tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Θέματα της Ημαθίας συζήτησε με τον Αν. Υπουργό Ανάπτυξης Ν. Παπαθανάση ο Τ. Μπαρτζώκας

Με τον Αν. Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων συναντήθηκε ο Τάσος Μπαρτζώκας προκειμένου να του θέσει μια σειρά από ζητήματα που απασχολούν, τόσο την Ημαθία όσο και την ευρύτερη Επικράτεια.

Μεταξύ αυτών, κεντρικό θέμα της συνάντησης ήταν η οικονομική στήριξη της ελληνικής επιχείρησης, η οποία έχει πληγεί σφοδρά κατά τη διάρκεια της πανδημικής κρίσης. Ο Τάσος Μπαρτζώκας μετέφερε  τις προτάσεις και τις παρατηρήσεις σχετικά με τρέχοντα προγράμματα ενίσχυσης της ρευστότητας των επιχειρήσεων από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους, εστιάζοντας ιδίως στο πρόγραμμα στήριξης της εστίασης και του τουρισμού, αλλά και στο επικείμενο πρόγραμμα στήριξης του λιανικού εμπορίου.

Περαιτέρω, ο βουλευτής μετέφερε στον Υπουργό την αγωνία των μικροπωλητών και των παραγωγών των λαϊκών αγορών, οι οποίοι, ενόψει της επικείμενης νομοθέτησης για την αλλαγή πλαισίου στις λαϊκές αγορές, εκφράζουν την αντίρρηση τους για τις ρυθμίσεις που σχετίζονται με ποινές και πρόστιμα λόγω αδήλωτης παραγωγής. Ο Υπουργός διαβεβαίωσε το βουλευτή ότι θα δοθεί η απαραίτητη μεταβατική περίοδος για να γίνει η προσαρμογή όσο πιο ομαλά γίνεται.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο ζήτημα του νέου αναπτυξιακού νόμου. Ο Τάσος Μπαρτζώκας τόνισε ότι το υφιστάμενο καθεστώς δεν καλύπτει δραστηριότητες που σχετίζονται με το μέλλον της οικονομίας, ζητώντας να ενσωματωθούν στο νέο νομοθέτημα. Παράλληλα, ο βουλευτής έθιξε το θέμα της καθυστέρησης της αξιολόγησης των φακέλων που υποβάλλονται, με αποτέλεσμα να υφίστανται καθυστερήσεις στην καταβολή της χρηματοδότησης των επενδυτικών σχεδίων. Ο Υπουργός διαβεβαίωσε το Βουλευτή ότι στο νέο νόμο εισάγεται ορθολογικός έλεγχος των υπό εξέταση επενδυτικών φακέλων και οι καθυστερήσεις που παρατηρούνται θα αποτελούν παρελθόν.

Τέλος, ο Τάσος Μπαρτζώκας ζήτησε την στήριξη του Υπουργείου Ανάπτυξης για την υλοποίηση μεγάλων αναπτυξιακών έργων στην Ημαθία μέσω σύμπραξης του Ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα,  θέτοντας ως κύρια προτεραιότητα το μεγάλο αρδευτικό έργο «Βεργίνα- Μελίκη- Αιγίνιο».

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69