tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Για την παρέμβαση Τσίπρα…

Γράφει ο Γιώργος Κακαφίκας

Ξεσάλωσαν εντός και εκτός του ΣΥΡΙΖΑ για τις δύο παρεμβάσεις του πρώην πρωθυπουργού στο συνέδριο του κόμματος και στην ημερίδα που οργάνωσε η Καθημερινή για τα 50 χρόνια αποκατάστασης της Δημοκρατίας.

Για τους «εκτός» το καταλαβαίνω! Ποτέ δεν έπαψαν να τον πυροβολούν , να στάζουν άφθονο δηλητήριο , να συνεχίζουν την δολοφονία χαρακτήρα του και μετά την παραίτηση του. Αυτοί διαισθάνονται τον κίνδυνο της ύπαρξης του έστω και τώρα που είναι αποστασιοποιημένος . Τον θεωρούν τον μεγαλύτερο αντίπαλο τους , ξέρουν ότι από αυτόν κινδυνεύει η ανατροπή του καθεστώτος που επιβλήθηκε μετά το 2019.Δεν είναι τυχαίοι οι πηχυαίοι  τίτλοι των πετσωμένων ΜΜΕ την επόμενη των παρεμβάσεων του. Παραποίησαν , διαστρέβλωσαν όσα είπε, δημιούργησαν δικό τους αφήγημα μακριά από την πραγματικότητα .Να αναφέρουμε ορισμένα «μαργαριτάρια»: που είδαν το meal culpa τα «πετσωμένα», αφού αναφέρθηκε για το μεγάλο σκάνδαλο της NOVARTIS.Αμφισβήτησε ότι δεν ήταν μεγάλο σκάνδαλο όταν στις ΗΠΑ υποχρεώθηκε η εταιρεία να πληρώσει ένα μεγάλο ποσό για πρόστιμο; Δεν ξεχνιούνται τα αδιευκρίνιστα ποσά , ούτε η λυσσαλέα προσπάθεια για την συγκάλυψη του , ούτε το κυνηγητό που υπέστησαν εισαγγελείς και δημοσιογράφοι που το ανέδειξαν. Για την διαδικασία μίλησε που ήταν λαθεμένη . Πρέπει να έχεις πολιτικό θάρρος για να αναγνωρίσεις κάποιο λάθος. Δεν είναι χαώδης αυτή η απόσταση από το meal culpa;

Μπορεί να υπάρχει αντίρρηση ότι έπρεπε να μπει τάξη στις συχνότητες των καναλιών που μέχρι τότε λειτουργούσαν σκανδαλωδώς δωρεάν; Τι είπε :υπήρξαν λάθη και κενά στην διαδικασία που εκ του αποτελέσματος αυτό αποδεικνύεται. Ποια είναι η κατάσταση σήμερα: καλλίτερη ή χειρότερη;  Η μιντιακή  κυριαρχία της κυβέρνησης την  εξασφαλίζει να δρα με αλαζονεία , να μην υπολογίζει θεσμούς , σύνταγμα ,αφού έχει το προστατευτικό κάλυμμα των ΜΜΕ. Αποτέλεσμα αυτών η καταδίκη από το Ευρωκοινοβούλιο για  την καταπάτηση του κράτους δικαίου- ακούσατε τίποτα από τα πετσωμένα μέσα κάτι – και  η 107 θέση που βρισκόμαστε  στην ενημέρωση.  Υπάρχουν κάποια όρια στην διαστρέβλωση που άμα τα διαβείς δεν γίνεσαι γραφικός αλλά επικίνδυνος. Που εντοπίζεται εδώ το  meal culpa!! Προφανώς σιώπησαν για τα άλλα ενδιαφέροντα που αναφέρθηκε ο Τσίπρας, για την ακρίβεια, την επέλαση της ακροδεξιάς κλπ.

Καλά αυτοί είχαν τους λόγους τους, την δουλειά τους κάνουν όπως την έκαναν μέχρι τώρα , αλλά οι «εντός» γιατί αντέδρασαν , «χολώθηκαν» από τα λεγόμενα του πρώην προέδρου. Οι αντιδράσεις όπως είναι γνωστό ξεκίνησαν  από την παρέμβαση που έκανε πριν την έναρξη του συνεδρίου. Και τι είπε; Αυτά που αναφέρθηκαν στις συνεδριάσεις της Π.Γ από την πλειοψηφία των μελών της για το ερωτηματολόγιο και την συμπεριφορά του προέδρου αγνοώντας τα όργανα . Είπε το αυτονόητο όταν ο Κασσελάκης ζήτησε την επαναβεβαίωση της στήριξης από την Π.Γ ότι αυτή μόνο από την βάση μπορεί να δοθεί αφού αυτή τον εξέλεξε. Έκανε κάποιες εκτιμήσεις και επισημάνσεις για την πορεία του κόμματος και της αριστεράς .Μάλιστα  κατέκρινε αυστηρά αυτούς που έφυγαν λέγοντας χαρακτηριστικά: έφυγαν γιατί έχασαν. Υπάρχει κάτι μεμπτό σ’ αυτό; Ο σόουμαν το αποδέχτηκε μάλιστα με επιβλητικό τρόπο λέγοντας το απίθανο: …… βρέστε μου αντίπαλο!!!...Που τον ήθελε : στα μαρμαρένια αλώνια;;;Το πρόβλημα δημιουργήθηκε από τους «ισορροπιστές» που κλώτσησαν το τενεκεδάκι λίγο ποιο κάτω!!Δόθηκε αυτή η μεσοβέζικη λύση . Το τραγελαφικό ήταν ότι την ψήφισε και ο πρόεδρος που …έψαχνε αντίπαλο. Συναλλαγή ,συμπαιγνία;;Δεν γίνεται το βράδυ να συμφωνείς σε μία τακτική αντιμετώπισης της κατάστασης και την επομένη να κάνεις την κωλοτούμπα. Δεν είναι αθώες και χωρίς «αντιπαροχή» τέτοιες πιρουέτες!!!Ο χρόνος θα δείξει.

