tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Aναστολή πληρωμής των ρυθμισμένων ασφαλιστικών οφειλών Νοεμβρίου και για τους επιχειρηματίες που δεν τελούν σε αναστολή, ζητά ο Μπαρτζώκας

Με επιστολή του προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χ. Σταϊκούρα ζητά ο Τάσος Μπαρτζώκας να ανασταλεί η πληρωμή των ρυθμισμένων οφειλών, όχι μόνο για τους επιχειρηματίες η δραστηριότητα των οποίων τελεί σε αναστολή, αλλά και για επιχειρηματίες, τα έσοδα των οποίων πλήττονται από την πανδημική κρίση.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Τάσο Μπαρτζώκα επιχειρηματίες οι οποίοι δεν διακόπτουν την δραστηριότητα τους εν όψει του δεύτερου lockdown, βρίσκονται αντιμέτωποι με μεγάλη καθίζηση των εσόδων τους, λόγω των περιορισμών στην ελευθερία κίνησης των πολιτών, αλλά και λόγω της αβεβαιότητας για το μέλλον, η οποία συγκρατεί ή άλλως την κατανάλωση. Ως εκ τούτου, πάροχοι προϊόντων όπως πχ βενζινοπώλες, αλλά και πάροχοι υπηρεσιών όπως πχ δικηγόροι, μηχανικοί, οδηγοί ταξί, ασφαλιστές, ιδιοκτήτες συνεργείων κ.ο.κ, αντιμετωπίζουν εξαιρετικά μεγάλες δυσκολίες.

Οι εν λόγω κλάδοι, βραχυπρόθεσμα και έως τη λήξη των περιορισμών, δεν εμπεριέχονται στα μέτρα στήριξης αναστολής των ρυθμισμένων ασφαλιστικών οφειλών, όπως ορίστηκε για τις επιχειρήσεις σε αναστολή. Ωστόσο, όπως τονίζει ο Τάσος Μπαρτζώκας, μια τέτοια ευνοϊκή πρόνοια θα διευκόλυνε πολλούς δραστηριοποιούμενος να διάγουν το 2ο lockdown, χωρίς να θέσουν σε κίνδυνο τις ρυθμισμένες οφειλές τους και κατ’ επέκτασιν την επιχείρηση τους σε πτώχευση.

Σύμφωνα με δήλωση του Τάσου Μπαρτζώκα «σε αυτή την πρωτόγνωρη κρίση οι επιχειρήσεις, η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας, πρέπει να στηριχτούν όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερα. Η αναστολή των ρυθμισμένων ασφαλιστικών υποχρεώσεων του μήνα Νοεμβρίου για επιχειρηματίες, των οποίων ο τζίρος εν όψει των υγειονομικών περιορισμών θα πληγεί, είναι ένα μέτρο που θα τους ανακούφιζε σημαντικά και δεν προκαλεί μεγάλη δημοσιονομική επιβάρυνση».

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69