tsakiridis ban july21

Δείτε το φυλλάδιο προσφορών!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

 fancy jewelry store

access ban20

Ηλίας Σταύρου στο Έθνος: "Ήμουν ναζιστής, εθνικοσοσιαλισμός η ιδεολογία της Χρυσής Αυγής"

Ο πρώην υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Σταύρου, ο οποίος προσήλθε αυτοβούλως στις ανακρίτριες Κλάπα - Δημητροπούλου και κατέθεσε όλα όσα γνωρίζει για το φασιστικό μόρφωμα, "σπάει" για πρώτη φορά τη σιωπή του στο "Εθνος".
Στην επιστολή-κεραυνό για την ηγεσία της ΧΑ που έστειλε στην εφημερίδα, δηλώνει απερίφραστα ότι υπήρξε ναζιστής, αλλά σήμερα δεν είναι και δεν τον εκφράζει ο εθνικοσοσιαλισμός. Επίσης, ότι η μητέρα του Φανή Κυρατζή, που απεβίωσε πρόσφατα, ήταν οικονομολόγος και δίδασκε στο 5ο Ενιαίο Λύκειο Βέροιας.

Ο ίδιος καταγγέλλει εκβιασμούς και παρακολουθήσεις από τη Χρυσή Αυγή και με το κείμενο του απαντά στον γ.γ., Ν. Μιχαλολιάκο.

Στην επιστολή του μιλά για παρακολούθηση των κινητών του τηλεφώνων, του τηλεφώνου της εγκύου – τότε – συζύγου του, αλλά και για παρακολούθηση των ηλεκτρονικών του υπολογιστών από άτομα που ανήκουν στην οργάνωση.
Το "βαθύ λαρύγγι" της οργάνωσης, ήταν στέλεχος του κόμματος, είχε κατέλθει ως υποψήφιος βουλευτής, ενώ υπηρετούσε μέχρι και τον περασμένο Σεπτέμβριο ως επιστημονικός συνεργάτης του βουλευτή Πολύβιου Ζησιμόπουλου, ωστόσο, αποχώρησε από τη Χρυσή Αυγή, καθώς, όπως λέει, δεν τον εξέφραζε πλέον ο εθνικοσοσιαλισμός.

Μετά την αποχώρησή του από τη Χρυσή Αυγή παρέδωσε το υλικό που είχε στην κατοχή του για τη δράση της Χρυσής Αυγής, ενώ κατήγγειλε και συγκεκριμένο αστυνομικό των ΜΑΤ πως δεν έκανε τίποτε όταν εκείνος του κατήγγειλε τους εκβιασμούς σε βάρος του συστήνοντάς του μάλιστα να μην απευθυνθεί στις Αρχές.

Έπειτα από την κατάθεσή του στις ανακρίτριες, ο Ηλίας Σταύρου -ο οποίος είχε προσέλθει αυθορμήτως στις δικαστικές αρχές- υποστηρίζει στην επιστολή του ότι τελικός σκοπός της ΧΑ "είναι η δημιουργία ενός μονοκομματικού καθεστώτος στο οποίο κράτος και κόμμα θα ταυτίζονται και το πρώτο θα τελεί υπό τις εντολές του δεύτερου".

Ο ίδιος αφήνει να εννοηθεί ότι θα υπάρξει και συνέχεια αποκαλύψεων.

Διαβάστε μέρος της επιστολής του κ. Σταύρου:

"Ήμουν μέλος από το 2005 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2013. Μετείχα ως υποψήφιος στις Εθνικές εκλογές Μαΐου και Ιουνίου του 2012. Η ιδεολογία του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή είναι ο Εθνικοσοσιαλισμός. Στη ΧΑ μπήκα με πλήρη συνείδηση τις ξεκάθαρα εθνικοσοσιαλιστικής ιδεολογίας της, της οποίας θερμός θιασώτης ήμουν και εγώ.

Η Χρυσή Αυγή αγωνίζεται για την επικράτηση των ιδεών και αρχών του Εθνικοσοσιαλισμού και συνακόλουθα για τη δημιουργία ενός Εθνικοσοσιαλιστικού Κράτους με σημείο αναφοράς τη μεσοπολεμική Γερμανία.
Τελικός σκοπός είναι η δημιουργία ενός μονοκομματικού καθεστώτος στο οποίο κράτος και κόμμα θα ταυτίζονται και το πρώτο θα τελεί υπό τις εντολές του δεύτερου. Η επικράτηση του καθεστώτος αυτού θα γινόταν με την εξάπλωση και τη διάδοση των ιδεών του κόμματος στην κοινωνία και με την κατά το μέτρο του δυνατού διείσδυση σε κρατικούς θεσμούς, δηλαδή στην αστυνομία και τον στρατό".

