tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Να συνεχιστούν τα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας ζητούν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Ερώτηση κατέθεσαν 48 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μεταξύ των οποίων και η βουλευτής Ημαθίας Φρόσω Καρασαρλίδου, προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με θέμα: «Συνέχιση του Προγράμματος Απασχόλησης Κοινωφελούς Εργασίας».

Όπως αναφέρεται στο κείμενο της ερώτησης, η κυβέρνηση της ΝΔ αποφάσισε να μην εκδώσει νέο Πρόγραμμα Απασχόλησης Κοινωφελούς Εργασίας για το 2021, ενώ δε σκοπεύει ούτε να παρατείνει το ήδη υπάρχον βάσει της πρόσκλησης 4/2020 του ΟΑΕΔ πρόγραμμα. Σύμφωνα με το πρόγραμμα αυτό προσλήφθηκαν σε υπηρεσίες των Δήμων (υπηρεσίες πρασίνου, καθαριότητας, συντήρηση κοινοχρήστων χώρων) συνολικά 36.500 εργαζόμενοι με 8μηνες συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Οι συμβάσεις αυτές λήγουν τον Μάιο, επομένως 36.500 συμπολίτες μας θα οδηγηθούν στην ανεργία.

Εκτός όμως από την απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας και μάλιστα σε καιρό πανδημίας, θα δημιουργηθούν σημαντικά προβλήματα και στους δημόσιους φορείς στους οποίους προσέφεραν οι άνθρωποι αυτοί τις υπηρεσίες τους. Οι θέσεις αυτές θα μείνουν κενές με κίνδυνο να οδηγηθούμε στην ιδιωτικοποίηση και αυτών των υπηρεσιών, προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων και εις βάρος του κοινωνικού συνόλου.

Ερωτάται, λοιπόν, ο αρμόδιος υπουργός εάν προτίθεται να επανεξετάσει την απόφαση για διακοπή του Προγράμματος Απασχόλησης Κοινωφελούς Εργασίας και να εξασφαλίσει τη συνέχιση του προγράμματος, το οποίο έχει προσφέρει διέξοδο σε χιλιάδες ανέργους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69