tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

pistofidis ban1

Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται…

Γράφει η Φρόσω Καρασαρλίδου

Πέρασε ήδη 1,5 χρόνος από τότε που ο κορωνοϊός μπήκε στη ζωή μας, αλλάζοντας τα πάντα. Από τα δικαιώματα μέχρι την οικονομία και από τις συνήθειες μέχρι τις συνθήκες διαβίωσης. Στο πρώτο lock down το μεγαλύτερο κομμάτι της Ελληνικής κοινωνίας κράτησε στάση υπεύθυνη (και αναγκαστική), ακούγοντας την Κυβέρνηση να λέει πως πρέπει να μείνουμε μέσα για να προετοιμαστούμε απέναντι στον «ύπουλο εχθρό» που ήδη είχε περάσει τις πύλες. Αυτή όμως η καλή διάθεση ερμηνεύθηκε μάλλον ως εθελοδουλία, αλλά και ένα πρώτης τάξεως «crash test» για τα αντιλαϊκά σχέδια της ΝΔ. Μέσα στην γενικότερη αταξία και αγωνία, η Κυβέρνηση όχι μόνο δεν θωράκισε επαρκώς το  ΕΣΥ και την οικονομία , αλλά βρήκε την ευκαιρία να περάσει «νύχτα» ό,τι πιο αντιλαϊκό είχε στο μυαλό της.

Ωστόσο, οι καταστάσεις πιέζουν. Τα τραύματα της πανδημίας είναι πλέον εμφανή δια γυμνού οφθαλμού. Οι χιλιάδες κλειστές επιχειρήσεις  έρχονται να επιβεβαιώσουν την καταστροφή, ενώ η ακρίβεια  που επηρεάζει οριζόντια όλα τα πρώτης ανάγκης αγαθά έρχεται απλά να ρίξει την χαριστική βολή. Τα μέτρα στήριξης 18 ευρώ το μήνα για το ρεύμα ή αύξησης του επιδόματος θέρμανσης κατά μερικά ευρώ, που στην ουσία δεν είναι παρά επιδότηση μερικών κιλοβατώρων και λίγων λίτρων πετρελαίου,  δεν αποτελούν  στήριξη, αλλά εμπαιγμό.

 Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν έχει πρόβλημα με τις ανισότητες που δημιούργησε, αλλά μάλλον έχει εμμονή με αυτές. Ανισότητες στην οικονομία, στα εργασιακά, στην κοινωνία, ακόμα και στα σχολεία, σύμφωνα με τα σχέδιά της. Αρνείται να προχωρήσει σε μειώσεις των ειδικών φόρων κατανάλωσης στα καύσιμα, γεγονός που θα συνέβαλε στην προστασία  του εισοδήματος των πολιτών, κρατά καθηλωμένο τον κατώτατο μισθό, ενώ έχει ήδη εξασφαλίσει μηδενική αύξηση των μισθών .Παράλληλα εκχωρεί τον ενεργειακό πυλώνα της χώρας σε ιδιώτη αποδεικνύοντας ότι οι πολίτες ήταν και θα παραμείνουν απροστάτευτοι απέναντι στο σαρωτικό κύμα ακρίβειας .Η μεγαλύτερη επιδίωξη αυτής της Κυβέρνησης  είναι το ξεπούλημα του εθνικού πλούτου, των δημοσίων αγαθών, ακόμα και της Δημόσιας Υγείας.

 Πλέον, το επιχείρημα της «έκτακτης ανάγκης» πήγε περίπατο, μαζί και οι δικαιολογίες. Η κυβέρνηση της ΝΔ προσπαθεί όλο αυτό το διάστημα να επιβάλλει τα πιο αντιλαϊκά μέτρα, εκμεταλλευόμενη την έκτακτη κατάσταση της πανδημίας και την αδυναμία της κοινωνίας να αντισταθεί.  Είναι σαν το λύκο, που περιμένει την «αναμπουμπούλα» για να επιτεθεί.

Ας μην γελιούνται όμως. Η κοινωνία έχει αντανακλαστικά, όσο και αν προσπαθούν να την αποχαυνώσουν. Και θα πάρουν τις απαντήσεις που τους αξίζουν.

Φρόσω Καρασαρλίδου πρώην βουλευτής Ημαθίας (ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ)

methodos orizontio

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

protonio ban egraf

savantidou ban

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69