Το προφίλ του

Όπως αναφέρει το "Έθνος" ο έμπιστος της ηγετικής ομάδας που έγινε αποδιοπομπαίος τράγος εν μια νυκτί είναι ο Ηλίας Σταύρου, πρώην υποψήφιος βουλευτής Ημαθίας, ο οποίος διαχώρισε εδώ και καιρό τη θέση του από το κόμμα και μίλησε στις ανακρίτριες, ενώ η κατάθεσή του κρίνεται ως από τις πιο σημαντικές που υπάρχουν μέσα στη δικογραφία.

Απόφοιτος της Νομικής Σχολής, ο Ηλίας Σταύρου, όπως αναφέρει η εφημερίδα, οργανώθηκε στην Χρυσή Αυγή από 15 ετών. Ήταν, μάλιστα, πυρηνάρχης στον τόπο καταγωγής του, ενώ η δραστηριότητά του είχε εκπλήξει και μεγάλα στελέχη στην Αθήνα.
Συγκεκριμένα, ο Ηλίας Κασιδιάρης φέρεται να είναι ο άνθρωπος που τον κατέβασε στην πρωτεύουσα για να τον "εκμεταλλευτεί", τηλεφωνώντας του από τα γραφεία της Βουλής το 2012.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε φιλικές σχέσεις με την Ουρανία Μιχαλολιάκου και ανήκε στον κύκλο επιρροής της. Η σχέση τους προκύπτει και από την κατάθεση του Σταύρου, ο οποίος λέει ότι ήθελε να αποχωρήσει από τον Ιούνιο του 2013 αλλά δεν τον άφηναν και τον απειλούσαν να μη φύγει.

"Ζήτησα εγγράφως την απεμπλοκή μου από τον γενικό γραμματέα. Μου απάντησε με sms η Ουρανία Μιχαλολιάκου ότι ο γενικός γραμματέας δεν το επιθυμεί", κατέθεσε ενόρκως ο πρώην χρυσαυγίτης παραδίδοντας και το κινητό του για την εξακρίβωση των ισχυρισμών του.

Όπως τονίζει στην κατάθεσή του ο Σταύρου είναι "υποκριτικό" εκ μέρους του Μιχαλολιάκου και των υπολοίπων να λένε ότι καταδικάζουν τη βία.

"Υπάρχει οπτικοακουστικό υλικό από κάθε δράση της ΧΑ το οποίο φαίνεται ως αναμνηστική αποτύπωση μεταξύ συναγωνιστών, όπως μας παρουσιαζόταν , αλλά ουσιαστικά χρησίμευε ως μέσο φακελώματος και οιονεί εκβιασμού" αναφέρει με νόημα ο υποψήφιος βουλευτής της ΧΑ.

Ο μάρτυρας αναφέρει ότι τα μέλη του κόμματος κατηχούνταν στην υπεροχή της λευκής φυλής, στο μίσος κατά των Εβραίων και την ανωτερότητα του ελληνικού έθνους.

"Σύμφωνα με την ΧΑ ο αγκυλωτός σταυρός και ο χαιρετισμός με προτεταμένη τη δεξιά είναι πολιτιστική κληρονομιά της πατρίδας, ωστόσο, η συντριπτική πλειοψηφία, αν όχι όλοι μέσα στο κόμμα γνωρίζουν πως χρησιμοποιούνταν σε απευθείας σύνδεση με την Εθνικοσοσιαλιστικά Γερμανία" τονίζει ο μάρτυρας.

Ο μάρτυρας αναφέρει στην κατάθεσή του πως "η πίστη στον αρχηγό εκ φεύγει του προσώπου του και ανάγεται σε μεταφυσικό επίπεδο, ενώ, ο αρχηγός έχει πλήρη εποπτεία όλων των κινήσεων" και προσθέτει πως σκοπός της Χρυσής Αυγής δεν είναι μια κυβερνητική μεταβολή αλλά μια πολιτειακή μεταβολή.

Μαρτυρία "φωτιά" για επίθεση κατά συνδικαλιστή του ΚΚΕ

Οι αρχές εξετάζουν με πολλή προσοχή την κατάθεσή του, καθώς, εκτιμούν πως πρόκειται για ένα αρκετά αξιόπιστο μάρτυρα ο οποίος μίλησε μόνο για όσα γεγονότα έχει δει και όχι όσα έχει ακούσει.

Χαρακτηριστική είναι η μαρτυρία του για την πρωτοφανή επίθεση χρυσαυγιτών τον Φεβρουάριο του 2013 σε συνδικαλιστή του ΚΚΕ που πέρναγε με το αυτοκίνητό του έξω από τα γραφεία της ΧΑ στην Ανάβυσσο, τολμώντας να ακούει... Μίκη Θεοδωράκη.

Ο Σταύρου ήταν σύμφωνα με πληροφορίες παρών όταν 10 χρυσαυγίτες κυνήγησαν, περικύκλωσαν και τελικά επιτέθηκαν στο θύμα.

