tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Την οριστική απεμπλοκή του Δημοσίου από τις ιδιοκτησίες των Ριζωμάτων ο Μπαρτζώκας

Κοινοβουλευτική ερώτηση υπέβαλε ο Τάσος Μπαρτζώκας προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος, κ. Κ. Χατζηδάκη ζητώντας την άμεση παρέμβαση του, προκειμένου ιδιοκτήτες αγροτικών εκτάσεων στα Ριζώματα και άλλες περιοχές της Ημαθίας (πχ Φυτειά) να προστατεύσουν στο ακέραιο τις περιουσίες τους από τις διεκδικήσεις συνιδιοκτησίας που εγείρει το Δημόσιο.

Όπως αναφέρει ο Τάσος Μπαρτζώκας στην ερώτηση του, μετά την ανάρτηση των προσωρινών κτηματολογικών αποσπασμάτων, οι νόμιμοι μικροϊδιοκτήτες του αγροκτήματος των Ριζωμάτων αγωνιούν για την περιουσία τους, την οποία νομίμως απέκτησαν, καλλιεργούν επί 95 συναπτά έτη, πληρώνοντας όλους τους φόρους στο 100% που σχετίζονται με αυτή και από την οποία απορρέουν δικαιώματα ενισχύσεων. Με άλλα λόγια, το Δημόσιο όλα τα προηγούμενα χρόνια ουσιαστικά έχει αναγνωρίσει πλήρη κυριότητα (100%) στους ιδιοκτήτες , καθώς ουδέποτε έως σήμερα αξίωσε συνιδιοκτησία.

Η πραγματική αυτή κατάσταση έρχεται να διαταραχθεί λόγω της υποχρεωτικής δήλωσης των εκτάσεων στο Κτηματολόγιο, κατά την οποία εγγράφηκαν δικαιώματα συνιδιοκτησίας ποσοστού 24% επί των αγροτικών εκτάσεων,  υπέρ του Δημοσίου. Το γεγονός αυτό ανακόπτει βίαια την πάγια, διαμορφωθείσα κατάσταση, γεγονός που προκαλεί μεγάλη αναστάτωση στους νόμιμους δικαιούχους των εκτάσεων.

Ήδη, με πρωτοβουλία του Τάσου Μπαρτζώκα έχει πραγματοποιηθεί συνάντηση του με μέλη της Οργανωτικής  Επιτροπής των Ριζωμάτων, κατά την οποία εκφράστηκε στο βουλευτή το ιστορικό της υπόθεσης, τα ιδιαίτερα νομικά χαρακτηριστικά του ζητήματος και η αγωνία των μικροϊδιοκτητών για την περιουσία τους.  Από την πλευρά του ο Τάσος Μπαρτζώκας δήλωσε ότι θα προβεί σε όλες τις ενέργειες προκειμένου να λυθεί οριστικά το ζήτημα της συνιδιοκτησίας και οι δικαιούχοι ιδιοκτήτες να διασφαλίσουν την περιουσία τους στο ακέραιο.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69