tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Αύξηση 15% στις τιμές αποζημίωσης των υλοτόμων των ΔΑΣΕ

Με αυξημένες τιμές κατά 15% θα αποζημιωθούν οι υλοτόμοι των Δασικών Συνεταιρισμών Εργασίας για τις υλοτομικές και λοιπές εργασίες συγκομιδής για το τρέχον έτος και για κάθε ένα από τα επόμενα έτη.

Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπέγραψαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης, και ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς, προβλέπεται η αύξηση όλων των βασικών τιμών υλοτομικών και λοιπών εργασιών συγκομιδής κατά 15%, και των κατά περίπτωση προσαυξήσεων κατά 5%, με άμεση ισχύ από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της

Κυβερνήσεως, ενώ ρυθμίζεται η πληρωμή των Δασικών Συνεταιρισμών από τις Δασικές Υπηρεσίες.

Οι τιμές παρέμειναν σταθερές από το 2011 έως σήμερα ή και μειώθηκαν στο πέρασμα των χρόνων ανάλογα με την πορεία που είχε ο δείκτης τιμών καταναλωτή. Οι καλύτερες αμοιβές των Δασικών Συνεταιρισμών Εργασίας έχουν ως στόχο την αύξηση της παραγωγής καυσόξυλων, ώστε να ικανοποιηθούν στο μέγιστο δυνατό βαθμό οι ετήσιες ανάγκες για τη δωρεάν ή με χαμηλό αντίτιμο διάθεση καυσόξυλων στους κατοίκους δασόβιων, παραδασόβιων και ορεινών περιοχών.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, δήλωσε:

«Για να λειτουργήσει σωστά η συγκεκριμένη αγορά, κρίσιμη ανάγκη ειδικά σήμερα που η ενεργειακή επάρκεια και οι τιμές κάθε είδους καυσίμων έχουν επηρεαστεί καθοριστικά από την ενεργειακή κρίση, είναι αναγκαία η προσαρμογή των τιμολογίων στην σημερινή πραγματικότητα. Έτσι θα αξιοποιηθούν τα δάση μας προς όφελος των πολιτών ορεινών οικισμών , και θα προστατευτούν ταυτόχρονα από την υπερσυγκέντρωση της καύσιμης ύλης».

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς, δήλωσε:

«Βιώνουμε τον πιο δύσκολο ενεργειακά χειμώνα εδώ και δεκαετίες. Δίνουμε σημαντική αύξηση στην τιμή μονάδας των υλοτομικών εργασιών, έτσι ώστε οι Δασικοί Συνεταιρισμοί Εργασίας να έχουν έναν λόγο παραπάνω για να πάρουν δουλειές από τα δασαρχεία. Φέτος, διαθέσαμε το ποσό ρεκόρ των 4.500.000 ευρώ για την κάλυψη των ατομικών αναγκών σε ξυλεία των κατοίκων δασόβιων, παραδασόβιων και ορεινών περιοχών. Χιλιάδες συμπολίτες μας επωφελούνται, ήδη, λαμβάνοντας δωρεάν ή έναντι συμβολικού αντιτίμου καυσόξυλα».

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69