Koronas ban

vorgia ban2023

kalas2023

tsakiridis ban july21

ena animation

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

protonio ban egraf

ΚΟΥΚΟΥΤΕΓΟΥ ΝΑΤΑΣΑ

 didactica

access ban20

Βεσυρόπουλος: Η κοινωνία έχει συνειδητοποιήσει απόλυτα τη σοβαρότητα της κατάστασης

«Η πολιτική της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας προσαρμόζεται και επικαιροποιείται, ανάλογα με την εξέλιξή της και η κυβέρνηση λαμβάνει συνεχώς νέα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας. Είναι θλιβερό που υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που χρησιμοποιούν την πανδημία ως πεδίο μικροκομματικής αντιπαράθεσης και άγονης αντιπολίτευσης, απέναντι στην κυβέρνηση», ανέφερε ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος μιλώντας νωρίτερα σήμερα στη Βουλή.

«Ευτυχώς η κοινωνία έχει συνειδητοποιήσει απόλυτα τη σοβαρότητα και την κρισιμότητα της κατάστασης. Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών δίνει, με τη συμπεριφορά της, διαπιστευτήρια ατομικής ευθύνης, τηρεί τα μέτρα υπερασπίζει το αγαθό της δημόσιας υγείας», είπε ο υφυπουργός Οικονομικών και υπογράμμισε ότι «σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, η κυβέρνηση προτάσσει τον ορθολογισμό για την άμβλυνση των συνεπειών της πανδημίας και ουσιαστικής στήριξης αυτών που πραγματικά έχουν ανάγκη».

Παρουσιάζοντας στην ολομέλεια το περιεχόμενο της τροπολογίας που κατατέθηκε από το υπουργείο Οικονομικών, ο κ. Βεσυρόπουλος επισήμανε ότι οι διατάξεις που εισάγονται προς ψήφιση προβλέπουν:

-επέκταση της υποχρεωτικής μείωσης ενοικίου κατά 40%. Η μείωση ενοικίου κατά 40% αφορά μισθωτές επαγγελματικής μίσθωσης μιας επιχείρησης που εδρεύει σε περιφερειακή ενότητα που εντάχθηκε επιδημιολογικά, σε πολύ υψηλό επίπεδο, για τουλάχιστον 14 ημέρες το μήνα Οκτώβριο. Η μείωση ενοικίου ισχύει και για την κύρια κατοικία εργαζομένων σε αυτές τις περιοχές, που η σύμβαση εργασίας τους τελεί σε αναστολή, για τη φοιτητική κατοικία των εξαρτώμενων μελών αυτών των εργαζομένων, καθώς και για τους ναυτικούς που η σύμβαση ναυτολόγησής του τελεί σε αναστολή, λόγω των περιοριστικών μέτρων. Η ίδια διάταξη της μείωσης ενοικίου κατά 40% ισχύει για το μήνα Νοέμβριο και εφεξής, όπου επιβάλλονται εκτεταμένα περιοριστικά μέτρα. Από αυτή την οριζόντια διάταξη είναι δεδομένο ότι υπάρχει απώλεια εισοδημάτων για τους ιδιοκτήτες των ακινήτων, για τους οποίους από τον Νοέμβριο εφεξής θα πιστώνεται στον τραπεζικό τους λογαριασμό ποσό ίσο με το 50% της μείωσης των μισθωμάτων των μηνών αυτών.

-αντιμετωπίζεται το ζήτημα των επιταγών που έχουν εκδοθεί και η διάταξη που προωθείται από την κυβέρνηση αφορά τις επιχειρήσεις που αποδεδειγμένα πλήττονται από τις συνέπειες της πανδημίας. Λαμβάνεται επίσης μέριμνα και για τους κομιστές των επιταγών για τους οποίους προβλέπονται ευεργετικές ρυθμίσεις.

-αντιμετωπίζεται το ζήτημα των αποζημιώσεων για τα τουριστικά καταλύματα που χρησιμοποιούνται ως ξενοδοχεία - καραντίνας όπως και για τις εταιρείες ΚΤΕΛ ΑΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ, τα τουριστικά γραφεία και τις τουριστικές επιχειρήσεις οδικών μεταφορών, που διαθέτουν Ειδικά Τουριστικά Λεωφορεία Δημόσιας Χρήσης. Θεσπίζεται ότι τα ποσά αποζημιώσεων που καταβάλλονται στις ανωτέρω επιχειρήσεις από το δημόσιο με σκοπό την αποφυγή του κινδύνου μετάδοσης του κορονοϊού είναι αφορολόγητα, ανεκχώρητα και ακατάσχετα στα χέρια του δημοσίου ή τρίτων, ενώ δεν δεσμεύονται και δεν συμψηφίζονται με οφειλές προς το δημόσιο, τη φορολογική διοίκηση, τους ΟΤΑ, τα ασφαλιστικά ταμεία και τις τράπεζες. Μοναδική εξαίρεση αποτελούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη φορολογική διοίκηση και τα ασφαλιστικά ταμεία που δεν έχουν υπαχθεί σε καθεστώς ρύθμισης.

-προβλέπεται ότι ο υπουργός Οικονομικών μπορεί να παρατείνει, με απόφασή του, τις προθεσμίες καταβολής των δόσεων ρυθμίσεων τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών των πολιτών προς τη φορολογική διοίκηση, και να τις προσθέσει στο τέλος των υφιστάμενων ρυθμίσεων, επιμηκύνοντας έτσι το συνολικό χρονικό διάστημα αποπληρωμής.

-παρατείνεται η ισχύς του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ 6% έως 30 Απριλίου 2021 για συγκεκριμένα αγαθά που συνδέονται με την προσπάθεια αντιμετώπισης της διασποράς της πανδημίας. Η διάταξη αφορά αντισηπτικά διαλύματα και παρασκευάσματα, μάσκες και γάντια, αιθυλική αλκοόλη, σαπούνι και παρεμφερή είδη.

-αναστέλλονται ως 30 Νoεμβρίου 2021 πλειστηριασμοί, κατασχέσεις αλλά και κάθε πράξη αναγκαστικής εκτέλεσης για όσους έχουν πληγεί από τον σεισμό της 30ης Οκτωβρίου 2020 στη Σάμο.

Σχέδια Βελτίωσης, Νέοι Γεωργοί, Αιτήσεις Gov/ΕΣΠΑ, Πληρωμές Λογαριασμών & άλλες υπηρεσίες

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/90511-smarteching-butcher-voucher

100% Ελληνικά χειροποίητα κοσμήματα!

kyriazis

methodos orizontio

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69