tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

pistofidis ban1

Δένδιας στην 1η Μεραρχία: Προχωράμε σε μια μεγάλη μεταρρύθμιση, την «Ατζέντα 2030»

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας επισκέφθηκε σήμερα, Παρασκευή 24 Μαΐου 2024, την έδρα της I Μεραρχίας Πεζικού στη Βέροια, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Γεώργιο Κωστίδη.

Ο κ. Δένδιας παρουσία του Υποδιοικητή της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου Υποστράτηγου Γεώργιου Μανουρά και του Διοικητή της Ι Μεραρχίας Πεζικού Υποστράτηγου Νικόλαου Γιαννόπουλου, ενημερώθηκε για την αποστολή, τις επιχειρησιακές και τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες της Μεραρχίας.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, σε σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε στο στελέχη και τους οπλίτες της Ι Μεραρχίας Πεζικού ανέφερε:

«Είναι μεγάλη μου χαρά και μεγάλη μου τιμή που είμαι σήμερα εδώ. Αντιλαμβάνομαι πλήρως ότι βρίσκομαι σε έναν κρισιμότατης σημασίας Σχηματισμό για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Πατρίδας μας, για τον Στρατό, για τις Ειδικές μας Επιχειρήσεις. Έναν Σχηματισμό ύψιστης ετοιμότητας, υψηλής εκπαίδευσης, με τη δυνατότητα να παρέμβει και να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε, έστω κα αιφνίδια, απειλή.

Αντιλαμβάνομαι επίσης την υπερηφάνεια που σας δημιουργεί η λέξη «ΑΕΡΑΣ». Νομίζω ότι κάθε παιδάκι που τελειώνει έστω και την Α’ Δημοτικού γνωρίζει τι συμβολίζει αυτό για την Ιστορία της Πατρίδας μας. 

Θα ήθελα να σας πω ότι προσπαθώ με αυτές τις επισκέψεις να σχηματίσω μια εικόνα πιο ακριβή απ’ ό,τι απλές αναφορές και ενημερώσεις δίνουν για τη σημερινή κατάσταση των Ενόπλων Δυνάμεων της Πατρίδας μας.

Όπως ξέρετε, προχωράμε σε μια μεγάλη Μεταρρύθμιση – την έχουμε ονομάσει «Ατζέντα 2030» – και για τον Στρατό, και για το Ναυτικό, και για την Αεροπορία. Θα πάμε σε μια συνολική αναθεώρηση της δομής Δυνάμεων, ώστε να δώσουμε τη δυνατότητα και στον Στρατό να αντιμετωπίσει τις νέες προκλήσεις των καιρών με ακόμη μεγαλύτερη επάρκεια. 

Είναι όμως χαρά μου κάθε φορά που διαπιστώνω ότι η Μεταρρύθμιση η οποία επιχειρείται, έχει ένα πολύ στέρεο θεμέλιο. Πολύ πιο στέρεο απ’ ό,τι τα οπλικά συστήματα και οποιοιδήποτε τεχνικοί πολλαπλασιαστές ισχύος μπορούν να μας δώσουν. Και αυτό είστε εσείς, το ανθρώπινο δυναμικό των Ενόπλων Δυνάμεων. 

Καταλαβαίνω, επίσης, ότι αντιμετωπίζετε προβλήματα. Πάρα πολλά προβλήματα. Ένα από αυτά είναι το οικιστικό. Προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο γι’ αυτό. Προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βελτιωθούν οι όροι της ζωής σας. 

Καταλαβαίνουμε ότι η παροχή των υπηρεσιών σας προς την Πατρίδα δεν μπορεί να είναι μια μονομερής παροχή χωρίς αντιπαροχή. Καταλαβαίνετε κι εσείς, είμαι βέβαιος, και τις μεγάλες δυσκολίες και τα όρια. Θεωρώ όμως ότι μπορούμε από κοινού να πετύχουμε το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα. 

Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω, χωρίς αυτό να συνιστά προσχηματικές δηλώσεις ενός υπουργικού χαιρετισμού, ότι απολαμβάνετε της εμπιστοσύνης και της αγάπης του συνόλου της ελληνικής κοινωνίας. Αυτό αποτυπώνεται σε κάθε έρευνα, οποιαδήποτε εταιρείας μετρήσεων ή δημοσκοπήσεων τύχει να πέσει στα χέρια μας. 

Και πάλι σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Ήταν πολύ μεγάλη μου χαρά σήμερα που είμαι εδώ και έσφιξα το χέρι αρκετών από τα στελέχη της Μεραρχίας.

Ευχαριστώ πολύ».

dendias merarxia

methodos orizontio

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

protonio ban egraf

savantidou ban

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69