tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Βεσυρόπουλος: Η κυβέρνηση στήριξε την εστίαση στην πράξη

Τα μέτρα περίπου 55 δισ. ευρώ που έλαβε η κυβέρνηση προκειμένου να στηρίξει την κοινωνία και τον κλάδο της εστίασης κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης παρουσίασε ο υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος, στην παρέμβαση του στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Συλλόγων Εστίασης.

Ο κ. Βεσυρόπουλος, κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του, επισήμανε ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας από την πρώτη στιγμή της θητείας της έβαλε ως στόχο την στήριξη της εστίασης η οποία, όπως είπε, αποτελεί τον μεγαλύτερο εργοδότη της χώρας με 75.000 επιχειρήσεις

Ο κ. Βεσυρόπουλος τόνισε ότι ο κλάδος της εστίασης στηρίχθηκε για να ανταπεξέλθει στις συνέπειες της υγειονομικής κρίσης με το μέτρο των 7 κύκλων της επιστρεπτέας προκαταβολής ύψους πάνω από 1 δις ευρώ, πόσο το οποίο ήταν αφορόλογητο και ακατάσχετο.

Επίσης, μέσα από το πρόγραμμα παγίων δαπανών ενισχύθηκαν πάνω από 10 χιλιάδες επιχειρήσεις, οι οποίες έλαβαν συνολικά πάνω από 74 εκ. ευρώ, εκ των οποίων τα 25 εκ. ήταν για την επιδότηση φορολογικών δαπανών και 48 εκατ. ευρώ για την επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών.

Σημείωσε ότι επιπλέον χορηγήθηκαν αποζημιώσεις ειδικού σκοπού για τους εργαζόμενους και τους επαγγελματίες στην εστίαση. Πιο συγκεκριμένα, 69.830 επιχειρήσεις έλαβαν συνολικά 92 εκ. 354.000 ευρώ.

Όπως είπε ο κ. Βεσυρόπουλος, δόθηκε επίσης χρηματοδότηση για την επιδότηση των ενοικίων για καταστήματα εστίασης ύψους 314 εκατ. ευρώ. Ο υφυπουργός σημείωσε ότι ακόμη δόθηκαν παρατάσεις για τις καταβολές οφειλών, θεσμοθετήθηκε το μέτρο των 72 δόσεων για τη ρύθμιση χρεών που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ενώ όπως είπε πρόσφατα πέρασε το νομοσχέδιο για ρύθμιση δόσεων με την αναβίωση των 100 και 120 δόσεων με ταυτόχρονη αποδέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών.

Ο κ. Βεσυρόπουλος υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη προχώρησε, εκτός από τα μέτρα στήριξης, και σε μειώσεις των φορολογικών συντελεστών και της προκαταβολής φόρων, ενώ κατάργησε την εισφορά αλληλεγγύης.

Απαντώντας στα ζητήματα της διατήρησης του ΦΠΑ στο 13%, της μείωσης των ειδικών φόρων κατανάλωσης στον καφέ και τα ποτά αλλά και το νόμο περί αιγιαλού, επισήμανε ότι το επόμενο διάστημα θα γίνουν σχετικές εξαγγελίες στο πλαίσιο του νέου φορολογικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας, καλώντας τους εκπροσώπους της εστίασης για διάλογο.

Το συνέδριο συνδιοργανώνουν η EstiasiGreece και η Πρωτοβουλία Εστίασης Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΚΜ).

Πηγή: https://www.voria.gr/

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69