tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Μπαρτζώκας για τους Απόστρατους: Να διορθωθεί η αδικία εις βάρος τους με τις κρατήσεις μερισμάτων και μάλιστα, αναδρομικά

Την αποκατάσταση της αδικίας εις βάρος των Αποστράτων και των τριών όπλων, Στρατού, Ναυτικού, Αεροπορίας, με τις κρατήσεις των μερισμάτων από τα Μετοχικά τους Ταμεία, καθώς και με τις κρατήσεις που υφίστανται στους Ειδικούς Κλάδους Οικονομικής Ενίσχυσης ζητά ο Τάσος Μπαρτζώκας από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας.

Φέρνοντας το ζήτημα στη Βουλή, ζητά από το Νίκο Παναγιωτόπουλο να διευθετηθεί το ζήτημα οριστικά με νομοθετική παρέμβαση, η οποία είναι ούτως ή άλλως επιβεβλημένη, καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει αποφανθεί ότι οι εν λόγω κρατήσεις, είναι αντισυνταγματικές.

Όπως αναφέρει ο Τάσος Μπαρτζώκας στην Ερώτησή του, οι κλιμακωτές κρατήσεις στα αποδιδόμενα μερίσματα, βάσει του Ν.4093/2012, κατόπιν και της εφαρμογής του Ν.4387/2016, έχουν δημιουργήσει Αποστράτους δύο ταχυτήτων, καθώς οι μερισματούχοι των Μετοχικών Ταμείων πριν το 2016 συνεχίζουν να έχουν κρατήσεις, ενώ μετά το 2016 δεν έχουν.

Ο Βουλευτής ζητά η νομοθετική θεραπεία της αδικίας, εκτός από άμεση, να έχει και αναδρομικό χαρακτήρα, προκειμένου να αποδοθούν στους μερισματούχους Απόστρατους εξ ολοκλήρου οι κρατήσεις που έχουν υποστεί όλο αυτό το διάστημα. Αιτιολογεί δε την αναδρομικότητα, στη βάση της αυτοχρηματοδότησης των Μετοχικών Ταμείων από τους ίδιους τους μερισματούχους, τονίζοντας ότι η επιστροφή των κρατήσεων είναι το ελάχιστο δείγμα της Πολιτείας απέναντι στην προσφορά τους προς την Πατρίδα.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69