tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Συνάντηση Κουβέλη και Θεοχαρόπουλου με παραγωγούς και εξαγωγείς από Ημαθία, Πέλλα και Κοζάνη

kouvelis agrotes

O πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης και ο γραμματέας της ΚΕ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, συναντήθηκαν σήμερα με παραγωγικούς και εξαγωγικούς φορείς του ροδάκινου από την Μακεδονία. Στη συνάντηση αναλύθηκαν οι πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί έως τώρα, από την ΔΗΜΑΡ, η οποία από την πρώτη στιγμή συμμετέχει στις συσκέψεις των παραγωγικών φορέων στις πληγείσες περιοχές.

Οι εκπρόσωποι των φορέων ανέλυσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τις επιπτώσεις στις εξαγωγές και στις θέσεις απασχόλησης και επισήμαναν την ανάγκη συνέχισης των παρεμβάσεων για την επίλυση του προβλήματος που δημιουργήθηκε.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φ. Κουβέλης δήλωσε:

«Η Δημοκρατική Αριστερά από την πρώτη στιγμή τόνισε ότι απαιτείται άμεσα ένα σχέδιο διαχείρισης της κρίσης. Παρόλα αυτά μέχρι σήμερα κανένας συνολικός σχεδιασμός δεν υπάρχει από την ελληνική κυβέρνηση. Κάθε επιπρόσθετη καθυστέρηση θα έχει δυσμενείς επιπτώσεις για τους παραγωγούς και την ελληνική αγροτική οικονομία.

Η κυβέρνηση οφείλει να διεκδικήσει την ενεργοποίηση της διαδικασίας αποζημιώσεων με κοινοτικούς πόρους. Η Ε.Ε., μέσω της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, μπορεί να διαθέσει αρχικά 420 εκ. ευρώ, τα οποία έχει ως αποθεματικό ειδικά για αυτές τις περιπτώσεις κρίσεων. Παρόλα αυτά, χθες ανακοινώθηκε ότι πρόκειται να διατεθούν μόλις 125 εκ. ευρώ για όλη την Ευρώπη και χωρίς να συμπεριλαμβάνονται στη λίστα των προϊόντων τα ροδάκινα και τα νεκταρίνια.

Αναγκαίες είναι, επίσης, οι χρηματοδοτικές διευκολύνσεις για τους παραγωγούς και τις επιχειρήσεις που πλήττονται, καθώς και στοχευμένα μέτρα για όλη την εφοδιαστική αλυσίδα».

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69