορέσουμε να αναδείξουμε όλους εκείνους τους ικανούς και άξιους δημοσίους υπαλλήλους, ανεξάρτητα από τις πολιτικές τους πεποιθήσεις, που σήμερα είναι απογοητευμένοι ή και παραγκωνισμένοι από τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί ο δημόσιος τομέας.

Είναι σημαντικό να μετουσιώσουμε την κρίση που βιώνουμε, σε ευκαιρία για τη διαμόρφωση μιας νέας παραγωγικής κοινωνίας. Χωρίς τις στρεβλώσεις και αντιλήψεις του παρελθόντος αλλά, με σωστή διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας μας.
Στοίχημα μας είναι η οριστική αλλαγή του κράτους και της διακυβέρνησης προς το καλύτερο.

Ήρθε η στιγμή όπου βασικές ελευθερίες και δικαιώματα αποκαθίστανται. Όπως, για παράδειγμα, η πολιτική επιστράτευση και επίταξη, το τεκμήριο της αθωότητας και η ανάκληση όλων των μνημονιακών απολύσεων και διαθεσιμοτήτων. Τα τελευταία χρόνια, υπήρξε ένας οριζόντιος αποκεφαλισμός στη δημόσια διοίκηση.

Οι επιλογές των προηγούμενων κυβερνήσεων προκάλεσαν τραγικές συνέπειες στο κοινωνικό σύνολο. Δημιούργησαν ανοιχτές πληγές και νομιμοποίησαν την αδικία. Οι πολίτες αλλά και οι περισσότεροι από εμάς έχουμε εκφράσει την οργή μας για όσα αναγκαστήκαμε να υποστούμε τα τελευταία χρόνια.

Προς απάντηση όλων των παραπάνω, στέλνουμε ένα μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις. Δεν θα συνεχίσουμε το καταστροφικό έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Ένα κράτος δεν μπορεί και δεν πρέπει να δημιουργεί σχέσεις αντιπαλότητας. Δεν θέλουμε απέναντι μας κανέναν υπάλληλο. Γιατί, μόνον έτσι χτίζουμε σχέσεις εμπιστοσύνης και μόνον έτσι μπορούμε να παράσχουμε, ως κράτος, το καλύτερο δυνατό. Αυτό βέβαια, δεν σημαίνει ότι δεν θα είμαστε αυστηροί σε τυχόν ανεπάρκειες. Παραδεχόμαστε τις παθογένειες και προσπαθούμε να τις αλλάξουμε. Αυτό είναι το μήνυμα μας.

Η αξιωματική αντιπολίτευση μας κατηγορεί ότι ανακόπτουμε τις 'μεταρρυθμίσεις'. Δηλαδή, ονομάζουν 'μεταρρυθμίσεις' την εφαρμογή νεοφιλελευθέρων πολιτικών που κατ'ουσίαν κατέστρεψαν βασικά δημόσια κοινωνικά αγαθά.

Εμείς, όσο και εάν μας κατηγορείτε, βάζουμε ένα τέλος στις καταφανείς αδικίες και στις τεράστιες αρνητικές κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις στους πολίτες, στους εργαζόμενους και στην κοινωνία συνολικότερα. Οι μεταρρυθμίσεις για εμάς έχουν μια εντελώς διαφορετική έννοια, στοχεύουν σε ένα κράτος δικαίου, μη κομματικό και σε μια δημόσια διοίκηση για όλους τους πολίτες.

Είναι ειρωνεία να μιλάτε για λιγότερο δημόσιο κράτος. Ποιος, για παράδειγμα, έχει στην υπηρεσία του περισσότερους αστυνομικούς, δημόσιους υπαλλήλους δηλαδή; Εμείς η εσείς; Η συμπεριφορά σας προς το δημόσιο γενικότερα χαρακτηρίζεται από μια παράνοια, όταν σας βολεύει το χρησιμοποιείτε μέχρι εκμετάλλευσης. Διαφορετικά, το πολεμάτε μέχρι τέλους. Ένα κράτος δικαίου, ένα κράτος σοβαρό με συνέχεια στο χρόνο, δεν μπορεί να συμπεριφέρεται κατ'αυτόν τον τρόπο.

Τα άρθρα 14 έως 21, πιστεύω ότι αποτελούν μια σημαντική κίνηση σε πολιτικό, αλλά κυρίως σε ανθρώπινο και ηθικό επίπεδο. Οι απολύσεις ομάδων εργαζομένων σε δημόσιες υπηρεσίες που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο των μνημονιακών δεσμεύσεων δεν αφορούσαν σε λειτουργικές προτεραιότητες αλλά σε στενά δημοσιονομικές στοχεύσεις. Η τότε κυβέρνηση, μη σκεπτόμενη τον άνθρωπο αλλά τους αριθμούς προσπαθούσε αγωνιωδώς να πετύχει τις δεσμεύσεις της.
Όμως αυτός ο φαύλος κύκλος επιτέλους τελειώνει εδώ. Η αδικίες πέντε χρόνων τερματίζουν. Δεν είναι δυνατόν ένα κράτος της ευρωπαϊκής ένωσης να λειτουργεί ως κράτος αποικία χρέους. Σκεφτείτε το καλά συνάδελφοι και μη δεχτείτε να μείνετε αμέτοχοι ή εχθρικοί στην αλλαγή που προωθεί το παρόν νομοσχέδιο".

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69