tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Ενιαίο Πιστοποιητικό Δικαστικής Φερεγγυότητας μέσω του gov.gr και των ΚΕΠ για όλα τα Πρωτοδικεία της χώρας

Με πρωτοβουλία των συναρμόδιων Υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Δικαιοσύνης διευκολύνεται η διαδικασία έκδοσης του Ενιαίου Πιστοποιητικού Δικαστικής Φερεγγυότητας. Συγκεκριμένα, τα φυσικά και νομικά πρόσωπα μπορούν να διεκπεραιώνουν το σύνολο της διαδικασίας τόσο ψηφιακά, μέσω του gov.gr, όσο και μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών, ενώ η υπηρεσία επεκτείνεται, πλέον, στο σύνολο των Πρωτοδικείων της χώρας.

Πρόκειται για μια δράση που συμβάλλει σημαντικά, τόσο στην αποσυμφόρηση των Δικαστηρίων, όσο και στην μείωση των γραφειοκρατικών επιβαρύνσεων για πολίτες και επιχειρήσεις. Παράλληλα, απαλλάσσει από διοικητικό φόρτο τα ΚΕΠ, καθώς συνεπάγεται την κατάργηση των διαδικασιών που αφορούν στην έκδοση των μέχρι τώρα επιμέρους δικαστικών πιστοποιητικών φερεγγυότητας.

Υπενθυμίζεται ότι το Ενιαίο Πιστοποιητικό Δικαστικής Φερεγγυότητας θεσπίστηκε τον Απρίλιο και ενοποιεί σε ένα τα μέχρι πρότινος 25 δικαστικά πιστοποιητικά σχετικά με επιμέρους ζητήματα φερεγγυότητας μιας επιχείρησης. Υλοποιήθηκε σύμφωνα με τον σχεδιασμό που έχουν συμφωνήσει ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας και ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρμόδιος για την απλούστευση διαδικασιών, Γιώργος Γεωργαντάς.

Η δράση βασίζεται στο μνημόνιο συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ του ΓΓ Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Πάνου Αλεξανδρή και του ΓΓ Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών Λεωνίδα Χριστόπουλου, υπό την εποπτεία του Γενικού Γραμματέα του Πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Απλούστευσης Διαδικασιών.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69