tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

super course

Ανάγκη για αρραγές πολιτικοκοινωνικό μέτωπο απέναντι στον φασισμό που ξαναζωντανεύει μέσα στην εξαθλίωση

Γράφει η Φρόσω Καρασαρλίδου

Το εκρηκτικό μείγμα ακρίβειας, φτωχοποίησης και κοινωνικών ανισοτήτων, εν μέσω μάλιστα της κορωνολαίλαπας, φέρνει την Ελληνική κοινωνία μπροστά σε σοβαρά διλήμματα, τα οποία τείνουν να οδηγήσουν τελικά την κοινωνία σε νέα αδιέξοδα.

Ο κ. Μητσοτάκης, που ήταν… ακριβός στα πίτουρα, εμφανίζεται τώρα… φθηνός στο αλεύρι. Μοίρασε χωρίς φειδώ και κριτήρια πολλά δις ευρώ από το «μαξιλάρι» των 37 δις του ΣΥΡΙΖΑ σε απευθείας αναθέσεις και καμπάνιες ενημέρωσης, εν μέσω κρίσης σε εξοπλιστικά προγράμματα κ.α. (μόνο τον τελευταίο ενάμιση χρόνο έδωσε 5 δισ. ευρώ σε απευθείας αναθέσεις, 1 δισ. ευρώ σε funds και 7 δισ. ευρώ σε εξοπλιστικά) και τώρα φοβάται τον «εκτροχιασμό» από την μείωση του ΦΠΑ ακόμα σε βασικά είδη διατροφής, όπως στο ψωμί.

Πέρα όμως από τα σοβαρά προβλήματα στην επιβίωση  ή στην αξιοπρεπή διαβίωση του μεγαλύτερου μέρους της μικρομεσαίας τάξης, ελλοχεύει ένας ακόμα σημαντικός κίνδυνος, που δεν αντιμετωπίζεται ούτε με επιδόματα, ούτε με «χαρτζιλίκια», ούτε με βαλίτσες τύπου Π. Δούκα ή Αττικής Οδού. Είναι ο κίνδυνος να «ξυπνήσει» και πάλι ο κοιμώμενος όφις του φασισμού, που όλοι ζήσαμε στο πρόσφατο παρελθόν πόσο επικίνδυνος μπορεί να γίνει για την χώρα.

Ο εναγκαλισμός της ΝΔ με εκπροσώπους της ακροδεξιάς στην σημερινή κυβέρνηση θα μπορούσε να είναι ο προπομπός για ακόμα πιο απροκάλυπτες συνέργειες στο μέλλον, ενώ η αναζωπύρωση του φασισμού θα ήταν το τέλειο άλλοθι για να συνεχιστούν πολλά από τα κατασταλτικά μέτρα της κυβέρνησης με το πρόσχημα του κορωνοϊού , τα οποία επιδιώκει να  διατηρήσει για όσο την συμφέρει.

Απέναντι, λοιπόν, στον επαπειλούμενο νέο εκφασισμό της κοινωνίας, ο δημοκρατικός κόσμος πρέπει να στήσει ένα μέτωπο αρραγές, αφήνοντας στην άκρη τις επιμέρους διαφορές. Με διάθεση αυτοκριτικής από κάθε πλευρά, πρέπει να αποφασίσουμε αν θα είμαστε κομμάτι αυτού του ενιαίου μετώπου κόντρα στο νεοφιλελευθερισμό και ταυτόχρονα  στον φασισμό ή θα στεκόμαστε κάπου στη μέση.

Τελικά, πρέπει να αναλογιστούμε: Θέλουμε μια προοδευτική κυβέρνηση αποτελούμενη από υγιείς δημοκρατικές δυνάμεις ή μια κυβέρνηση – Ανώνυμη Εταιρία, που θα αποτελείται από ανάλγητους νεοφιλελεύθερους, φθηνούς πατριδοκάπηλους, επικίνδυνους ακροδεξιούς και  αβασάνιστα golden boys;

Φρόσω Καρασαρλίδου

πρ. βουλευτής Ημαθίας ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ

methodos orizontio

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

EBORIDIS

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69