tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Η ενέργεια, η ακρίβεια και οι μισές αλήθειες της κυβέρνησης

Γράφει ο Βασίλης Κωνσταντινόπουλος

Στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, όλων των εταιρειών το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ελληνικής κοινωνίας δεν είναι η πανδημία που ακόμη την ταλανίζει, αλλά η «εξοντωτική» ακρίβεια. Ειδικά στο ηλεκτρικό ρεύμα οι λογαριασμοί έρχονται το λιγότερο με 50% αύξηση και στις περισσότερες περιπτώσεις διπλάσιοι, και τριπλάσιοι. Καθημερινά κατακλύζουν τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, ειδήσεις με ανθρώπους που βλέποντας τον λογαριασμό της ΔΕΗ και των άλλων εταιρειών, τους συμβαίνουν πρωτόγνωρες καταστάσεις, αφού οι άνθρωποι κινδυνεύουν να πάθουν καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό και χρειάζονται ηρεμιστικό για να μπορέσουν να γλυτώσουν τα χειρότερα. Στην Ρόδο μια κάτοικος ξεκίνησε απεργία πείνας έξω από το υποκατάστημα της ΔΕΗ, όταν της ήρθε 3.821 ευρώ ο λογαριασμός ηλεκτρικού ρεύματος.

H κυβέρνηση υποστηρίζει ότι οι υψηλές τιμές ενέργειας είναι διεθνές πρόβλημα κάτι που ισχύει εν μέρει, αλλά λέει μόνο την μισή αλήθεια. Δεν μας λέει ούτε μπαίνει στον κόπο να μας εξηγήσει γιατί η Ελλάδα είναι με διαφορά πρώτη και ακριβότερη χώρα στην αγορά του ηλεκτρικού ρεύματος σε όλη την Ευρώπη, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας. Δεν μας εξηγεί η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη και μας λέει ψέματα ουσιαστικά για την τιμή του ηλεκτρικού γιατί εάν δεν αποφάσιζε ο πρωθυπουργός να κλείσει τις λιγνιτικές μονάδες στη Δυτική Μακεδονία και τη Μεγαλόπολη της Πελοποννήσου άρον-άρον μέχρι το 2027, χωρίς καμιά μελέτη και χωρίς καμία ουσιαστική πρόνοια για τους εργαζόμενους των περιοχών η τιμή σήμερα θα ήταν κατά πολύ χαμηλότερη. Στην Γερμανία η οποία έχει και ισχυρότατο οικολογικό κίνημα, έφτιαξαν χρονοδιάγραμμα απολιγνιτοποίησης για το 2038, το ίδιο και η Τσεχία ενώ η Πολωνία θα το κάνει πράξη το 2049.

Η ακρίβεια όμως δυστυχώς δεν είναι μόνο στο ρεύμα (αν και μόνο αυτό φτάνει για να «ροκανίσει» το 1/3 του μισθού), αλλά και στην βενζίνη, το υγραέριο, το πετρέλαιο κίνησης και το πετρέλαιο θέρμανσης. Για πρώτη φορά η Βενζίνη έχει φτάσει στην ηπειρωτική Ελλάδα στο 1,90€ και στα νησιά το 2,15€. Δυστυχώς έχουμε την ακριβότερη βενζίνη σε όλη την Ευρώπη και είμαστε από τους τελευταίους σε μισθούς και στον ιδιωτικό και στον δημόσιο Τομέα. Ενώ όμως συμβαίνουν όλα αυτά και τα νοικοκυριά δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν, οι δε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις δυσκολεύονται τόσο πολύ που κάποιες ήδη κλείνουν και άλλες δυστυχώς θα κλείσουν λόγω του ηλεκτρικού, η κυβέρνηση δεν παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο.

Μια άμεση λύση που προτάθηκε θα ήταν να μειωθεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης, αλλά ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Σκυλακάκης είπε το αμίμητο….. Ότι οι φτωχοί δεν έχουν αυτοκίνητο... Όχι κ. Σκυλακάκη οι φτωχοί έχουν ένα «σαραβαλάκι» που μάλιστα καταναλώνει και περισσότερο καύσιμο. Ακόμη δεν υπολόγισαν ότι η μείωση του ΕΦΚ αφορά και το πετρέλαιο θέρμανσης και εάν πέσει ή τιμή θα μπορεί να ζεσταθεί το «κοκκαλάκι» του Έλληνα.

Επιπροσθέτως, εάν πάρουμε το δείκτη του πληθωρισμού για τον Ιανουάριο ο πληθωρισμός έκλεισε στο 6,2%, πρόκειται για ρεκόρ 25ετίας όσον αφορά στην μεταβολή του δείκτη. Υπενθυμίζεται ότι υψηλότερος πληθωρισμός είχε καταγραφεί τον Ιανουάριο του 1997 (6,8%), όταν ακόμη η χώρα είχε ως εθνικό νόμισμα τη δραχμή. Για πρώτη φορά το καλάθι της νοικοκυράς είναι απλησίαστο και ήδη οι καταναλωτές, μειώνουν ακόμη και τις αγορές για τα βασικά αγαθά, όπως φαίνεται παραστατικά και από την μείωση της κατανάλωσης στα καταστήματα τροφίμων.

Κύριοι και κυρίες της κυβέρνησης τα νοικοκυριά και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στενάζουν στον «Θερμοστάτη», στην «Αντλία» και στο «Ράφι». Κύριοι και κυρίες της Κυβέρνησης του Κ. Μητσοτάκη,δεν φταίνε οι αριστεροί που ακριβαίνει το ρεύμα ( σημειωτέον με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, δεν ανέβηκε το ρεύμα ούτε ένα ευρώ), δεν φταίει μόνο η διεθνής κρίση για το ρεύμα. Κύριοι πάρτε γρήγορα μέτρα, ξαναβάλτε μπροστά τις λιγνιτικές μονάδες, βάλτε πλαφόν στις αυξήσεις των εταιρειών ηλεκτρικής ενέργειας, πάρτε μέτρα για να τιθαψέτε τον πληθωρισμό, η κοινωνία δεν αντέχει άλλο!!!!

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69