Στις ανακρίτριες κατέθεσε ότι «η βία ήταν το μέσο για την πραγμάτωση των σκοπών της ΧΑ». Για την εγκληματική δράση του μορφώματος κατάθεσε και για άλλη μία επίθεση που ήταν παρών και κατά την οποία τραυματίστηκαν από αιχμηρά αντικείμενα αντιεξουσιαστές σε συμπλοκή στη Θεσσαλονίκη.

Ο πανικός της Χρυσής Αυγής έφερε διαρροές στην ιστοσελίδα της οργάνωσης

Χαρακτηριστικό είναι ότι έπειτα από την κατάθεση του Ηλία Σταύρου επικράτησε ο απόλυτος πανικός στις τάξεις της Χρυσής Αυγής, καθώς το κόμμα σε ανάρτησή του στην επίσημη ιστοσελίδα του δημοσίευσε την φωτογραφία και το ονοματεπώνυμό του κάνοντας συνειδητά διαρροή δικογραφικού υλικού.

Όμως, δεν έμειναν στη στοχοποίησή του, αλλά προχώρησαν και τον "έβγαλαν" τρελό που αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή.

"Θα με βγάλουν τρελό μόλις γίνει γνωστή η κατάθεσή μου. Το ίδιο είχαν κάνει και με τον Περίανδρο, τον Ζαφειρόπουλο και τους άλλους", είχε πει πριν καιρό στο περιβάλλον του ο πρώην χρυσαυγίτης.

Βέβαια, κάθε άλλο παρά τρελός είναι ο Ηλίας Σταύρου ο οποίος δεν θέλησε να μπει σε καθεστώς προστατευόμενου μάρτυρα και υπέγραψε με το ονοματεπώνυμό του την κατάθεση.

Εξάλλου, μέχρι και τον περασμένο Σεπτέμβρη ήταν διορισμένος στη Βουλή ως επιστημονικός συνεργάτης του βουλευτή Β' Θεσσαλονίκης Πολύβιου Ζησιμόπουλου.

Ουσιαστικά αποχώρησε από τη Χρυσή Αυγή τον Δεκέμβριο κι όπως καταγγέλλει ύστερα από απειλές και εκφοβισμούς για τη ζωή του.

Ρατσιστής, ομοφοβικός, σκληρός στις ομιλίες του

Στις ομιλίες του άρθρωνε σκληρό ρατσιστικό και ομοφοβικό λόγο κατακεραυνώνοντας τους αντιπάλους και το ΚΚΕ. Για αυτές τις ομιλίες κατέθεσε ότι "τα δόκιμα μέλη κατηχούνταν στην υπεροχή της λευκής φυλής έναντι των υπολοίπων, στο μίσος των Εβραίων και γενικότερα στην ανωτερότητα του ελληνικού έθνους και εν γένει στις αρχές, αξίες και αντιλήψεις του εθνικοσοσιαλισμού".

Παράλληλα, πλήθος φωτογραφιών με τον ίδιο δίπλα στους βουλευτές Κ. Μπαρμπαρούση, Αρτ. Ματθαιόπουλο, Αντ. Γρέγο, περιφερειάρχες της Βορείου Ελλάδας, υπάρχουν στο Ιντερνετ αποδεικνύοντας ότι κάθε άλλο παρά τυχαίος είναι ο νέος μάρτυρας.
Ο οποίος, παρά τις απειλές από τους πρώην συναγωνιστές του, δεν δίστασε να εμφανιστεί επωνύμως να καταθέσει, αλλά και να δώσει εφημερίδες, περιοδικά, κείμενα της ΧΑ που πλέον έχουν εξαφανιστεί από τα στελέχη της. «Και τότε με τον Περίανδρο για πολιτικές διώξεις μιλούσαν» φέρεται να έχει εκμυστηρευτεί ο Σταύρου σε άτομα του περιβάλλοντός του.

Μολονότι ο Σταύρου δηλώνει σήμερα μετανοημένος, εύλογο είναι το ερώτημα γιατί επέλεξε τώρα κατόπιν ποινικών διώξεων να μιλήσει.

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι ήθελε από το 2012 να αποχωρήσει και από τότε ξεκίνησε να συλλέγει στοιχεία τα οποία θα παρέδιδε στις Αρχές. Τελικά, η ομερτά ανάμεσα στα επιτελικά στελέχη της ΧΑ έσπασε και η κατάθεσή του αναμένεται να προκαλέσει ντόμινο εξελίξεων καθώς αρκετοί χρυσαυγίτες σκέφτονται να ακολουθήσουν το παράδειγμά του.

Πηγή: Έθνος

H iRepair σας περιμένει στην Βέροια!

100% Ελληνικά χειροποίητα κοσμήματα!

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69