tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Χορήγηση δανείων με εγγύηση του Δημοσίου για τους αμπελουργούς ζητά ο Μπαρτζώκας

Με κοινοβουλευτική ερώτηση ζητά ο Τάσος Μπαρτζώκας τη χορήγηση δανείων με εγγύηση του Δημοσίου, αλλά και περαιτέρω μέτρα στήριξης για τους επαγγελματίες του αμπελο-οινικού κλάδου.

Ειδικότερα, και μετά από επαφές του με τους επαγγελματίες του κλάδου, ο Τάσος Μπαρτζώκας φέρνει το ζήτημα της υποστήριξης των αμπελουργών- οινοπαραγωγών στη Βουλή. Όπως εκθέτει στο κείμενο της κοινοβουλευτικής ερώτησης, το μείζον ζήτημα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες του κλάδου συνοψίζεται στη μειωμένη ρευστότητα, η οποία θέτει σε απειλή τη βιωσιμότητα των, κατά κανόνα, μικρο-μεσαίων επιχειρήσεων τους για την επόμενη χρονιά.

Παρά το γεγονός ότι από την αρχή της υγειονομικής κρίσης έχουν ληφθεί μέτρα, τόσο θεσμικής όσο και οικονομικής στήριξης, οι επαγγελματίες επισημαίνουν ότι δεν επαρκούν. Η μείωση της ζήτησης οίνου, είτε λόγω των ακυρώσεων παραγγελιών από το εξωτερικό, είτε λόγω των περιορισμών στην εστίαση, προμηνύουν το αβέβαιο μέλλον για το εισόδημα τους. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η αποθεματοποίηση τους ήδη είναι πολύ υψηλή, εν όψει των παρατεταμένων υγειονομικών περιορισμών και της αβεβαιότητας που αυτοί προκαλούν, οι αμπελουργοί-οινοπαραγωγοί εκπέμπουν σήμα κινδύνου.

Ο Τάσος Μπαρτζώκας δηλώνει ότι στέκεται στο πλευρό τους, καθώς η Ημαθία συνιστά δυναμικό κέντρο παραγωγής οίνου, πρωτοστατώντας στην παραγωγή εξαιρετικής ποιότητας οινικών προϊόντων, τα οποία καταγράφουν υψηλές επιδόσεις στην εγχώρια και αλλοδαπή αγορά. 

Την ικανοποίηση του αιτήματος για χορήγηση ρευστότητας στους αμπελο-οινοπαραγωγούς, εγγυημένης από το Δημόσιο, ο Τάσος Μπαρτζώκας θα την παρακολουθεί πολύ στενά, ασκώντας συνεχή πίεση στην πολιτική ηγεσία με κάθε διαθέσιμο τρόπο.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69