tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Να δυναμώσει η εθνική ενότητα!

 velentzas giannis

Του Ιωάννη Βελέντζα

Η 28η Οκτωβρίου πλησιάζει, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας θα ανέβει στην "πρωτεύουσα" των Βαλκανίων, συναντήσεις και γεύματα με την στρατιωτική και πολιτική ηγεσία της Β. Ελλάδας, βαρύγδουπες δηλώσεις, εθνικές κορώνες, οι μισοί Έλληνες υπέρ της παρέλασης, οι άλλοι μισοί εναντίον και όλοι μαζί να βρούμε καρεκλίτσα για να πιούμε το εσπρεσάκι μας (είχαμε και στο χωριό μας!), δώστε μας και κανά πενηντάρικο αύξηση και όλα καλά.

Η 28η Οκτωβρίου, αγαπημένοι μου φίλοι, είναι ημέρα εθνικής ενότητας. Μας ενώνει η καφετέρια και το ταβερνείο.

Δυστυχώς, κανείς μας δεν "μυρίζει" την καταιγίδα που ενδεχομένως να είναι πολύ κοντά μας. Επεισόδια σε ποδοσφαιρικούς αγώνες, περίεργες "επισκέψεις" Αλβανών σε ορθόδοξο χωριό, Κομπάνι, Κούρδοι, Τζιχάντ, πετρέλαια στην Κύπρο, τούρκικες φρεγάτες, ονομασία Σκοπίων... και ξαφνικά η γεωπολιτική σκακιέρα πήρε φωτιά!

Δυστυχώς για εμάς, ο ένας παίχτης της παρτίδας είναι ο κ. Ερντογάν που συμβουλεύεται τον πρωθυπουργό του, τον κ. Νταβούτογλου, έναν πολιτικό που έχει γράψει βιβλία για την εξωτερική πολιτική. Σε αυτόν τον τομέα έχει εμβαθύνει. Και απέναντι σε αυτές τις παιχτούρες, οι δικοί μας, οι ολίγιστοι, οι μέτριοι, οι λιλιπούτειοι πολιτικοί. Αυτοί που δεν μπορούν να "στρωθούν" γύρω από ένα τραπέζι και να συνεννοηθούν. Σα μικρά παιδάκια στην παιδική χαρά. Δεν σε παίζω γιατί...

Η πατρίδα μας βρίσκεται στη δίνη κρίσιμων γεγονότων που συνιστούν απειλή και απαιτούν σοβαρότητα και προσοχή. Και εμείς, "έξω από το ΝΑΤΟ, θα διώξουμε τις βάσεις, θα νικήσουμε τα νατοϊκά στρατεύματα", δηλαδή δύο λαλούν και τρεις χορεύουν. Βέβαια υπάρχει το προηγούμενο πως αντιμετωπίζουμε τέτοιες κρίσεις. "Συνωστιζόμαστε" στο κοινοβούλιο και απευθύνουμε ένα τεράστιο ευχαριστώ στις ΗΠΑ!

Με αφορμή τον επερχόμενο εθνικό εορτασμό, θα πρέπει να ξαναθυμηθούμε πως εάν ανατρέξουμε την ιστορία μας, εκτός από λαμπρές σελίδες με επιτυχίες, υπάρχουν και σελίδες στις οποίες έχουν καταγραφεί εθνικές συμφορές που οφείλονταν κατά κύριο λόγο σε δικά μας λάθη.
Η εποχή που διανύουμε απαιτεί τεράστια προσοχή και σοβαρότητα, διότι ενδέχεται να έχουμε απώλειες, η αποφυγή των οποίων θα απαιτεί αίμα. Δυστυχώς.

Για αυτό το λόγο, κυβερνώντες και μη αφήστε στο περιθώριο τις δηλώσεις για σαξές στόρυ, πλεονάσματα, παροχολογίες κ.ά. και πείτε, για μία φορά, την αλήθεια στον ελληνικό λαό. Να του πείτε, δηλαδή, ότι τα χρόνια που θα έλθουν θα απαιτήσουν αγώνες "υπέρ βωμών και εστιών", προκειμένου να ξανακάνουμε την πατρίδα μας ελεύθερη και ανεξάρτητη.
Η έξοδος από την κρίση, δηλαδή η νέα έξοδος του Μεσολογγίου, δεν μπορεί να γίνει με υποσχέσεις. Απαιτεί ειλικρίνεια για να είναι έτοιμος ο λαός να ανταπεξέλθει στις "πολεμικές" καταστάσεις που δημιουργούνται.

Από την πλευρά μου, εύχομαι οι ευσωμούληδες (είμαι ο αρχηγός τους!) να αρχίσουν δίαιτα και να αδυνατίσουν, μήπως και έτσι δυναμώσει η εθνική μας ενότητα!
Χρόνια μας πολλά!

Ο Ιωάννης Ιασ. Βελέντζας είναι Διπλ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69