tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Νέα παράταση για την τακτοποίηση αυθαίρετων ζητά ο Τσαβδαρίδης

Την ανάγκη να παραταθεί εκ νέου, τουλάχιστον ως τα τέλη Δεκεμβρίου του 2020 η προθεσμία για την ολοκλήρωση των υφιστάμενων δηλώσεων αυθαίρετων κατασκευών καθώς και να δοθεί επιπρόσθετη ολιγόμηνη παράταση τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Μαρτίου 2021 για την περαίωση των παλαιότερων δηλώσεων ζητά ο Αν. Γεν. Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας της ΝΔ κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης.

Σε σχετική του Ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας ο κ. Τσαβδαρίδης σημειώνει ότι λόγω των έκτακτων συνθηκών εξ αιτίας της πανδημίας και της συνεπαγόμενης οικονομικής στενότητας των πολιτών, οι μηχανικοί της χώρας αντιμετωπίζουν αντικειμενική αδυναμία να διεκπεραιώσουν τον τεράστιο όγκο των υποθέσεων που καλούνται να φέρουν σε πέρας, ακόμη και στις περιπτώσεις που εγκαίρως έχει ενδιαφερθεί ο ιδιοκτήτης και ο μηχανικός έχει επιτελέσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις του.

Όπως τονίζει, η παράταση είναι άκρως απαραίτητη καθώς καταδεικνύεται πρακτική αδυναμία έγκαιρης τακτοποίησης μία σειρά περιπτώσεων όπως αυτές που αφορούν σε αυθαίρετα Κατηγορίας 5 (χωρίς οικοδομική άδεια ή με μεγάλες αυθαιρεσίες),  σε ακίνητα μέσα σε εκτάσεις που εκκρεμεί εξέταση αντιρρήσεων των πολιτών για τον δασικό ή μη χαρακτήρα τους καθώς σε αυθαίρετα για τα οποία απαιτείται έκδοση απόφασης – γνωμοδότησης συλλογικού οργάνου της Πολιτείας προ της ένταξης στις διατάξεις του νόμου.

Ο κ. Τσαβδαρίδης επισημαίνει ότι η παράταση είναι αναγκαία και για έναν επιπρόσθετο λόγο . Καθώς ακόμη και αν οι χρονοβόρες διαδικασίες διεκπεραιωθούν εγκαίρως από τους μηχανικούς προκειμένου να καταγραφεί η έκταση της αυθαιρεσίας και να υπολογιστεί το παράβολο και το πρόστιμο που ο πολίτης θα κληθεί να πληρώσει, σε συνθήκες μεγάλης οικονομικής κρίσης λόγω της υγειονομικής κρίσης πολλοί ενδιαφερόμενοι πολίτες αδυνατούν να πληρώσουν επί του παρόντος ακόμη και αυτά τα παράβολα και τα πρόστιμα!

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69