tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

pistofidis ban1

Μητσοτάκης και Πιερακάκης θα παρουσιάσουν την Παρασκευή στην Ημαθία το νέο ψηφιακό σχολείο

Το νέο ψηφιακό Σχολείο θα παρουσιάσουν την Παρασκευή, από την Ημαθία ,ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερακάκη.

Το ψηφιακό Σχολείο περιλαμβάνει:

  1. Το ψηφιακό Φροντιστήριο
  2. Διαδικτυακά μαθήματα για τους μαθητές ακριτικών νησιωτικών περιοχών που δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις ίδρυσης Σχολείου
  3. Τα λεγόμενα υπηρεσιακά έντυπα όπως το απουσιολόγιο, το βιβλίο ύλης, οι βαθμολογίεςθα ψηφιοποιηθούν δημιουργώντας και τις αντίστοιχες πλατφόρρες ενημέρωσης και αλληλεπίδρασης με τα σχολεία.
  4. Ταυτόχρονα θα επανασχεδιάζεται η  πλατφόρρα MySchool και το σύνολο των ψηφιακών υπηρεσιών διοίκησης που λειτουργούν σε σχολεία και διευθύνσεις εκπαίδευσης.

Ψηφιακό Φροντιστήριο

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα το οποίο έθεσε  ο υπουργός η ηλεκτρονική πλατφόρμα του Ψηφιακού Φροντιστηρίου:

Α. Θα ξεκινήσει πιλοτικά  σε δύο μαθήματα του Γυμνασίου.

Β. Το Σεπτέμβριο το νέο "μοντέλο"  φροντιστηριακής μάθησης  θα εφαρμοστεί πλήρως:

  • στις τελευταίες τάξεις του Δημοτικού Σχολείου και
  • στις υπόλοιπες τάξεις   του Γυμνασίου και Λυκείου.

Σχεδιάζεται η δημιουργία μιας ολοκληρωμένης πλατφόρμας μετασχολικής διαδικτυακής υποστήριξης μαθητών η οποία θα περιλαμβάνει:

Α) Βιντεομαθήματα

Β) Μαθήματα σε πραγματικό χρόνο (ζωντανά)

Γ) Υλικό για την αυτοαξιολόγηση και την αυτοματοποιημένη ανατροφοδότηση μαθητών

Δ) εξατομικευμένη υποστήριξη μέσω της οποίας οι μαθητές θα επικοινωνούν μέσω chat με εκπαιδευτικούς για να επιλύουν απορίες.

Ψηφιακές Υπηρεσίες MySchool

Αφορά τον επανασχεδιασμό της πλατφόρμας MySchool και των ψηφιακών υπηρεσιών διοίκησης που παρέχει σε σχολεία και δ/νσεις εκπαίδευσης με ανοιχτά πρότυπα.

Η πλατφόρμα διαχειρίζεται 1,5 εκατομμύριο μαθητές, 140 χιλιάδες εκπαιδευτικό προσωπικό και εξυπηρετεί 16 χιλιάδες σχολικές μονάδες, και είναι κομβικής σημασίας για την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. 

Αξιοποιώντας την υφιστάμενη εμπειρία και λαμβάνοντας υπόψη τις νέες προκλήσεις, ο επανασχεδιασμός του MySchool εστιάζει:

• Στην τεχνολογική αναβάθμιση της αρχιτεκτονικής και του λογισμικού της πλατφόρμας, ώστε να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις λειτουργικής επεκτασιμότητας και επιχειρησιακής λειτουργίας.

• Στην αναβάθμιση των ψηφιακών υπηρεσιών για το σχολείο με στόχο την αντικατάσταση των «υπηρεσιακών εντύπων», για παράδειγμα, απουσιολόγιο, βιβλίο ύλης, με ψηφιακά ισοδύναμες λύσεις που θα υιοθετηθούν καθολικά.

• Στην ενίσχυση της διαλειτουργικότητας, σε επίπεδο υπηρεσιών και δεδομένων, ώστε να αποτελέσει πυλώνα και καταλύτη για την ανάπτυξη ενός ευρύτερου οικοσυστήματος εφαρμογών, όπως για παράδειγμα οι εφαρμογές τηλεκπαίδευσης και οι εφαρμογές που απευθύνονται σε κηδεμόνες.

•Στην παραγωγή αναλυτικών αναφορών, με στόχο την υποστήριξη του εκπαιδευτικού σχεδιασμού.

 Ψηφιακές Υπηρεσίες για κηδεμόνες μαθητών (eParents)

Αφορά μια νέα πλατφόρμα που στόχο έχει να δώσει στον πολίτη-κηδεμόνα ένα ζωντανό «παράθυρο» στα σχολικά δρώμενα.

Θα υλοποιηθούν οι  παρακάτω θεματικές:

1. Ανακοινώσεις και ειδοποιήσεις: Θα αποτελέσει το επίσημο ψηφιακό κανάλι ενημέρωσης του κηδεμόνα από το σχολείο.

2. Δραστηριότητες: Αφορά στο ημερολόγιο του σχολείου και της τάξης με δυνατότητα δήλωσης συμμετοχής σε εκδηλώσεις, περιπάτους, εκδρομές κ.λπ.

3. Ο μαθητής: Αφορά στην παρακολούθηση των επιδόσεων, της βαθμολογίας, απουσίες, καθώς και συμβουλευτικές υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης.

4. Η μελέτη: Πιο συγκεκριμένα αφορά στην ενημέρωση σε σχέση με την ύλη που καλύφθηκε στην τάξη και τις εργασίες που έχουν ανατεθεί στο μαθητή.

5. Ο καθηγητής: Με στόχο τον προγραμματισμό συνάντησης ή τη δυνατότητα online επικοινωνίας μέσω της πλατφόρμας σε επιλεγμένες ώρες.

6. Δίκτυο κηδεμόνων: Με στόχο την επικοινωνία μεταξύ κηδεμόνων και την υποστήριξη ομάδων σε επίπεδο σχολείου και τάξης.

7. Ειδικές υπηρεσίες: Όπως η παρακολούθηση της θέσης του σχολικού οχήματος, η υποστήριξη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, οι δωρεές και χορηγίες για το σχολείο κ.λπ.

Τα παραπάνω θα υλοποιηθούν παράλληλα με την εξέλιξη του κανονισμού λειτουργίας των σχολείων, και των υποδομών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Πηγή: https://www.esos.gr/

methodos orizontio

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

protonio ban egraf

savantidou ban

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69