tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Την επόμενη εβδομάδα οι αποφάσεις για το lockdown

Το επόμενο επταήμερο αναμένεται να ληφθούν οι αποφάσεις για την παράταση ή όχι του lockdown, επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές στο Newsbomb.gr, επισημαίνοντας πως μέχρι στιγμής φαίνεται πως σταθεροποιείται η επιδημιολογική καμπύλη και σε κάποιες περιοχές το ιικό φορτίο μειώνεται.

Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους υπάρχει προβληματισμός για όσους έφυγαν εκτός των πόλεων και μένει να φανεί, εάν θα οδηγήσει σε αύξηση των κρουσμάτων.

Τις προσεχείς ημέρες η ειδική επιτροπή λοιμωξιολόγων θα αξιολογήσει τα επιδημιολογικά δεδομένα και θα καταθέσει τις προτάσεις της στην κυβέρνηση για την επαναλειτουργία της οικονομίας και της κοινωνίας. Αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, χαρακτήρισε πιθανό ένα τέτοιο ενδεχόμενο, υπογραμμίζοντας ότι μια τέτοια κίνηση αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση.

Ο κ. Πέτσας διευκρίνισε μάλιστα πως στον σχεδιασμό της κυβέρνησης περιλαμβάνεται το άνοιγμα των σχολείων όλων των βαθμίδων, και όχι μόνο των δημοτικών. Απαραίτητη προϋπόθεση, ωστόσο, αποτελεί η συνέχιση της πτωτικής πορείας τόσο των κρουσμάτων όσο και των διασωληνωμένων.

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως μετά τα σχολεία θα ανοίξουν κι άλλοι τομείς της καθημερινής δραστηριότητας, «αρκεί να συνεχιστεί η καλή πτωτική πορεία που έχουμε».

Για το άνοιγμα του λιανεμπορίου την πρώτη εβδομάδα του νέου έτους θα αξιολογηθούν τα δεδομένα και στη συνέχεια θα αποφασιστεί πότε και ηως θα ανεβάσουν ρολά τα καταστήματα. Οπως έχει δηλώσει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης: «αν συνεχίσουμε να πηγαίνουμε καλά, εκεί που οι λοιμωξιολόγοι θα μας πουν ότι αυτές οι περιοχές είναι καθαρές από τον ιό, θα ανοίξουμε».

Πάντως ο αριθμός διασωληνωμένων, που χθες έφτασαν τους 473, προβληματίζει τους ειδικούς, καθώς μειώνεται με πολύ αργό ρυθμό. Οι 470 διασωληνωμένοι ασθενείς είναι ένας αριθμός πολύ μεγαλύτερος από τους 300 που υπολόγιζαν οι λοιμωξιολόγοι, μετά από την εφαρμογή του lockdown στις αρχές Νοεμβρίου.

Αν και ο αριθμός των νέων κρουσμάτων συνεχίζει να μειώνεται οι ειδικοί ανησυχούν για το γεγονός ότι η πίεση στο σύστημα υγείας μειώνεται αργά, γι’ αυτό το λόγο κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι επιμένουν στην πιστή τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κοροναϊό. Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι οι επόμενοι δυο μήνες είναι κρίσιμοι, καθώς θα κάνουν την εμφάνιση τους αναπνευστικές λοιμώξεις και θεωρούν κρίσιμο το διάστημα μέχρι τις 7 Ιανουαρίου, επισημαίνοντας πως οι συγκεντρώσεις στα σπίτια κρούωντας καμπανάκι για πιθανή ενδέχεται να οδηγήσει σε έξαρση των κρουσμάτων.

Το μεγάλο στοίχημα για κυβέρνηση και ειδικούς, είναι αποσυμπιεστεί περαιτέρω η πίεση στο ΕΣΥ, ενώ αισιοδοξία δημιουργεί ελπίδες η έναρξη των εμβολιασμών. Στα θετικά νέα είναι και ο δείκτης θετικότητας του ECDC για τη χώρα μας, που βρίσκεται στο «πράσινο», δηλαδή κάτω από το 4%.

Πηγή: https://www.newsbomb.gr/

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69