Να σταθούμε και λίγο στην συνέντευξη που έδωσε στο φόρουμ. Τον εγκάλεσαν πρώτα γιατί δεν πήγε στο συνέδριο του κόμματος και πήγε στης Καθημερινής!!Ανόμοιες και μικρόψυχες συγκρίσεις. Πρώτον σαν πρώην πρωθυπουργός με την οικουμενικότητα του πηγαίνει όπου τον καλέσουν για να αναφερθεί στο κυβερνητικό του έργο .Δεύτερον ο ηγέτης δεν επιλέγει περιβάλλον , πρέπει να πηγαίνει και στο πιο εχθρικό για να πει τις απόψεις του, αλλιώς δεν θα ήταν ηγέτης. Στο συνέδριο του κόμματος που  ίδρυσε και άντρωσε έστειλε μήνυμα πριν την έναρξη του και εξέφρασε τις ανησυχίες του .Τον λοιδόρησαν γι’ αυτό. Σκέψου να τα έλεγε αυτά σ’ ένα εκστασιασμένο , οπαδικό περιβάλλον του Κασσελάκη και να γιουχάιζαν τον ιδρυτή του κόμματος ! Μπορεί να ξεχάσει κανείς την αντιμετώπιση της κερκίδας με αυτούς που δεν συμφωνούσαν. Τι θέλατε δηλαδή να μιλάει ο Τσίπρας να ακούγονται γιούχα και να σηκώνεται ο καίσαρας να υψώνει τα χέρια να «εξημερώσει» το πλήθος όπως έκανε όταν μιλούσε η Γεροβασίλη ;Γνωρίζουν  από τον μύθο των ευαγγελίων πόσο μικρή είναι η απόσταση από το «ωσαννά» στο «σταύρωσον»!!!Αντί να  συναισθανθούν τις ευθύνες τους για την τραγική εικόνα του συνεδρίου προσπαθούν να πετάξουν την μπάλα στην εξέδρα.

Πολύς λόγος έγινε για την αυτοκριτική που έκανε για τα δύο μείζονα ζητήματα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ,το σκάνδαλο NOVARTIS , και τις τηλεοπτικές άδειες. Και οι «εντός» αποσιώπησαν τα υπόλοιπα ενδιαφέροντα που είπε και για την κυβερνητική περίοδο με αποκορύφωμα την σωτηρία της χώρας από την χρεωκοπία .Δεν θα επαναλάβω αυτά που ανέφερα ποιο πάνω για την ουσία της συνέντευξης. Ο κουρνιαχτός που σηκώθηκε και κυρίως στα σόσιαλ μίντια μας θύμισε τον αυριανισμό της δεκαετίας του ’80.Είναι νόμος όσο δεν παράγεται πολιτική θα εισχωρούν απολίτικα στοιχεία που τα επιχειρήματα τους είναι …άναρθρες κραυγές. Δείτε τι έγραφε μία στο fb: …εκλογές την Κυριακή , άντε να φύγουν τα λαμόγια να μπουν μπροστά οι νέοι…ή άλλος ..Κασσελάκη διώξε την Γεροβασίλη και πολλά άλλα .Περιμένει να ανακάμψει ο ΣΥΡΙΖΑ όταν αυτή είναι η εκτίμηση μιας μερίδας μελών για τα μεσαία στελέχη; Και θα αναρωτηθεί κανείς από που να πάρουν την διαπαιδαγώγηση όταν ο ίδιος πρόεδρος συντηρεί τέτοιο κλίμα με  την συνθηματολογία που προωθεί  στην …αδιαμεσολάβητη επαφή!!Άκουσες ποτέ να κάνει μία ανάλυση για κάποιο πρόβλημα και να προτείνει την λύση; Με Tik Tok δεν γίνεται αντιπολίτευση , ούτε σε κρίσιμα νομοσχέδια που περνάει η κυβέρνηση και ο κόσμος βρίσκεται στους δρόμους να υπερασπιστεί τα δίκαια του εσύ να κάνεις ορεινές διακοπές με τον σύζυγο σου!!Μπορεί να μην έχει αριστερή συνείδηση , ας κρατήσει τουλάχιστον τα προσχήματα , να μην προκαλεί!!Και η διολίσθηση συνεχίστηκε με ένα ακόμα πρωτοφανές επεισόδιο: κάνανε μήνυση σε μέλος της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ , για εσωκομματικά ζητήματα , αφού προηγούμενα τον απολύσανε! Πρωτάκουστο το κόμμα να μηνύει στέλεχος του! Νέα ήθη , νέες μέθοδοι! Τα όργανα γιατί υπάρχουν; Άλλη μία απόδειξη ότι δεν τα υπολογίζει , τα υποβαθμίζει. Να δούμε μέχρι πού θα φτάσει αυτή η κατάσταση.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69